ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε αχαρτογράφητα νερά ο ΔΗΣΥ- Crash test για την Αννίτα οι δημοτικές εκλογές

Σε αχαρτογράφητα νερά ο ΔΗΣΥ- Crash test για την Αννίτα οι δημοτικές εκλογές

Η 27η Ιανουαρίου πλησιάζει για τον ΔΗΣΥ, ο οποίος μέσα από τη διαδικασία της κάλπης σε περιφέρειες όπου είτε δεν έγινε κατορθωτό να υπάρξουν συνεργασίες με άλλα κόμματα είτε οι εν δυνάμει υποψήφιοι για τα ανώτερα αξιώματα είναι περισσότεροι, θα καταλήξει στους υποψήφιους Δημάρχους, Αντιδημάρχους, ή Περιφερειάρχες.

Η απόφαση για το στήσιμο καλπών αποφασίστηκε μετά από έντονες αναταράξεις στο κόμμα της Πινδάρου, το οποίο σε αρχικό στάδιο, είχε αποφασίσει να διενεργήσει εσωτερικές δημοσκοπήσεις με κριτήρια τα οποία ποτέ δεν ανακοινώθηκαν δημόσια, ούτε και προς στους ίδιους τους  συμμετέχοντες με αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός κλίματος δυσαρέσκειας. Στη συνέχεια, ακολούθησε ένα έντονο παρασκήνιο με την παρέμβαση της ίδιας της Προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου, η οποία κατέβαλε προσπάθειες να ισορροπήσει τα πράγματα, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα.

Το πιο τρανό παράδειγμα είναι ο Δήμος Λάρνακας, όπου για τη θέση του Αντιδημάρχου είχαν εκφράσει ενδιαφέρον οι Άκης Ζανέττου, Γιώργος Λακκοτρύπης, Κωστάκης Κωνσταντίνου και Ελένη Λουκά, με την τελευταία να αποσύρει το ενδιαφέρον της και τον Κωστάκη Κωσταντίνου, ο οποίος παρά τις πιέσεις που δέχθηκε από την ηγεσία του κόμματος για να αποσύρει την υποψηφιότητά, όχι μόνο δεν απέσυρε, αλλά ανακοίνωσε ανεξάρτητη υποψηφιότητα την περασμένη Παρασκευή, έχοντας μάλιστα δίπλα του γνωστά ονόματα του επιχειρηματικού κόσμου της πόλης.

Η δυστοκία της Πινδάρου για εξεύρεση υποψήφιου Δημάρχου στον Δήμο Λάρνακας είναι εμφανής, όσο και αν γίνεται προσπάθεια από ηγετικά στελέχη, να πείσουν ότι για τη θέση, υπάρχουν υποψήφιοι. Λίγες μέρες πριν από το στήσιμο των καλπών, η ηγεσία του ΔΗΣΥ ψάχνει απεγνωσμένα για τον υποψήφιο που θα βρεθεί απέναντι στον Ανδρέα Βύρα, ο οποίος είναι το αδιαμφισβήτητο φαβορί. Πληροφορίες αναφέρουν πως δεν αποκλείεται το πολιτικό γραφείο του ΔΗΣΥ, να καταλήξει σε "ψήφο κατά βούληση", με στελέχη του κόμματος να αναφέρουν πως αυτή η επιλογή τη δεδομένη στιγμή και με όσα έχουν προηγηθεί, θα θεωρηθεί ήττα για την Αννίτα Δημητρίου, λόγω των χειρισμών της ίδιας. Οι δημοτικές εκλογές του Ιουνίου, θα  είναι το πρώτο crash test για την Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Εκτός από τις θέσεις Δημάρχου και Αντιδημάρχου, πονοκέφαλος για τον ΔΗΣΥ εξακολουθεί να αποτελεί και το θέμα του υποψήφιου περιφερειάρχη Λάρνακας. Ο Χάρης Μίλλας έχει αποσύρει το ενδιαφέρον του μέσω επιστολής που απέστειλε στην ηγεσία του κόμματος εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του για τα όσα προηγήθηκαν και για την καθυστέρηση που ακολούθησε, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, το ενδιαφέρον του αναμένεται να αποσύρει και ο νυν Δήμαρχος Αραδίππου για τη θέση του περιφερειάρχη Λάρνακας, Ευάγγελος Ευαγγελίδης, ο οποίος κρατά κλειστά τα χαρτιά του, στο παρόν στάδιο.

Το ίδιο σκηνικό περίπου, εξακολουθεί να κυριαρχεί και στην περιφέρεια της Πάφου, με τον ΔΗΣΥ να προκρίνει όπως όλα δείχνουν, τον τέως βουλευτή του κόμματος Κωστάκη Κωνσταντίνου για τη θέση του περιφερειάρχη, ο οποίος όπως γράψαμε ξανά, βρέθηκε στο επίκεντρο θυελλώδους συνεδρίασης του πολιτικού γραφείου την περασμένη εβδομάδα, με στελέχη του κόμματος να αντιδρούν στην υποψηφιότητα του. Ως γνωστό, ο κ. Κωνσταντίνου, στήριξε τον Νίκο Χριστοδουλίδη στις  προεδρικές εκλογές, ενώ σύμφωνα με καταγγελίες μελών του πολιτικού γραφείου, στηρίζει την ανθυποψήφια του Φαίδωνα Φαίδωνος για τη δημαρχία της Πάφου, Μαίρη Λάμπρου.

Τόσο η περίπτωση της Λάρνακας, όσο και η περίπτωση της Πάφου, δείχνουν μία ξεκάθαρη αδυναμία χειρισμού από πλευράς της ίδιας της ηγεσίας του ΔΗΣΥ, που ενώ έκανε λόγο για διαφανείς διαδικασίες, δημοκρατικές, με γνώμονα το συμφέρον της τοπικής κοινωνίας, τα έως τώρα δεδομένα αποδεικνύουν ακριβώς το αντίθετο.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Θανατηφόρο στα κατεχόμενα: Ο 79χρονος Φώτης Φωτίου το θύμα του τροχαίου - Πήρε εξιτήριο η σύζυγός του



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top