Ισραήλ: Πρόταση στη Χαμάς για δίμηνη κατάπαυση του πυρός και απελευθέρωση των ομήρων

Ισραήλ: Πρόταση στη Χαμάς για δίμηνη κατάπαυση του πυρός και απελευθέρωση των ομήρων

Το Ισραήλ φέρεται να έχει καταθέσει πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, που θα μπορούσε να διαρκέσει έως και δύο μήνες, με στόχο την απελευθέρωση όλων των ομήρων της Χαμάς, σύμφωνα με δημοσίευμα του ιστότοπου Axios που επικαλείται ισραηλινούς αξιωματούχους.

Διαμεσολαβητές από την Αίγυπτο και το Κατάρ έχουν μεταφέρει το σχέδιο στην ηγεσία του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, αναφέρει η ίδια πηγή.

Απελευθέρωση ομήρων σε τρία στάδια

Η εφημερίδα Times of Israel μεταδίδει ότι ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου φέρεται να είπε σήμερα σε συγγενείς ομήρων ότι δεν ευσταθούν οι πληροφορίες περί πρότασης της Χαμάς για την απελευθέρωση αιχμαλώτων, υπογραμμίζοντας πως αντιθέτως τέτοια πρόταση έχει κατατεθεί από το Ισραήλ. Αρνήθηκε όμως να τους υπεισέλθει σε λεπτομέρειες όσο συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Channel 13 μεταδίδει ότι το σχέδιο προβλέπει την απελευθέρωση των ομήρων σε τρία στάδια: το πρώτο αφορά γυναίκες και ηλικιωμένους, το δεύτερο νέους και το τρίτο προβλέπει την απελευθέρωση στρατιωτών μαζί με την παράδοση των σορών των αιχμαλώτων που βρήκαν τον θάνατο.

Σε κάθε στάδιο θα απελευθερώνονται Παλαιστίνιοι που κρατούνται σε ισραηλινές φυλακές, αναλόγως του αριθμού των αιχμαλώτων που θα αφήνονται ελεύθεροι από τη Χαμάς. Επιπλέον, το Ισραήλ φέρεται διατεθειμένο να επανεξετάσει την παρουσία των δυνάμεών του στη Λωρίδα της Γάζας.

Πηγή: ethnos.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Είμαι έτοιμος για συνομιλίες ακόμα και αύριο - Δεν εγκαταλείπουμε την επιστροφή της Μόρφου»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Είμαι έτοιμος για συνομιλίες ακόμα και αύριο - Δεν εγκαταλείπουμε την επιστροφή της Μόρφου»

Την ετοιμότητά του για να παρακαθήσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ακόμα και αύριο, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τον χαιρετισμό του στην 46η αντικατοχική εκδήλωση του Δήμου Μόρφου στον Αστρομερίτη, το βράδυ του Σαββάτου. Τόνισε, δε, ότι δεν πρόκειται να διολισθήσει σε ενέργειες για τη δημιουργία πρόσκαιρης κινητικότητας, ενώ ξεκαθάρισε ότι προτίθεται να κάνει υποχωρήσεις μόνο σε κάποια σημεία που υπηρετούν τον στόχο μιας λειτουργικής και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού.

BEST OF TOTHEMAONLINE