ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

«Μπηχτή» Λοϊζίδη για αγήματα στον Υπ. Δικαιοσύνης: «Έχουμε και δουλειές» - Γιατί δεν εξιχνιάζονται οι βομβιστικές επιθέσεις

«Μπηχτή» Λοϊζίδη για αγήματα στον Υπ. Δικαιοσύνης: «Έχουμε και δουλειές» - Γιατί δεν εξιχνιάζονται οι βομβιστικές επιθέσεις

Δεν άρεσαν τα αγήματα αστυνομικών στην υποδοχή του νέου Υπουργού Δικαιοσύνης Μάριο Χαρτσιώτη στη Λεμεσό στον Πρόεδρο του Κλάδου Αστυνομικού Σώματος της Παγκύπριας Συντεχνίας «ΙΣΟΤΗΤΑ», Νίκο Λοϊζίδη.

«Ο Υπουργός μου δεν χρειάζεται όλα αυτά τα αγήματα και τους αξιωματικούς να παραιτούν τις δουλειές τους από το Αρχηγείο και να τρέχουν να τον υποδεχτούν και να στέκονται παράταξη», είπε χαρακτηριστικά καλεσμένος στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι».

Πρόσθεσε, «ο Υπουργός ο άνθρωπος πάει να δει τον Αστυνομικό Διευθυντή και να του κάνει μια παρουσίαση. Έχουμε και δουλειές. Αυτό που τον ακολουθούν και κάνουν παράταξη δεν γίνεται. Είμαι σίγουρος ότι δεν το ζήτησε. Και ελπίζω τις επόμενες μέρες αν τους εξηγήσει ότι δεν χρειάζεται».

Κληθείς να σχολιάσει τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας και την παραβατικότητα και της οπαδικής βίας, ο Νίκος Λοϊζίδης είπε ότι «η δήλωση του Υπουργού ότι ‘τα μέτρα δεν είναι κάτι καινούργιο’, είναι παραδοχή ότι αυτά δεν ήταν στο βαθμό που έπρεπε γιατί κάτι έλειπε».

Εκτιμά παράλληλα ότι τα μέτρα που δεν θα ανακοινώθηκαν θα αφορούν τις φυλακές. «Ξέρω ότι έχουμε κάνει μια εισήγηση που την έχουν βάλει υπόψη τους καθώς η Κύπρος έχει ίσως τη μοναδική φυλακή στον κόσμος που μένουν μαζί γυναίκες, οι ανήλικοι οι ελαφροποινίτες και βαρυποινίτες. Και αφού δεν μπορεί να μπει το μηχάνημα που αποκλείει την επικοινωνία με τον έξω κόσμο, μπορεί τους επόμενους μήνες να δείτε κάποια κίνηση διαφορετική», τόνισε ο Νίκος Λοϊζίδης.

Σχολιάζοντας την έξαρση της εγκληματικότητας και το χαμηλό ποσοστό εξιχνίασης εγκλημάτων όσον αφορά τις βομβιστικές επιθέσεις, ο Νίκος Λοϊζίδης ανέφερε ότι το πρόβλημα έγκειται στην μη εξασφάλιση μαρτυριών. «Πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο στην πρόληψη στον υπόκοσμο. Και θα βοηθήσει το μέτρο για τις πληροφορίες. Θεωρώ ότι ένα από τα μέτρα που δεν ανακοινώθηκε είναι η δημιουργία ομάδας που θα δουλεύει παγκύπρια για να πραγματοποιεί ελέγχους και να προλαμβάνουμε τη διάπραξη αδικημάτων. Θεωρούμε ότι πρέπει να δημιουργηθεί νέα ομάδα ή υπηρεσία που να ερευνά πρόσωπα της ‘νύχτας’ με μυστικότητα και να υπάγονται στον Αρχηγό», κατέληξε.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top