ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ΠΕΟ καλεί Κυβέρνηση σε διορθωτική κίνηση για ΔΣ ΚΟΑΓ

Η ΠΕΟ καλεί Κυβέρνηση σε διορθωτική κίνηση για ΔΣ ΚΟΑΓ

Mεγάλη έκπληξη και μεγάλη απογοήτευση προκάλεσε η απόφαση του Υπουργικού Συμβούλιο της Κυβέρνησης Χριστοδουλίδη να μην διορίσει για πρώτη φορά από της ίδρυσης του Κυπριακού Οργανισμού Ανάπτυξης Γης τους εκπροσώπους του Συνδικαλιστικού Κινήματος στο συμβούλιο του Οργανισμού, αναφέρει η ΠΕΟ, καλώντας την κυβέρνηση «να προχωρήσει σε διορθωτικές κινήσεις».

«Όταν με αγώνες του Συνδικαλιστικού Κινήματος ιδρύθηκε ο Κυπριακός Οργανισμός Ανάπτυξης Γης το 1980 όλες οι κυβερνήσεις διόριζαν στο συμβούλιο του συγκεκριμένου οργανισμού εκπροσώπους προερχομένους από το συνδικαλιστικό κίνημα εκτιμώντας τον ρόλο που διαδραμάτισε για την ίδρυση αυτού του οργανισμού αλλά και θέλοντας να δώσουν έμφαση στον κοινωνικού του χαρακτήρα», αναφέρεται σε ανακοίνωση της συντεχνίας.

Είναι γι’ αυτό, προστίθεται, «που μας έχει προκαλέσει μεγάλη έκπληξη και μεγάλη απογοήτευση η απόφαση του Υπουργικού Συμβούλιο της Κυβέρνησης Χριστοδουλίδη να μην διορίσει για πρώτη φορά από της ίδρυσης του Κυπριακού Οργανισμού Ανάπτυξης Γης τους εκπροσώπους του Συνδικαλιστικού Κινήματος στο συμβούλιο του Οργανισμού».

Αυτή η απόφαση, συνεχίζει η ανακοίνωση, «το λιγότερο που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί είναι ως μη φιλική προς το συνδικαλιστικό κίνημα και ως έλλειψη σεβασμού για τον θετικό ρόλο και την σημαντική προσφορά των εκπροσώπων του, στον οργανισμό όλα αυτά τα χρόνια».

«Όπως είναι γνωστό και με βάση την σχετική νομοθεσία ο Κυπριακός Οργανισμός Ανάπτυξης Γης έχει άμεση σχέση με την εργατική τάξη της χωράς και ιδιαίτερα με εκείνα τα τμήματα της με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα και η συμμετοχή των εκπροσώπων του συνδικαλιστικού κινήματος σε αυτό τον οργανισμό αναδείκνυε περαιτέρω την πιο πάνω σχέση», αναφέρεται.

Είναι για τους πιο πάνω λόγους, καταλήγει η ΠΕΟ στην ανακοίνωσή της, «που καλούμε την κυβέρνηση να προχωρήσει σε διορθωτικές κινήσεις για το πιο πάνω θέμα συνεχίζοντας μια πρακτική που αποδεδειγμένα ήταν προς όφελος της Κυπριακής κοινωνίας διασφαλίζοντας έτσι τον ρόλο και τους σκοπούς ίδρυσης αυτού του οργανισμού».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Αίσιο τέλος: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη Λεμεσό - Κινδύνευσαν σπίτια, στρατόπεδο και μοναστήρι - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Αίσιο τέλος: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη Λεμεσό - Κινδύνευσαν σπίτια, στρατόπεδο και μοναστήρι - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Υπό έλεγχο έχει τεθεί η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Παρασκευής (24/5) παρά την Κοινότητα Παραμάλι της Επαρχίας Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top