ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ΠΕΟ καλεί Κυβέρνηση σε διορθωτική κίνηση για ΔΣ ΚΟΑΓ

Η ΠΕΟ καλεί Κυβέρνηση σε διορθωτική κίνηση για ΔΣ ΚΟΑΓ

Mεγάλη έκπληξη και μεγάλη απογοήτευση προκάλεσε η απόφαση του Υπουργικού Συμβούλιο της Κυβέρνησης Χριστοδουλίδη να μην διορίσει για πρώτη φορά από της ίδρυσης του Κυπριακού Οργανισμού Ανάπτυξης Γης τους εκπροσώπους του Συνδικαλιστικού Κινήματος στο συμβούλιο του Οργανισμού, αναφέρει η ΠΕΟ, καλώντας την κυβέρνηση «να προχωρήσει σε διορθωτικές κινήσεις».

«Όταν με αγώνες του Συνδικαλιστικού Κινήματος ιδρύθηκε ο Κυπριακός Οργανισμός Ανάπτυξης Γης το 1980 όλες οι κυβερνήσεις διόριζαν στο συμβούλιο του συγκεκριμένου οργανισμού εκπροσώπους προερχομένους από το συνδικαλιστικό κίνημα εκτιμώντας τον ρόλο που διαδραμάτισε για την ίδρυση αυτού του οργανισμού αλλά και θέλοντας να δώσουν έμφαση στον κοινωνικού του χαρακτήρα», αναφέρεται σε ανακοίνωση της συντεχνίας.

Είναι γι’ αυτό, προστίθεται, «που μας έχει προκαλέσει μεγάλη έκπληξη και μεγάλη απογοήτευση η απόφαση του Υπουργικού Συμβούλιο της Κυβέρνησης Χριστοδουλίδη να μην διορίσει για πρώτη φορά από της ίδρυσης του Κυπριακού Οργανισμού Ανάπτυξης Γης τους εκπροσώπους του Συνδικαλιστικού Κινήματος στο συμβούλιο του Οργανισμού».

Αυτή η απόφαση, συνεχίζει η ανακοίνωση, «το λιγότερο που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί είναι ως μη φιλική προς το συνδικαλιστικό κίνημα και ως έλλειψη σεβασμού για τον θετικό ρόλο και την σημαντική προσφορά των εκπροσώπων του, στον οργανισμό όλα αυτά τα χρόνια».

«Όπως είναι γνωστό και με βάση την σχετική νομοθεσία ο Κυπριακός Οργανισμός Ανάπτυξης Γης έχει άμεση σχέση με την εργατική τάξη της χωράς και ιδιαίτερα με εκείνα τα τμήματα της με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα και η συμμετοχή των εκπροσώπων του συνδικαλιστικού κινήματος σε αυτό τον οργανισμό αναδείκνυε περαιτέρω την πιο πάνω σχέση», αναφέρεται.

Είναι για τους πιο πάνω λόγους, καταλήγει η ΠΕΟ στην ανακοίνωσή της, «που καλούμε την κυβέρνηση να προχωρήσει σε διορθωτικές κινήσεις για το πιο πάνω θέμα συνεχίζοντας μια πρακτική που αποδεδειγμένα ήταν προς όφελος της Κυπριακής κοινωνίας διασφαλίζοντας έτσι τον ρόλο και τους σκοπούς ίδρυσης αυτού του οργανισμού».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top