ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σημαντικά νομοσχέδια ενώπιον της Επ. Οικονομικών

Σημαντικά νομοσχέδια ενώπιον της Επ. Οικονομικών

Τη σημαντικότητα που έχουν τα νομοσχέδια που είτε βρίσκονται είτε θα έλθουν ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών το επόμενο διάστημα, τόνισε σήμερα ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, διαβεβαιώνοντας ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι συνεργάτες του θα είναι στη διάθεση των βουλευτών “για να συνεργαστούμε και να υποβοήθησουμε τη Βουλή στη λήψη των δικών της τελικών αποφάσεων”.

Ειδικότερα, μιλώντας ενώπιον της κοινής συνεδρίας των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Οικονομικών και Εσωτερικών, οι οποίες συζήτησαν το κυβερνητικό νομοσχέδιο για το φόρο ακίνητης ιδιοκτησίας,  ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι βρίσκεται ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών το νομοσχέδιο που ρυθμίζει τα της πώλησης δανείων, το πακέτο νομοσχεδίων για τη μεταρρύθμιση της δημόσιας υπηρεσίας, το νομοσχέδιο για την μετοχοποίηση σε πρώτη φάση της Cyta, το νομοσχέδιο που ρυθμίζει το ζήτημα της μετακίνησης εργαζομένων από και προς τους ημικρατικούς οργανισμούς και τη δημόσια υπηρεσία αλλά και μεταξύ των ημικρατικών οργανισμών, ενώ τις επόμενες ημέρες θα είναι ενώπιον της Επιτροπής ο νόμος για τον προϋπολογισμό του 2016.

Ο κ. Γεωργιάδης είπε ακόμη ότι “εισακούοντας τις παραινέσεις της Βουλής “πιέζουμε έντονα τους δημόσιους οργανισμούς να έχουν έτοιμους πολύ πιο έγκαιρα φέτος και τους δικούς τους προϋπολογισμούς ούτως ώστε να διευκολυνθεί η κοινοβουλευτική εργασία”.

Ο ΥΠΟΙΚ επισήμανε ότι ενώπιον της Επιτροπής “θα είναι πολύ σύντομα ένα πάρα πολύ σημαντικό και μεγάλο σε όγκο νομοσχέδιο για τον ασφαλιστικό τομέα που εναρμονίζει την εποπτεία του ασφαλιστικού τομέα με την οδηγία Solvency II που θα πρέπει θα πρέπει να εφαρμοστεί από την 1ην Ιανουαρίου του 2016”, ενώ θα πρέπει να αναμένεται και την εναρμονιστική νομοθεσία για την εξυγίανση τραπεζικών ιδρυμάτων.

Εξήγησε πως υπάρχει νομοθεσία για την εξυγίανση τραπεζικών ιδρυμάτων, “αλλά έκτοτε υπάρχει κοινή ευρωπαϊκή νομοθεσία υπό την μορφή οδηγίας την οποία πρέπει και εμείς να εφαρμόσουμε φέτος, ούτως ώστε να συμπληρωθεί η εναρμόνιση σε ευρωπαϊκό επίπεδο”.

Ο κ. Γεωργιάδης είπε ακόμη ότι “μια άλλη εκκρεμότητα που ήταν για χρόνια ενώπιον της Επιτροπής για το θέμα των χρηματοπιστωτικών μισθώσεων έχει αποσυρθεί, έχει επικαιροποιηθεί και θα είναι τις επόμενες εβδομάδες ενώπιον σας”.

"Μόνο αυτά που περιέγραψα μαζί με τα υπόλοιπα συνθέτουν μια πολύ μεγάλη ατζέντα για την Βουλή και ειδικά για την Επιτροπή Οικονομικών", κατέληξε ο ΥΠΟΙΚ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο αργά το βράδυ - Εξετάζεται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε από ρίψη πυροτεχνημάτων

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top