ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Με 11 ακόμα «Πράσινα» καταστήματα η Ελληνική Τράπεζα

Με 11 ακόμα «Πράσινα» καταστήματα η Ελληνική Τράπεζα

Στόχος η πιστοποίηση όλων των καταστημάτων με το σήμα οικολογικής ποιότητας “Green Offices”

Αποδεικνύεται έμπρακτα η φιλοσοφία του Ομίλου για σεβασμό και προστασία του περιβάλλοντος

Σε πιστοποίηση ακόμα 11 καταστημάτων της με το οικολογικό σήμα Green Offices προχώρησε η Ελληνική Τράπεζα, ανεβάζοντας τον αριθμό των «πράσινων» καταστημάτων της στα 26 (το οποίο αποτελεί το 46% του συνόλου των καταστημάτων της Τράπεζας).

Κατά τη διάρκεια εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε στη Λεμεσό, πιστοποιήθηκαν με το οικολογικό σήμα “Green Offices” τα ακόλουθα καταστήματα: Ακρόπολης, Αγίου Δομετίου, Κέννεντυ, Σεβέρη, Προδρόμου και Έγκωμης στη Λευκωσία, Οδού Πάφου στη Λεμεσό, Κιτίου στη Λάρνακα, Δερύνειας και Σωτήρας στην Αμμόχωστο και περιοχής Δικαστηρίων στην Πάφο.

Το “Green Offices" είναι πιλοτικό πρωτοποριακό σήμα περιβαλλοντικής ποιότητας για κτήρια και γραφεία του Ιδρύματος για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (FEE- Foundation for Environmental Education), μίας διεθνούς Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης, η οποία στοχεύει στην προώθηση της αειφόρου ανάπτυξης και της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. Εθνικός χειριστής του προγράμματος Green Offices είναι η Περιβαλλοντική Οργάνωση CYMEPA και εμπνευστής ο Γενικός Γραμματέας της CYMEPA κ. Μιχάλης Ιερείδης. Το πρόγραμμα έχει τεθεί κάτω από την αιγίδα της Επιτρόπου Περιβάλλοντος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η κατάκτηση του “Green Offices” προϋποθέτει την εφαρμογή και τήρηση αυστηρών κριτηρίων που σχετίζονται με την κατανάλωση ενέργειας και νερού, τη διαχείριση απορριμμάτων, τη χρήση φιλικών προς το περιβάλλον προϊόντων προσωπικής καθαριότητας και απορρυπαντικών, τη μετατροπή των ελεύθερων χώρων σε χώρους πρασίνου και την περιβαλλοντική εκπαίδευση.  Προϋποθέτει επίσης εκπόνηση σχεδίου δράσης και τακτή  παρακολούθηση του.

Σε χαιρετισμό του κατά τη διάρκεια της τελετής, ο Γενικός Διευθυντής της Διεύθυνσης Λειτουργικής Υποστήριξης του Ομίλου της Ελληνικής Τράπεζας, κ. Φοίβος Λεοντίου, , ανέφερε: «Η υιοθέτηση φιλικών προς το περιβάλλον πρακτικών, η ευαισθητοποίηση του κοινού και η δημιουργία περιβαλλοντικής συνείδησης, είναι ψηλά στις προτεραιότητες και στους στόχους της Ελληνικής Τράπεζας».

Επίσης, ο κ. Λεοντίου τόνισε ότι: «Όλα αυτά τα επιτεύγματα οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στους ανθρώπους της Ελληνικής Τράπεζας. Συγχαίρω θερμά το ανθρώπινο δυναμικό του Ομίλου μας για την ευαισθησία που επιδεικνύει σε θέματα περιβάλλοντος, καθώς και για τη στενή του συνεργασία για τις επιτυχίες αυτές».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης η Επίτροπος Περιβάλλοντος, κα Ιωάννα Παναγιώτου, χαιρέτισε τις προσπάθειες όλων των βραβευθεισών επιχειρήσεων και απένειμε τις πλακέτες και τα σχετικά πιστοποιητικά τόσο στους Διευθυντές των πιστοποιημένων καταστημάτων της Ελληνικής Τράπεζας όσο και σε άλλες πιστοποιημένες επιχειρήσεις.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top