ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του Επενδυτικού Ταμείου ΗΑΕ ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του Επενδυτικού Ταμείου ΗΑΕ ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης είχε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, συνάντηση με αντιπροσωπεία του Επενδυτικού Ταμείου TAQA των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ).

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά τη συνάντηση ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Βίκτωρας Παπαδόπουλος είπε: «Η παρουσία του επικεφαλής και των μελών του Επενδυτικού Ταμείου των ΗΑΕ, TAQA, στην Κύπρο και η συνάντηση που είχαν σήμερα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας έγινε σε συνέχεια της παρουσίας στην Κύπρο, το καλοκαίρι, του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών των ΗΑΕ, αρμόδιου για οικονομικά και εμπορικά θέματα.

Ο σκοπός της παρουσίας τους εδώ είναι να διερευνήσουν επενδυτικές προοπτικές στην Κύπρο, γεγονός που η Κυβέρνηση χαιρετίζει διότι είναι αυτές τις επενδύσεις που χρειάζεται ο τόπος, ώστε η οικονομία μας να διατηρηθεί σε τροχιά ανάπτυξης, μια ανάπτυξη που είναι από τις μεγαλύτερες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ).

Κατά τη σημερινή συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον επικεφαλής και τα μέλη του Επενδυτικού Ταμείου εκφράστηκε το ενδιαφέρον από πλευράς του Ταμείου των ΗΑΕ να επενδύσει στο έργο «Great Sea Interconnector», αλλά και σε μια σειρά άλλων επενδυτικών έργων στην Κύπρο.

Προς αυτόν τον στόχο συμφωνήθηκε όπως το Επενδυτικό Ταμείο, σε συνεργασία και με το Υπουργείο Εμπορίου, εντός ενός μηνός εξετάσουν μια σειρά και ένα κατάλογο έργων από τα οποία θα μπορεί το Επενδυτικό Ταμείο να διαλέξει για να επενδύσει στην Κύπρο. Έργα που είναι ώριμα ή κοντά στο να είναι ώριμα. Ήταν μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση».

Ερωτηθείς αν υπήρξε συμφωνία για το έργο του «Great Sea Interconnector», ο κ. Παπαδόπουλος είπε: «Υπάρχει ενδιαφέρον, οτιδήποτε άλλο ακολουθήσει θα ανακοινωθεί».

Σε ερώτηση αν έγιναν κάποιες αρχικές εισηγήσεις από πλευράς Κυβέρνησης προς το Επενδυτικό Ταμείο σε σχέση με έργα, για τα οποία θα μπορούσαν να γίνουν επενδύσεις, ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου είπε: «Είμαστε σε επαφή, υπάρχει από πλευράς Κυβέρνησης ένας κατάλογος με έργα που είναι ώριμα ή κοντά στο να είναι ώριμα που θα εισηγηθούμε, και αναλόγως των προοπτικών και των ενδιαφερόντων του Επενδυτικού Ταμείου και των δυνατοτήτων που έχει, θα εξεταστούν από κοινού».

Κληθείς να πει σε τι αφορούν τα έργα αυτά, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι «αφορούν υποδομές και έργα ανάπτυξής στην Κύπρο γενικότερα».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μονή Αββακούμ: Επιμένει ο Βαβούσκος για εσφαλμένη διαδικασία – Ποια επιλογή τους απομένει

Τροχαίο στο Παραλίμνι: Σοκάρουν οι φωτογραφίες από το όχημα που οδηγούσε ο 53χρονος τραυματίας

Έφη Ξάνθου: Το παρασκήνιο της παραίτησης και... η διαρροή - Το κόμμα που συμπαθεί και «το μόνο σίγουρο»

ΣΥΟΠ: Τι αλλάζει στη διάρκεια υπηρεσίας και τις μισθολογικές κλίμακες - Τα νέα επιδόματα στην ΕΦ

Σε λειτουργία ακόμα δύο σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στη Λευκωσία - Δείτε φωτογραφίες

Eurovision 2024: «Μας την είπαν» οι Σουηδοί – Η αναφορά στην Κύπρο σε τραγούδι – Βίντεο



Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Αποδέχτηκε τον στραγγαλισμό ως αιτία θανάτου η ανακρίτρια

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Αποδέχτηκε τον στραγγαλισμό ως αιτία θανάτου η ανακρίτρια

Αυλαία πέφτει, 19 χρόνια μετά, για την υπόθεση του Θανάση Νικολάου, στην τρίτη θανατική ανάκριση για τα αίτια του θανάτου του, ο οποίος είχε εντοπιστεί νεκρός στις 29 Σεπτεμβρίου του 2005 κάτω από τη γέφυρα της Άλασσας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top