ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανάμεσα στα «30 Ομορφότερα Χωριά της Ευρώπης» τα Λεύκαρα

Ανάμεσα στα «30 Ομορφότερα Χωριά της Ευρώπης» τα Λεύκαρα

Πολύ σημαντική διάκριση για τα γραφικά Πάνω Λεύκαρα αποτελεί η πρόσφατη συμπερίληψη του χωριού στον κατάλογο με τα «30 Ομορφότερα Χωριά της Ευρώπης», που συνέταξε ο Σύνδεσμος Ταξιδιωτικών Πρακτόρων της Ιαπωνίας (JATA).

Σε γραπτή ανακοίνωση της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας αναφέρεται ότι «οι υπό αναφορά προορισμοί που έχουν επιλεγεί θα παρουσιαστούν σε φωτογραφική έκθεση που διοργανώνεται στα πλαίσια της Ταξιδιωτικής Έκθεσης στο Τόκιο EXPΟ Japan 2015, που θα πραγματοποιηθεί από τις 24-27 Σεπτεμβρίου 2015.

Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι η ανάδειξη νέων προορισμών στην Ευρώπη για την ιαπωνική αγορά και η ανάλογη δημιουργία νέων ταξιδιωτικών πακέτων για να διατεθούν στην αγορά το 2016. Παράλληλα, το προσωπικό 16 επιλεγμένων ταξιδιωτικών γραφείων θα παρακολουθήσει επιμορφωτικά σεμινάρια για τα υπό αναφορά χωριά».

Αυτή την εβδομάδα «θα βρίσκεται στα Λεύκαρα φωτογράφος από την Ιαπωνία που θα αναλάβει να αποτυπώσει τη γραφικότητα και τις ομορφιές του χωριού.

Σημειώνεται ότι η επιλογή των Λευκάρων έγινε μετά από προσπάθειες συγκεκριμένου Οργανωτή Ταξιδίων της Ιαπωνίας που διοργανώνει τα τελευταία πέντε χρόνια εκδρομές στην Κύπρο, με επίσκεψη στα Λεύκαρα, με τοπικό αντιπρόσωπο το Knossos Travel».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Δήμαρχος Λευκάρων Σάββας Ξενοφώντος ανέφερε ότι «η προσθήκη άλλης μιας διάκρισης για τα Λεύκαρα μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Σίγουρα προσμετρά το γεγονός ότι το χωριό έχει διατηρήσει το χαρακτήρα του και διαθέτει στοιχεία που το καθιστούν μοναδικό. Όμως δεν επαναπαυόμαστε και προσδοκούμε στη λελογισμένη ανάπτυξη, τον εξωραϊσμό των Λευκάρων και τον εμπλουτισμό των δραστηριοτήτων που παρέχονται».

Πρόσφατα, σημείωσε ο κ. Ξενοφώντος, «άρχισε τη λειτουργία του το Κέντρο Χειροτεχνίας Λευκάρων στο οποίο σύντομα θα διδάσκεται η μοναδική κεντητική τέχνη του Λευκαρίτικου Κεντήματος και η αργυροχοΐα. Περί τον Απρίλιο του 2016 θα λειτουργήσει το Πολυδύναμο Συνεδριακό Κέντρο, το οποίο θα μπορεί να φιλοξενεί μέχρι και 300 συνέδρους. Επίσης, έχει εγκριθεί η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας Λευκάρων και οι εργασίες θα αρχίσουν εντός του επόμενου έτους».

Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας «εκφράζει ιδιαίτερη ικανοποίηση για την εν λόγω καθόλα δικαιολογημένη διάκριση για το χωριό των Λευκάρων καθότι διαθέτει απαράμιλλη γραφικότητα και μοναδική αρχιτεκτονική, τοπική κουζίνα, σημαντικά πολιτιστικά και θρησκευτικά μνημεία και, κυρίως, κατάφεραν να διατηρήσουν και να αναδείξουν τις τοπικές τέχνες της κεντητικής και της αργυροχοΐας».

Σημειώνεται ότι τα «30 Ομορφότερα Χωριά της Ευρώπης» είναι: Kilkenny (Ιρλανδία), Berat (Αλβανία), Civita di Bagnoregio (Ιταλία), Procida (Ιταλία), Conwy (Ην. Βασίλειο), Lech (Αυστρία), Hindeloopen (Ολλανδία), Λεύκαρα (Κύπρος), Rovinj (Κροατία), Soglio (Ελβετία),  Visby (Σουηδία), Setenil de las Bodegas (Ισπανία), Piran (Σλοβενία), Vlkolnec (Σλοβακία), Marianske Lazine (Τσεχία), Quedlinburg (Γερμανία), Bernkastel-Kues (Γερμανία), Golyazi (Τουρκία), Reine (Νορβηγία), Sopron (Ουγγαρία), Koprivshtitsa (Βουλγαρία), Porvoo (Φινλανδία), Saint-Cirg-Lapopie (Γαλλία), Riquewihr (Γαλλία), Sint-Martens-Latem (Βέλγιο), Zalipie (Πολωνία), Monsanto (Πορτογαλία), Ohrid (Μακεδονία), Kotor (Μαυροβούνιο), Gura Humorului (Ρουμανία).

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top