ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ζήτησε επιβάρυνση πέντε ευρώ στα αεροπορικά εισιτήρια ο Δημητριάδης!

Ζήτησε επιβάρυνση πέντε ευρώ στα αεροπορικά εισιτήρια ο Δημητριάδης!

Πρόταση που προνοούσε αύξηση στις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων κατά 5 ευρώ έθεσε στο τραπέζι ο υπουργός Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων, Μάριος Δημητριάδης.

Ο υπουργός κατέθεσε αυτή την εισήγηση σε ευρεία σύσκεψη που έγινε αρχές του τρέχοντος μήνα με αντικείμενο το θέμα της αστυνόμευσης και ασφάλειας των αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου.

Η πρόταση προνοούσε να αφαιρεθούν αρμοδιότητες και ευθύνες από την Αστυνομία του αεροδρομίου, αλλά και την πολιτική αεροπορία, ώστε η Hermes να αναλάβει την ασφάλεια στους χώρους εντός του αεροδρομίου, εκμισθώνοντας υπηρεσίας ιδιωτικής εταιρείας. 

Σύμφωνα πάντα με την εισήγησή του, με πέντε ευρώ επιβάρυνση στο εισιτήριο κάθε επιβάτη η Hermes θα μπορεί να καλύψει τα έξοδα (σ.σ. για την ακρίβεια θα τα υπερκάλυπτε σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, καθώς θα προέκυπτε ένα ποσό πέραν των 10 εκατομ. τον χρόνο)…

Η πρόταση έγινε από πλευράς κ. Δημητριάδη για να απαλλαγεί το κράτος από τα έξοδα που προκύπτουν από μισθούς αστυνομικών και στελεχών της πολιτικής αεροπορίας…

Η θέση του κ. Δημητριάδη, ωστόσο, δεν αντιμετωπίστηκε με ιδιαίτερη ζέση απ΄ όλους τους εμπλεκόμενους, για δυο βασικούς λόγους.

Ο πρώτος έχει να κάνει με το γεγονός ότι ήδη τα αεροδρόμιά μας, ειδικά αυτό της Λάρνακας, είναι πολύ ακριβά. Κάτι το οποίο έχει να κάνει με τις συμφωνίες που έγιναν μεταξύ της διαχειρίστριας εταιρείας (Hermes airports) και της πολιτείας και οι οποίες έχουν άμεσο αντίκτυπο στις τιμές των εισιτηρίων. Υπάρχουν μάλιστα επιπτώσεις στον τουρισμό, λόγω αυτών των υψηλών χρεώσεων.

Δεύτερον, η συμφωνία διαχείρισης των αεροδρομίων μας από την Hermes, έχει πάρει την πλέον επίσημη μορφή, καθώς έγιναν οι ανάλογες νομοθετικές ρυθμίσεις από τη Βουλή. Μάλιστα, ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος, είχε δώσει ρητή εντολή, ούτως ώστε η ασφάλεια των αεροδρομίων να διαχειρίζεται από την πολιτεία, λόγω της ευαίσθητης γεωγραφικής θέσης της Κύπρου, αλλά και του εθνικού μας προβλήματος.

Ενδεικτικό είναι ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης, Ιωνάς Νικολάου (συμμετείχε στην ευρεία σύσκεψη) στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα με τη νομολογία, θέλοντας να δείξει ότι δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση να αλλάξει χέρια η ασφάλεια των αεροδρομίων…

Φάνης Μακρίδης

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συναγερμός στις Αρχές: Έβαλαν φωτιά σε δημοτικό σχολείο και προκάλεσαν ζημιές σε εξωτερικούς χώρους

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Survivor 2024: Το... πολεμικό κλίμα και ο δεύτερος μονομάχος - Δείτε βίντεο

ΔΗΣΥ: Νούμερο ένα προτεραιότητα η συσπείρωση του κόμματος - Έκλεισε το κεφάλαιο για τις διαγραφές

Ελένη Φουρέιρα: Καίει καρδιές με το σέξι βίντεο στο Instagram



ΠτΔ για λιμάνι Λάρνακας: «Το Κράτος δεν μπορεί να εκβιάζεται από τον οποιοδήποτε»

ΠτΔ για λιμάνι Λάρνακας: «Το Κράτος δεν μπορεί να εκβιάζεται από τον οποιοδήποτε»

Επίσκεψη στο το φυλάκιο «Κομμόροτσος» στους Αγίους Τριμιθιάς, με σκοπό να δώσει τις ευχές του στους στρατιώτες ενόψει των εορτών του Πάσχα, πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top