Εκπρόσωπος της ΟΥΝΦΙΚΥΠ: Οι εκθέσεις του ΓΓ ΟΗΕ μιλάνε από μόνες τους

Εκπρόσωπος της ΟΥΝΦΙΚΥΠ: Οι εκθέσεις του ΓΓ ΟΗΕ μιλάνε από μόνες τους

Οι εκθέσεις του ΓΓ του ΟΗΕ μιλάνε από μόνες τους και η Ειρηνευτική Δύναμη του ΟΗΕ στην Κύπρο τις υποστηρίζει, δήλωσε την Τετάρτη στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος της Δύναμης, Αλίμ Σιντίκ.

Κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις στα κατεχόμενα και την ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών για υιοθέτηση του ψηφίσματος 2723 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών (ΗΕ), με το οποίο ανανεώνονται οι όροι εντολής της Ειρηνευτικής Δύναμης στην Κύπρο (UNFICYP) για ακόμα 12 μήνες, μέχρι την 31η Ιανουαρίου 2025, ο κ. Σιντίκ ανέφερε ότι «για το εύρος των θεμάτων που ηγέρθησαν, είχαν γίνει αναφορές στις εκθέσεις του ΓΓ και τις υποστηρίζουμε».

Πρόσθεσε ότι «οι εκθέσεις μιλούν από μόνες τους και τις υποστηρίζουμε».

Είπε επίσης ότι η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ θα έχει σήμερα χωριστές συναντήσεις με τους διαπραγματευτές καθώς επίσης και με αντιπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών από τις δύο πλευρές.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης την Κυριακή, στο «Τ»: «Η θέση για καταγραφή συγκλίσεων μέχρι το Κραν Μοντανά, είναι καταστροφική»

Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης την Κυριακή, στο «Τ»: «Η θέση για καταγραφή συγκλίσεων μέχρι το Κραν Μοντανά, είναι καταστροφική»

Ο τέως διαπραγματευτής της ε/κ πλευράς Ανδρέας Μαυρογιάννης μιλά στο ThemaOnline για το παρόν και το μέλλον του Κυπριακού, στέλνοντας σαφή μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE