ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ορκίστηκαν οι γυναίκες ΣΥΟΠ της 14ης Εκπαιδευτικής Σειράς - Δείτε βίντεο

Ορκίστηκαν οι γυναίκες ΣΥΟΠ της 14ης Εκπαιδευτικής Σειράς - Δείτε βίντεο

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο ΚΕΝ Λεμεσού, η τελετή ορκωμοσίας των γυναικών Συμβασιούχων Οπλιτών (ΣΥΟΠ) της 14ης Εκπαιδευτικής Σειράς, παρουσία του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγου Γεώργιου Τσιτσικώστα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΦ στην τελετή παρέστησαν επίσης οι οικογένειες των ΣΥΟΠ, η ιεραρχία του ΓΕΕΦ, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, καθώς και αντιπροσωπεία στελεχών.

Στην Ημερήσια Διαταγή του ο Αρχηγός της ΕΦ είπε στις νέες ΣΥΟΠ ότι η σημερινή ημέρα είναι ορόσημο στη ζωή τους καθώς σηματοδοτεί την επίσημη ένταξή τους στην Εθνική Φρουρά, και πως μετά από μία κοπιώδη αλλά και γόνιμη εκπαίδευση ανταποκρίθηκαν με επιτυχία, αποδεικνύοντας έμπρακτα την αγάπη τους στην στρατιωτική οικογένεια και τη διάθεσή τους για προσφορά προς την πατρίδα.

Αλλά και ότι το έργο που θα αναλάβουν, σε αυτό το νέο και απαιτητικό περιβάλλον, είναι ένας αγώνας με υψηλές απαιτήσεις και προσδοκίες, στις οποίες θα πρέπει να ανταποκριθούν με το ήθος και τις ικανότητές τους, εκτελώντας με πειθαρχία και ακρίβεια τις αποστολές που θα τους ανατεθούν. «Ειδικά η αρετή της πειθαρχίας είναι η βασική και πρωταρχική δύναμη, που διατηρεί σε συνοχή το Στρατό. Όλες οι άλλες αρετές, γίνονται ανώφελες και άκαρπες χωρίς την υποταγή των ατομικών θελήσεων στις εντολές και οδηγίες, οι οποίες απορρέουν από τα καθήκοντα και την Αποστολή, που μας έχει ανατεθεί» είπε προς τις νέες ΣΥΟΠ ο Αρχηγός της ΕΦ.

Σημείωσε πως η Εθνική Φρουρά, η κατ’ εξοχήν συνιστώσα σκληρής iσχύος της Κυπριακής Δημοκρατίας, είναι προσηλωμένη στην αποστολή της να εξασφαλίσει την ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της Κύπρου, αλλά και ότι διαχειρίζεται κυρίως την άμεση απειλή την οποία συνιστούν οι δυνάμεις κατοχής και η ολοένα εντεινόμενη επιθετικότητα της Τουρκίας. Ταυτόχρονα, πρόσθεσε, η ΕΦ καλείται να αντιμετωπίσει μια ιδιάζουσα κατάσταση ασφαλείας που διαμορφώνουν οι τρέχουσες γεωπολιτικές συνθήκες στην ευρύτερη περιφέρειά της Κύπρου.

Στην Ημερήσια Διαταγή του ο Αρχηγός της ΕΦ ανέφερε ότι η ΕΦ αποδεικνύει εμπράκτως - κάθε μέρα - σε όλα τα επίπεδα - εντός και εκτός επικράτειας - ότι δύναται να φέρει εις πέρας την κάθε αποστολή, που της ανατίθεται.

Η σε εξέλιξη ενίσχυση της Εθνικής Φρουράς δεν αφορά μόνο σε συστήματα και μέσα, είπε, καθώς ο καθοριστικός παράγοντας νίκης και επιτυχίας στο πεδίο της μάχης είναι ο άνθρωπος.

«Η Κύπρος μας δεν έχει να αντιτάξει στρατιές. Έχει όμως τα παιδιά της. Λίγα και εκλεκτά. Άλλωστε οι Έλληνες ως Έθνος, ποτέ δεν ήμασταν οι πολλοί. Συνεπώς έναντι της αριθμητικής υπεροχής του αντιπάλου, εμείς πάντα προτάσσουμε την ποιοτική μας υπεροχή» τόνισε. Στο πλαίσιο αυτό, πρόσθεσε, προωθούνται τομές και παρεμβάσεις συνολικά για το έμψυχο δυναμικό της Εθνικής Φρουράς.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά στο θεσμό των ΣΥΟΠ, ο Αρχηγός της ΕΦ σημείωσε πως εφτά και πλέον χρόνια μετά την υιοθέτησή του, αναγνωρίζεται καθολικά η αδήριτη απαίτηση εξασφάλισης της επιβιωσιμότητας του. Σύμφωνα με το ενδιαφέρον και τις κατευθύνσεις της Κυβέρνησης για βελτίωση της εργασιακής σχέσης των ΣΥΟΠ, είπε, επίκειται η λήψη μέτρων για την αναθεώρηση των όρων εργοδότησης, ανέλιξης και μισθολογικής αναβάθμισης, υποδεικνύοντας ότι με βάση αυτά τα μέτρα, ο θεσμός θα καταστεί πιο ελκυστικός για να εν τάσσονται στην ΕΦ νέες και νέοι που αγαπούν τον στρατό και την πατρίδα, εξασφαλίζοντας καλύτερες συνθήκες εργασίας ώστε να μπορούν να αφοσιωθούν στην αποστολή τους.

Το ΓΕΕΦ σημειώνει πως οι νέες γυναίκες ΣΥΟΠ, αφού τοποθετηθούν στις Μονάδες, θα συνεχίσουν την εκπαίδευση τους σε επιχειρησιακά αντικείμενα και θα παρακολουθήσουν Σχολεία στα αντικείμενα της ειδικότητας τους.

Δείτε βίντεο:


ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top