ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρόεδρος ΠΟΕΔ: «Βελτιώθηκαν οι προτεινόμενοι κανονισμοί λειτουργίας σχολείων»

Πρόεδρος ΠΟΕΔ: «Βελτιώθηκαν οι προτεινόμενοι κανονισμοί λειτουργίας σχολείων»

Σε ένα μεγάλο μέρος τους έχουν βελτιωθεί οι προτεινόμενοι κανονισμοί Κανονισμούς Λειτουργίας των Σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Μύρια Βασιλείου.

Η κατ΄ άρθρον συζήτηση των περί Λειτουργίας των Δημόσιων Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης Κανονισμών του 2022 περιλαμβάνεται στην ατζέντα της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας, που συνεδριάζει την Τετάρτη, 7 Φεβρουαρίου, εξέλιξη που η κ. Βασιλείου χαρακτήρισε ως σημαντική καθώς, όπως σημείωσε, και η ΠΟΕΔ πολλές φορές έθεσε την ανάγκη εκσυγχρονισμού και επικαιροποίησης των υφιστάμενων κανονισμών.

«Αξίζει να σημειωθεί ότι, σε ένα μεγάλο μέρος, οι προτεινόμενοι κανονισμοί έχουν βελτιωθεί και με τρόπο που να εκφράζουν και τις θέσεις της Οργάνωσης. Υπάρχουν, ωστόσο, κάποια σημεία στα οποία συνεχίζουμε να καταθέτουμε διαφωνία», επεσήμανε η Πρόεδρος της ΠΟΕΔ.

«Για το θέμα αυτό έχουμε ενημερώσει και την Υπουργό σε συνάντηση που είχαμε την Παρασκευή και ελπίζουμε ότι στο τελικό κείμενο που θα ψηφιστεί από τη Βουλή, θα περιληφθούν τα σημεία που εισηγείται η ΠΟΕΔ», συμπλήρωσε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η Πρόεδρος της ΠΟΕΔ είπε ότι έχουν ζητήσει επειγόντως συνάντηση με τη Γενική Διευθύντρια του ΥΠΑΝ, τις επόμενες μέρες, με στόχο να συζητηθεί το θέμα της υποστελέχωσης των σχολείων που προκύπτει κάθε χρόνο, λόγω των αυξημένων αναγκών από δικαιολογημένες απουσίες εκπαιδευτικών.

«Εδώ και χρόνια η ΠΟΕΔ καταθέτει εισηγήσεις που θα μπορούσαν να λύσουν μόνιμα το ζήτημα, αλλά δυστυχώς δεν έχουν υιοθετηθεί από πλευράς Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας. Ελπίζουμε και για αυτό το θέμα να τροχοδρομηθούν λύσεις άμεσα, που να περιλαμβάνουν και τη βελτίωση του εργασιακού πλαισίου των αντικαταστατών συναδέλφων», πρόσθεσε.

Ερωτηθείσα σε ποιο στάδιο βρίσκεται ο διάλογος με το Υπουργείο, η Πρόεδρος της ΠΟΕΔ είπε ότι είναι σε εξέλιξη ο διάλογος με το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας που αφορά στη στήριξη των διευθυντικών ομάδων των σχολείων.

«Αναμένουμε το επόμενο διάστημα την πρόταση του ΥΠΑΝ η οποία θα συζητηθεί στα συλλογικά όργανα της Οργάνωσης», κατέληξε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Στις φλόγες οχήματα στο Τραχώνι – Καταστράφηκαν ολοσχερώς τα περισσότερα – Αποκλείστηκε η σκηνή

Γιώργος Θεοφάνους: «Έχω ξεκάθαρες μνήμες, ακόμα και τώρα όταν οδηγώ και ακούω βροντές, παρκάρω και κλείνω τα αυτιά μου»

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top