ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τον Χουλουσί Ακάρ συναντήθηκε ο Ερσίν Τατάρ

Με τον Χουλουσί Ακάρ συναντήθηκε ο Ερσίν Τατάρ

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ είχε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ερσίν Τατάρ.

Σύμφωνα με την «Κίμπρις Ποστασί», μιλώντας στα πλαίσια της επίσκεψης, ο κ. Ακάρ ανέφερε ότι πραγματοποιεί τις πρώτες του "επισκέψεις στο εξωτερικό" μετά την ανάληψη του νέων του καθήκοντων, στα κατεχόμενα και στο Αζερμπαϊτζάν.

«Το Κυπριακό είναι η εθνική μας υπόθεση, το εθνικό μας θέμα. Δεν έχουμε διαφορές. Είναι σημαντικό να πράξουμε ό,τι είναι απαραίτητο για την ασφάλεια και την ευημερία των Κυπρίων αδελφών τους», ανέφερε ο κ. Ακάρ.

Από την πλευρά του, ο κ. Τατάρ είπε ότι η Τουρκία είναι ένα ισχυρό κράτος στην Ανατολική Μεσόγειο και ταυτόχρονα φέρει την ιδιότητα της εγγυήτριας δύναμης στην Κύπρο. Ο Τ/κ ηγέτης αναφέρθηκε στους δεσμούς των Τ/κ με την Τουρκία και πρόσθεσε ότι «η πολιτική που ακολουθούν εδώ και τρία χρόνια έχει να κάνει με την κυρίαρχη ισότητα και με το ισότιμο διεθνές καθεστώς με την πλήρη υποστήριξη της Τουρκίας».

Ακόμη, υποστήριξε ότι «ο τουρκοκυπριακός 'λαός' ήταν εταίρος στην ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας» καθώς και ότι «οι Τουρκοκύπριοι ήταν οι αρχικοί ιδιοκτήτες της Κύπρου ως απόγονοι του οθωμανικού κράτους, και αντιμετώπισαν (πολιτικά) παιχνίδια κατά τη διάρκεια της βρετανικής περιόδου».

Αναφέρθηκε εξάλλου στα σχέδια μεταφοράς νερού και ηλεκτρισμού από την Τουρκία, και είπε ότι «είναι προς το εθνικό συμφέρον να επιτευχθεί συμφωνία υπό την εγγύηση της Δημοκρατίας της Τουρκίας με κυριαρχική ισότητα, δηλαδή συνεργασία των δύο κρατών» και ότι «ο τουρκικός στρατός θα πρέπει να συνεχίσει να βρίσκεται εδώ ως αποτρεπτική δύναμη».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή έξω από Σωματείο: Σύλληψη τριών αλλοδαπών προσώπων - Τι συνέβη

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Survivor 2024: Το... πολεμικό κλίμα και ο δεύτερος μονομάχος - Δείτε βίντεο

Τέσσερις συλλήψεις για ναρκωτικά - Βρήκαν σακουλάκια με κάνναβη και άλλες ουσίες στις οικίες τους

Ελένη Φουρέιρα: Καίει καρδιές με το σέξι βίντεο στο Instagram



ΔΗΣΥ: Νούμερο ένα προτεραιότητα η συσπείρωση του κόμματος - Έκλεισε το κεφάλαιο για τις διαγραφές

ΔΗΣΥ: Νούμερο ένα προτεραιότητα η συσπείρωση του κόμματος - Έκλεισε το κεφάλαιο για τις διαγραφές

Με πρωταρχικό στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συσπείρωση του κόμματος, ο ΔΗΣΥ βάζει πλώρη για τις Ευρωεκλογές με στόχο την πρωτιά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top