ΔΙΕΘΝΗ

Αυστραλία: Εγκλωβισμένα επί ένα μήνα ζώα που θα μεταφέρονταν στο Ισραήλ – “Απαγορευτικό” στο πλοίο MV Bahijah λόγω των Χούθι

Αυστραλία: Εγκλωβισμένα επί ένα μήνα ζώα που θα μεταφέρονταν στο Ισραήλ – “Απαγορευτικό” στο πλοίο MV Bahijah λόγω των Χούθι

H αυστραλιανή κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι αρνήθηκε αίτημα κτηνοτρόφου – εξαγωγέα να στείλει ένα πλοίο που μεταφέρει περίπου 14.000 πρόβατα και 1.500 βοοειδή στο Ισραήλ μέσω του περίπλου της Αφρικής, μια διαδρομή που θα διαρκέσει ένα μήνα. Το πλοίο MV Bahijah απέπλευσε από την Αυστραλία με προορισμό το Ισραήλ στις 5 Ιανουαρίου, αλλά δεν πραγματοποίησε την προγραμματισμένη του πορεία μέσω της Ερυθράς Θάλασσας εξαιτίας της απειλής των Χούθι της Υεμένης και κλήθηκε από την αυστραλιανή κυβέρνηση να επιστρέψει και να αγκυροβολήσει στα δυτικά των ακτών της χώρας.

Οι αντιδράσεις κλιμακώνονται καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι τα εγκλωβισμένα ζώα πεθαίνουν ενώ η θερμοκρασία φτάνει τους 40 βαθμούς. Υπέρμαχοι φιλοζωϊκών οργανώσεων διαδηλώνουν και καταγγέλλουν την κυβέρνηση ότι καθυστέρησε να αποφασίσει.

MV Bahijah απέπλευσε από την Αυστραλία με προορισμό το Ισραήλ στις 5 Ιανουαρίου, αλλά δεν πραγματοποίησε την προγραμματισμένη του πορεία μέσω της Ερυθράς Θάλασσας εξαιτίας της απειλής των Χούθι της Υεμένης και κλήθηκε από την αυστραλιανή κυβέρνηση να επιστρέψει και να αγκυροβολήσει στα δυτικά των ακτών της χώρας
Πολλές εκατοντάδες βοοειδή εκφορτώθηκαν τις τελευταίες ημέρες, αλλά οι αυστραλιανοί κανονισμοί βιοασφάλειας προβλέπουν ότι σε αυτή την περίπτωση τα ζώα πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα.

Το υπουργείο Γεωργίας δεν αναφέρθηκε λεπτομερώς στους λόγους της απόφασής του, αλλά σημείωσε ότι η κατάσταση της υγείας των ζώων παραμένει καλή.

“Τα επόμενα βήματα για τα ζώα που επιβαίνουν στο πλοίο είναι εμπορικές αποφάσεις που πρέπει να λάβει ο εξαγωγέας. Το υπουργείο είναι έτοιμο να αξιολογήσει την όποια μελλοντική αίτηση”, αναφέρει το υπουργείο.

Η Αυστραλία έιναι μεγάλος εξαγωγέας ζώντων ζώων και τον περασμένο χρόνο μετέφερε περισσότερα από μισό εκατομμύρια πρόβατα και μισό εκατομμύριο βοοειδή.

Η κυβέρνηση σκοπεύει να απαγορεύσει τις εξαγωγές ζώντων προβάτων μέσα στα επόμενα χρόνια.

Ένα άλλο πλοίο που μετέφερε περίπου 60.000 ζώα απέπλευσε από την Αυστραλία την περασμένη εβδομάδα με προορισμό το λιμάνι Άκαμπα της Ιορδανίας στην Ερυθρά Θάλασσα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΓΓ του ΑΚΕΛ για Εκλογές: «Μπορώ με βεβαιότητα να σας πω ότι είμαστε αισιόδοξοι για το αποτέλεσμα»

ΓΓ του ΑΚΕΛ για Εκλογές: «Μπορώ με βεβαιότητα να σας πω ότι είμαστε αισιόδοξοι για το αποτέλεσμα»

Με έκκληση «στις χιλιάδες ψηφοφόρους της Αριστεράς, αλλά και σε κάθε προοδευτικό πολίτη που θέλει αλλαγή πορείας» να συνταχθούν με το ΑΚΕΛ, δύναμη διεκδίκησης στην Κύπρο και την Ευρώπη και «να κάνουμε τη διαφορά για να αλλάξουμε τα πράγματα» ο ΓΓ του κόμματος στην κεντρική παγκύπρια προεκλογική συγκέντρωση δήλωσε ότι για το ΑΚΕΛ η θέση της Κύπρου στην ΕΕ είναι αδιαπραγμάτευτη. «Αλλά οφείλουμε να απαντήσουμε στο καίριο ερώτημα: Ποια Ευρώπη θέλουμε;».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top