ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μεγάλη δημοσκόπηση της Red Wolf – Οι επιδόσεις του Ν. Χριστοδουλίδη- Ντέρμπι ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ και η δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών

Μεγάλη δημοσκόπηση της Red Wolf – Οι επιδόσεις του Ν. Χριστοδουλίδη- Ντέρμπι ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ και η δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών

Μία πρώτη εικόνα σχετικά με τις επιδόσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, ένα χρόνο μετά την εκλογή του, παρουσιάζεται σήμερα, με 6 στους 10 πολίτες που τον ψήφισαν, να δηλώνουν ότι θα έκαναν διαφορετική επιλογή υποψηφίου, αν αύριο είχαμε Προεδρικές Εκλογές.

Αυτό αποτυπώνεται μεταξύ άλλων, στην πρώτη μεγάλη δημοσκόπηση της Red Wolf PR & Advertising  με τίτλο «Cyprus Public Opinion», που διενήργησε για λογαριασμό της η εταιρεία Prime Μarket Research and Consulting. Επίσης, καταγράφεται μεγάλη δυσαρέσκεια για τους χειρισμούς της Κυβέρνησης με ποσοστό 69% στο Κυπριακό, με δεύτερη μεγάλη ανοιχτή πληγή το Μεταναστευτικό.

Εξηγώντας το σκεπτικό γύρω από την δημοσκόπηση ο Διευθύνων Σύμβουλος της Red Wolf PR & Advertising, Κωσταντίνος Ντάλτας τόνισε: «Η Red Wolf PR & Advertising μπαίνοντας στον όγδοο χρόνο ζωής της και έχοντας ως βασικό πυλώνα υπηρεσιών την πολιτική επικοινωνία με το Cyprus Public Opinion κάνει ένα βήμα πιο μπροστά. "Εκτιμούμε και όπως αποτυπώνεται και στην έρευνα ότι οι πολιτικοί δεν ακούνε την κοινωνία και έχουν απομακρυνθεί από τους πολίτες γι’ αυτό καταθέτουμε σε εξάμηνη βάση αυτή τη δημοσκόπηση, θέτοντας σε δημόσια συζήτηση τα αποτελέσματά της».

Στα αξιοσημείωτα της δημοσκόπησης, η ισοπαλία στην πρόθεση ψήφου μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων, η τρίτη θέση του ΕΛΑΜ και η  ισχυρή δημοφιλία της Αννίτας Δημητρίου.

Η έρευνα αποτυπώνει και τις καθημερινές τάσεις και προβληματισμούς που απασχολούν, τα φλέγοντα κοινωνικά ζητήματα, τις προτιμήσεις των πολιτών και ποιο είναι το αγαπημένο τους Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης.

Το Cyprus Public Opinion, αποτελεί μία πρωτοβουλία της Red Wolf PR &Advertising  η οποία θα επαναλαμβάνεται κάθε έξι μήνες και θα αποτυπώνει τον δείκτη της κοινής γνώμης σε παγκύπριο επίπεδο.

Γνώμη για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Στην έρευνα αποτυπώνεται η άποψη των ερωτηθέντων για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με μόλις το 20% να έχει θετική γνώμη. Το 45% δηλώνει ότι έχει αρνητική γνώμη, ενώ το 35% ούτε θετική, ούτε αρνητική.

Στην ερώτηση ποια η γνώμη για τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, με βάση τι ψήφισαν τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, από εκείνους οι οποίοι ψήφισαν τον Νίκο Χριστοδουλίδη, το 37% έχει θετική άποψη, ενώ το 33%, αρνητική. Το 30% ούτε θετική, ούτε αρνητική.

Όσοι ψήφισαν τον Ανδρέα Μαυρογιάννη έχουν 7% θετική άποψη για τον Νίκο Χριστοδουλίδη, ενώ 63% έχουν αρνητική άποψη.

Όσοι ψήφισαν Αβέρωφ Νεοφύτου, έχουν 14% θετική άποψη για τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και 55% αρνητική.

Στην ερώτηση ποιο από τους πιο κάτω θα ψηφίζατε αν την ερχόμενη Κυριακή είχαμε προεδρικές εκλογές, το 16% απάντησε Νίκο Χριστοδουλίδη, το 22% Ανδρέα Μαυρογιάννη, το 17% Αβέρωφ Νεοφύτου και το 8% Χρίστο Χρίστου. 18% των ερωτηθέντων, απάντησε, κανένα.

 

Η Αννίτα Δημητρίου με τη μεγαλύτερη δημοφιλία

Αξιοσημείωτη είναι η δημοφιλία που παρουσιάζει η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ ανάμεσα στους ερωτηθέντες. Το 53% απάντησε ότι έχει θετική γνώμη για την Αννίτα Δημητρίου, το 35% έχει θετική γνώμη για τον Στέφανο Στεφάνου, το 22% έχει θετική γνώμη για τον Νικόλα Παπαδόπουλου, 24% για τον Χρίστο Χρίστου, 9% για τον Μαρίνο Σιζόπουλο, 30% για τον Γιώργο Περδίκη και 10% για τον Μάριο Καρογιάν.

Πρόθεση ψήφου

Στην ερώτηση τί θα ψηφίζατε αν είχαμε την ερχόμενη Κυριακή βουλευτικές εκλογές, ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ λαμβάνουν το ίδιο ποσοστό.19%.Το ΕΛΑΜ λαμβάνει 10%, το ΔΗΚΟ 8% η ΕΔΕΚ 3%, η ΔΗΠΑ 3%, οι Οικολόγοι 2% άλλο κόμμα 8%, κανένα 20%, δεν ξέρω/δεν απαντώ 8%

Ταυτότητας της έρευνας

Η δημοσκόπηση έγινε με μέγεθος δείγματος 868 επιτυχημένων συνεντεύξεων

Κάλυψη: Παγκύπρια, αστικές και αγροτικές περιοχές.

Δειγματολειψία:Τυχαία πολυσταδιακή στρωματοποιημένη

Μεθοδολογία συλλογής πληροφοριών: CATI(Computer Aided Telephone interviews) από ερευνητές της Prime

Συμμετέχοντες: Άτομα ηλικίας 18+ ετών

Ομάδα έργου: 8 Ερευνητές και 1 Επιθεωρητής

Περίοδος συλλογής δεδομένων:22/01/2024-26/01/2024

Στατιστικό σφάλμα: +/- 3,4%( διάστημα εμπιστοσύνης 95%)

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Στις φλόγες οχήματα στο Τραχώνι – Καταστράφηκαν ολοσχερώς τα περισσότερα – Αποκλείστηκε η σκηνή

Γιώργος Θεοφάνους: «Έχω ξεκάθαρες μνήμες, ακόμα και τώρα όταν οδηγώ και ακούω βροντές, παρκάρω και κλείνω τα αυτιά μου»

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Στη σύλληψη άλλων δύο προσώπων προχώρησαν οι Αρχές, αναφορικά με την απόπειρα φόνου που έλαβε στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top