ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πράσινο» Υπουργικού για Εθνική Στρατηγική για προώθηση φυσιολογικού τοκετού

«Πράσινο» Υπουργικού για Εθνική Στρατηγική για προώθηση φυσιολογικού τοκετού

Εγκρίθηκε σήμερα από το Υπουργικό Συμβούλιο η Εθνική Στρατηγική για την προώθηση του φυσιολογικού τοκετού και τη μείωση της προωρότητας στην Κύπρο.

Η Εθνική Στρατηγική θα αποτελέσει σημαντικό εργαλείο για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Περιλαμβάνει τέσσερις Άξονες Δράσης καλύπτοντας θέματα που αφορούν στο Σύστημα Υγείας, στην Εκπαίδευση επαγγελματιών υγείας, στην ενημέρωση του κοινού και στην έρευνα.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), τα ποσοστά καισαρικής τομής αυξάνονται παγκοσμίως τις τελευταίες δεκαετίες. Όσον αφορά στην Κύπρο, τα στατιστικά δεδομένα την κατατάσσουν ως μια από τις χώρες με τα υψηλότερα ποσοστά στη συχνότητα τοκετών με καισαρική τομή αλλά και με αντίστοιχα υψηλά ποσοστά προωρότητας.

Η υλοποίηση της Εθνικής Στρατηγικής θα προωθήσει τη συντονισμένη δράση όλων των αρμόδιων φορέων για τη μείωση των μη ενδεδειγμένων καισαρικών τομών και των πρόωρων γεννήσεων υπό τον γενικό συντονισμό του Υπουργείου Υγείας. Για σκοπούς παρακολούθησης της εφαρμογής των μέτρων/δράσεων της Στρατηγικής θα συσταθεί Επιτροπή Παρακολούθησης στην οποία θα συμμετέχουν εκτός από το Υπουργείο Υγείας, εκπρόσωποι από τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας (Ο.Α.Υ), τον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ), τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Νοσηλευτών και Μαιών (ΠΑ.ΣΥ.Ν.Μ) και την Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου (Ο.Σ.Α.Κ).

Η Επιτροπή, θα παρακολουθεί την εφαρμογή της Στρατηγικής, θα αξιολογεί και θα υποβάλλει εισηγήσεις προς το Υπουργείο Υγείας,

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΠτΔ για Κυπριακό: Στο περίμενε για επάνοδο Ολγκίν - Ενημερώθηκε από Μητσοτάκη για συνάντηση με Ερντογάν

ΠτΔ για Κυπριακό: Στο περίμενε για επάνοδο Ολγκίν - Ενημερώθηκε από Μητσοτάκη για συνάντηση με Ερντογάν

Σε δηλώσεις του μετά τα εγκαίνια έργων στην Πέγεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο Κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top