ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Άγκυρα σήμερα η Ολγκίν - Άγνωστο εάν θα συναντηθεί τελικά με τον Ταγίπ Ερντογάν

Στην Άγκυρα σήμερα η Ολγκίν - Άγνωστο εάν θα συναντηθεί τελικά με τον Ταγίπ Ερντογάν

Στην τουρκική πρωτεύουσα θα βρίσκεται σήμερα η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ συνεχίζοντας τις επαφές της, μετά τη Λευκωσία και την Αθήνα.

Η κυρία Ολγκίν αναμένεται να συναντηθεί με τον Τούρκο ΥΠΕΞ Χακάν Φιντάν, ενώ άγνωστο παραμένει ακόμα εάν θα έχει συνάντηση και με τον Ταγίπ Ερντογάν. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η προσωπική απεσταλμένη του Αντόνιο Γκουτέρες, θα συνεχίσει την περιοδεία της σε Λονδίνο και Βρυξέλλες, ενώ θα επιστρέψει στο νησί, αρχές Μαρτίου.

Στην Άγκυρα, η κυρία Ολγκίν δεν αναμένεται να ακούσει κάτι διαφορετικό, παρά τις αξιώσεις της τουρκικής πλευράς για κυριαρχική ισότητα.

Την ίδια ώρα, παραμένει η αντίδραση της Λευκωσίας στις αναφορές του Ύπατου Αρμοστή της Βρετανίας Ιρφάν Σιντίκ, με το ΥΠΕΞ Κωνσταντίνο Κόμπο να διαμηνύει ότι θα πρέπει να αφεθεί η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ, να κάνει τη δουλειά της. Μιλώντας στο ΡΙΚ, ο κύριος Κόμπος τόνισε πως η κυπριακή κυβέρνηση δεν αποδέχεται λογικές αναζήτησης μέσης γραμμής. Αυτό άλλωστε ήταν και το νόημα του Ύπατου Αρμοστή της Βρετανίας, ότι δηλαδή θα πρέπει να αναζητηθεί μία λύση μεταξύ της βάσης όπως καθορίζεται από τα ψηφίσματα των ΗΕ και της λύσης δύο κρατών.

Σταθερή στις θέσεις της σε ότι αφορά στο κυπριακό παραμένει και η Ουάσιγκτον, η οποία ξεκαθαρίζει ότι οι ΗΠΑ δεν υποστηρίζουν με κανένα τρόπο λύση δύο κρατών.

Ο Αμερικανός Υφυπουργός Εξωτερικών Τζόσουα Χακ υπέδειξε πως η χώρα του συνεχίζει να στηρίζει σθεναρά μία συνολική διευθέτηση, στο πλαίσιο της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα για όλους τους κυπρίους, που θα οδηγεί στην επανένωση του νησιού. Την ίδια ώρα, καλωσορίζει τον διορισμό της απεσταλμένης του ΓΓ των ΗΕ για το κυπριακό και καλεί όλους τους εμπλεκόμενους να εκμεταλλευτούν αυτή την ευκαιρία.

Συνάντηση ΔΗΣΥ με Τ/κ πολιτικές δυνάμεις

Τις τρέχουσες εξελίξεις στο κυπριακό και τις προοπτικές για επανέναρξη ενός ουσιαστικού διαλόγου, υπό το φως και των επαφών της προσωπικής απεσταλμένης του ΓΓ σε Κύπρο, Ελλάδα και Άγκυρα, συζήτησε αντιπροσωπεία του ΔΗΣΥ με επικεφαλής την πρόεδρο του κόμματος Αννίτα Δημητρίου, σε σειρά συναντήσεων που πραγματοποίησε στα κατεχόμενα με τον Μουσταφά Ακιντζί και τους ηγέτες των Τ/κ κομμάτων TDP και CTP.

Μετά το πέρας των συναντήσεων, η Αννίτα Δημητρίου ανέφερε πως "ο ΔΗΣΥ με στοχοπροσήλωση συνεχίζει εντατικά την πρωτοβουλία για το κυπριακό έχοντας επαφές με πολιτικά κόμματα, προσωπικότητες και οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών στην Τ/κ κοινότητα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top