ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρόεδρος ΠΟΕΔ: Ξεκίνησε συζήτηση για την υποστελέχωση σχολείων

Πρόεδρος ΠΟΕΔ: Ξεκίνησε συζήτηση για την υποστελέχωση σχολείων

Το θέμα της υποστελέχωσης των σχολείων, συζήτησαν σήμερα ΠΟΕΔ και Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας.

Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ και ερωτηθείσα σχετικά, η Πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Μύρια Βασιλείου είπε ότι ξεκίνησε η συζήτηση σήμερα για ένα θέμα που χρονίζει και ταλανίζει τα σχολεία.

«Το αίτημα της ΠΟΕΔ για διόρθωση της κατάστασης τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα αφορά την υποστελέχωση των σχολείων τόσο των πρωινών και όσο και των ολοήμερων, που προκύπτει λόγω των αυξημένων αναγκών σε αντικαταστάσεις και το γεγονός ότι αυτές οι ανάγκες δεν βρίσκουν ενδιαφερόμενους για να καλύψουν τις θέσεις, μεταφέρθηκε στη σημερινή συνάντηση με τη νέα Γενική Διευθύντρια του ΥΠΑΝ έτσι ώστε να βρεθούν άμεσα λύσεις», σημείωσε.

Όπως υπογράμμισε, «δεν μπορούμε να δεχτούμε κάθε χρόνο να παρατηρούνται περιπτώσεις όπου παιδιά μένουν για εβδομάδες χωρίς εκπαιδευτικό».

Η ΠΟΕΔ, συνέχισε η κ. Βασιλείου, τεκμηριωμένα κατέθεσε σήμερα τις εισηγήσεις της που μπορούν να δώσουν λύσεις ουσιαστικές, τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα.

«Ενδεικτικά σημειώνουμε ότι μεταξύ των εισηγήσεων που καταθέσαμε για άμεση διαχείριση του προβλήματος είναι η αποστολή αντικαταστατών από την πρώτη μέρα, αποστολή αντικαταστατών με πλήρες ωράριο και η δημιουργία δεξαμενής αντικαταστατών. Ταυτόχρονα, η βελτίωση του πλαισίου εργοδότησης των αντικαταστατών σε συνδυασμό με τη διατήρηση του καταλόγου διοριστέων είναι και αυτό ζητούμενο έτσι ώστε το πρόβλημα να λυθεί μόνιμα. Ως εκ τούτου ζητήσαμε άμεσα να ξεκινήσει ο διάλογος και όσον αφορά στο θέμα αυτό», συμπλήρωσε.

Καταλήγοντας, η Πρόεδρος της ΠΟΕΔ είπε ότι η Γενική Διευθύντρια δεσμεύτηκε εντός των επόμενων ημερών να μελετήσει τις εισηγήσεις της Οργάνωσης και να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες οι οποίες θα βοηθήσουν ουσιαστικά και μόνιμα στη διαχείριση του προβλήματος.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top