ΚΟΣΜΟΣ

Άνγκελα Μέρκελ: Η Γερμανία μπορεί να δεχτεί μέχρι και ένα εκατομμύριο πρόσφυγες

Άνγκελα Μέρκελ: Η Γερμανία μπορεί να δεχτεί μέχρι και ένα εκατομμύριο πρόσφυγες

Μέχρι και 800 χιλιάδες με ένα εκατομμύριο πρόσφυγες είναι έτοιμη να δεχτεί η Γερμανία μέχρι το τέλος του έτους, φέρεται να είπε στον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν η Καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, με τον οποίο είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία.

Ενρτογάν και Μέρκελ συζήτησαν το θέμα των προσφύγων και σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες ότι η Γερμανία θα δεχθεί εκατοντάδες πρόσφυγες, κάτι που ώθησε τους Σύρους να βγουν στους δρόμους της Τουρκίας και να κατευθυνθούν με τα πόδια προς τα σύνορα της Ελλάδας και από εκεί στη Γερμανία.

Ο Ερντογάν φέρεται να είπε στην Μέρκελ ότι η Τουρκία φιλοξενεί δύο εκ πρόσφυγες, Σύρους και Ιρακινούς, ανεξάρτητα θρησκείας. Πρόσθεσε ότι φέτος η τουρκική ακτοφυλακή διέσωσε στη Μεσόγειο πάνω από 50 χιλιάδες πρόσφυγες. Από την πλευρά της η Άγκελα Μέρκελ φέρεται να είπε ότι οι χώρες της ΕΕ πρέπει να αναλάβουν μεγαλύτερες ευθύνες και πρόσθεσε ότι είναι σημαντικό να βρίσκονται σε διάλογο με Τουρκία.

Όπως αναφέρεται, στην Ανδριανούπολη της Τουρκίας εξακολουθούν να βρίσκονται γύρω στις δύο χιλιάδες πρόσφυγες οι οποίοι επιμένουν να πάνε στην Ελλάδα, ενώ σήμερα ο Νομάρχης της πόλης τους προειδοποίησε πως αν δεν επιστρέψουν εντός τριών ημερών πίσω στην Κωνσταντινούπολη θα χρησιμοποιηθεί βία εναντίον τους.

Ο Νομάρχης είπε ότι από την περασμένη Πέμπτη έφτασαν στην Ανδριανούπολη γύρω στις οχτώ χιλιάδες πρόσφυγες, ωστόσο τους περισσότερους τους έπεισαν να επιστρέψουν πίσω επιβιβάζοντας τους σε λεωφορεία. Οι τελευταίοι που έφτασαν, γύρω στις δύο χιλιάδες, δεν πείστηκαν να επιστρέψουν και στρατοπέδευσαν έξω από την Ανδριανούπολη, λέγοντας ότι θέλουν να πάνε στην Ελλάδα και από εκεί στην Ευρώπη. "Θέλουμε να τους στείλουμε πίσω στη χώρα τους ή στα στρατόπεδα προσφύγων. Οπωσδήποτε εδώ δεν θα μείνουν. Δεν θα τους επιτραπεί να πλησιάσουν τα σύνορα της Ελλάδας ή της Βουλγαρίας. Υπάρχει απαγόρευσης για τους πρόσφυγες να πλησιάσουν τα σύνορα σε ζώνη 15  χιλιομέτρων". Ο Νομάρχης είπε ότι αύριο θα φτάσει στην Ανδριανούπολη αντιπροσωπεία από το πρωθυπουργικό γραφείο και θα συζητήσουν και πάλι το ζήτημα που προέκυψε.

Χθες το βράδυ οι πρόσφυγες, ενώ η θερμοκρασία ήταν 18 βαθμοί, ήταν σε αντίσκηνα. Άναψαν φωτιές να ζεσταθούν, κάποιες οργανώσεις τους μοίρασαν κουβέρτες. Ένας νεαρός Σύρος δήλωσε ότι γνωρίζει τρεις γλώσσες, αραβικά, αγγλικά και τουρκικά, ωστόσο στην Τουρκία δεν μπορεί να βρει δουλειά. "Γι' αυτό θέλω να πάω στην Ευρώπη, να δουλέψω εκεί, να πάω σχολείο. Θα μάθουμε τη γλώσσα τους και θα δουλέψουμε. Αφήστε μας να πάμε".

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Θανατηφόρο στα κατεχόμενα: Ο 79χρονος Φώτης Φωτίου το θύμα του τροχαίου - Πήρε εξιτήριο η σύζυγός του



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top