LIKE ONLINE

Άγιος Βαλεντίνος: Πώς γιορτάζεται σε 15+2 χώρες του κόσμου; Το γουρούνι, η διακόσμηση μήλων και η χώρα που καλύπτει όλα τα έξοδα γάμων

Άγιος Βαλεντίνος: Πώς γιορτάζεται σε 15+2 χώρες του κόσμου; Το γουρούνι, η διακόσμηση μήλων και η χώρα που καλύπτει όλα τα έξοδα γάμων

Ο Άγιος Βαλεντίνος γιορτάζεται με πολλούς και διάφορους τρόπους στην κάθε χώρα στον πλανήτη και από ότι φαίνεται σε κάποιες χώρες δεν τη βγάζουν με ένα μπουκέτο λουλούδια και μερικά σοκολατάκια.

Η ημέρα των ερωτευμένων έχει καθιερωθεί και γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο στις 14 Φεβρουαρίου.

Τα ζευγάρια γιορτάζουν με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους αυτή την ιδιαίτερη ημέρα, ανταλλάσσοντας τρυφερά δώρα, δειπνώντας σε όμορφα εστιατόρια ή ακόμα πραγματοποιώντας και αποδράσεις εκεί όπου είναι εφικτό.

Πιο κάτω θα δείτε πώς γιορτάζεται ο Άγιος Βαλεντίνος ανά τον κόσμο:

  1. Νορβηγία

Ένα ιδιαίτερο ερωτικό παιχνίδι συμβαίνει στη Νορβηγία στο πλαίσιο του Αγίου Βαλεντίνου. Οι κρυφοί θαυμαστές στέλνουν στο αντικείμενο του πόθου τους αστεία ποιήματα που ονομάζονται gaekkebrev, με μοναδικό στοιχείο για να τους αναγνωρίζουν, τελίτσες που αντιπροσωπεύουν τα γράμματα του ονόματός τους. Αν ο παραλήπτης καταφέρει να μαντέψει από ποιον είναι το ποίημα, κερδίζει… ένα πασχαλινό αυγό το Πάσχα. Αν όχι, πρέπει ο παραλήπτης/τρια να δώσει το αυγό σε αυτόν που έγραψε το ποίημα

  1. Νότια Κορέα

Ο έρωτας φαίνεται να γιορτάζεται στις 14 κάθε μήνα του χρόνου στη Νότια Κορέα, αλλά ο Φεβρουάριος και ο Μάρτιος είναι οι μήνες όπου η γιορτή κορυφώνεται. Την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, οι γυναίκες δίνουν σοκολάτα στους άντρες, οι οποίοι επιστρέφουν το δώρο με άλλη σοκολάτα, στις 14 του Μαρτίου (Λευκή Ημέρα). Έπειτα, ένα μήνα αργότερα, τη Μαύρη Ημέρα, γιορτάζουν οι single. Όσοι δεν έλαβαν σοκολάτα τους προηγούμενους μήνες συναντιούνται και τρώνε μαύρα νουντλς (Jjajyangmyeon) με όλους τους single φίλους τους. Ευκαιρία για φαγητό.

  1. Εσθονία

Αυτό που όλοι μας φοβόμαστε να ακούσουμε, ειδικά την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, στην Εσθονία είναι καθεστώς: «Ας μείνουμε φίλοι». Η ημέρα αυτή ονομάζεται Sōbrapäev στη χώρα της Βαλτικής, που μεταφράζεται ως «Ημέρα των Φίλων» και στο πλαίσιο αυτής οι περισσότεροι ανταλλάσσουν κάρτες και δώρα, σε φιλικό επίπεδο.

  1. Γαλλία

Πριν από όχι και πολλά χρόνια, οι single στη Γαλλία γιόρταζαν τον Άγιο Βαλεντίνο καλώντας άλλους single της γειτονιάς, μέχρι να βρουν όλοι το ταίρι τους. Φαίνεται βέβαια πως αυτοί που διάλεγαν ήταν οι άντρες, αφού αν δεν τους άρεσε το ταίρι τους, άφηναν τη γυναίκα για κάποιον άλλο. Όλο αυτό το ονόμαζαν Une loterie d’ amour, δηλαδή λοταρία της αγάπης, μια παράδοση που συχνά άφηνε τις γυναίκες χωρίς ταίρι. Σύμφωνα με την παράδοση, οι γυναίκες που απορρίπτονταν συγκεντρώνονταν, άναβαν φωτιά κι έκαιγαν αντικείμενα του άντρα που τις απέρριψε. Ευτυχώς, η κυβέρνηση κατήργησε αυτή την παράδοση.

  1. Σλοβενία

Η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου (Gregorjevo) στη Σλοβενία είναι στις 12 Μαρτίου και συμπίπτει με την αρχή των εορτασμών της Άνοιξης, όπου τα λουλούδια ανθίζουν και τα πουλιά κελαηδούν. Τότε οι γυναίκες βγαίνουν έξω, σύμφωνα με την παράδοση και κοιτούν ψηλά στον ουρανό για απαντήσεις σχετικά με τα ερωτικά τους. Το πρώτο πουλί που θα δουν στον ουρανό, υποτίθεται πως θα τους αποκαλύψει πώς θα είναι ο μελλοντικός τους σύζυγος. Όχι και τόσο ρεαλιστικό.

  1. Ιράκ

Οι Κούρδοι του Ιράκ γιορτάζουν τον Άγιο Βαλεντίνο με το «γεύμα της αγάπης», συνηθίζοντας να διακοσμούν κόκκινα μήλα, τα οποία αναπαριστούν την αρχική ιστορία αγάπης, τον Αδάμ και την Εύα. Όλο αυτό προκύπτει από τη βιβλική ιστορία ότι το μήλο θεωρείται πως συμβολίζει την αγάπη και την ευημερία κι όχι το τέλος του παραδείσου.

  1. Φιλιππίνες

Στις μακρινές Φιλιππίνες φαίνεται πως όσοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να παντρευτούν, αρπάζουν την ευκαιρία να… δέσουν τον γάιδαρό τους την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Η κυβέρνηση αυτή την ημέρα καλύπτει τους γάμους σε όλη τη χώρα, παρέχοντας τα πάντα, ακόμη και τις βέρες.

  1. Βουλγαρία

Στη Βουλγαρία, η 14η Φεβρουαρίου είναι η «Ημέρα του Αγίου Trifon Zarezan», γνωστή και ως Ημέρα των Οινοποιών!

Έτσι λοιπόν, αυτήν την ημέρα, τα ζευγάρια συνηθίζουν να γιορτάζουν τον έρωτά τους με ένα ή δύο ποτηράκια ντόπιο, γευστικό κρασί!

    9. Ρουμανία

Στη Ρουμανία, η γιορτή Dragobete, γνωστή και ως η «Ημέρα που τα πουλιά αρραβωνιάζονται», γιορτάζεται στις 24 και όχι στις 14 Φεβρουαρίου και είναι ένας συνδυασμός της Ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου και της γιορτής της άνοιξης.

Αγόρια και κορίτσια πηγαίνουν στο δάσος να μαζέψουν λουλούδια, ενώ υπάρχει το έθιμο να τρίβουν το πρόσωπό τους στο χιόνι για να έχουν υγεία και ευτυχία.

   10. Αργεντινή

Οι φλογεροί Αργεντίνοι δεν γιορτάζουν μόνο τον Άγιο Βαλεντίνο στις 14 Φεβρουαρίου, αλλά έχουν καθιερώσει και μία ολόκληρη εβδομάδα τον Ιούλιο, η οποία είναι αφιερωμένη στην αγάπη!

Η εβδομάδα αυτή ονομάζεται “Γλυκιά Εβδομάδα” και στη διάρκειά της ανταλλάσσουν φιλιά, με γλυκίσματα!

  1. Κίνα

Γνωστό ως Qixi, το Κινέζικο Φεστιβάλ της Αγάπης πραγματοποιείται κάθε χρόνο την 7η ημέρα του 7ου μήνα, σύμφωνα με το κινέζικο ημερολόγιο.

Η γιορτή έχει τις απαρχές της στην τραγική ιστορία δύο ερωτευμένων, οι οποίοι λόγω ταξικών διαφορών, μπορούσαν να συναντιούνται μόνο μία φορά τον χρόνο. Αυτή την ημέρα, οι Κινέζοι φτιάχνουν φαγητά με φρούτα και τα ζευγάρια προσεύχονται για ευημερία.

  1. Βραζιλία

Στην Βραζιλία, η Ημέρα των Ερωτευμένων ή αλλιώς Dia dos Namorados, γιορτάζεται στις 12 Ιουνίου, κατά τη διάρκεια της γιορτής του Αγίου Αντωνίου.

Παραδοσιακά αυτήν την ημέρα, οι γυναίκες που δεν έχουν ταίρι πραγματοποιούν τελετουργίες, γνωστές ως simpatias, με την ελπίδα ότι θα είναι οι επόμενες που θα παντρευτούν!

  1. Εσθονία

Στις 14 Φεβρουαρίου, οι Εσθονοί γιορτάζουν περισσότερο τη φιλία παρά τον έρωτα, σε μία μέρα που ονομάζουν Sobrapaev και σημαίνει “Ημέρα της Φιλίας”.

Το ίδιο συμβαίνει και στη γειτονική τους χώρα, τη Φινλανδία.

  1. Ιαπωνία

Ενώ στις περισσότερες χώρες, η γιορτή του έρωτα περιστρέφεται γύρω από τις γυναίκες, στην Ιαπωνία είναι οι άνδρες που πρωταγωνιστούν την Ημέρα της Αγάπης!

Η ημέρα αυτή είναι στις 14 Μαρτίου και ονομάζεται “Λευκή Ημέρα”. Στη διάρκειά της, οι άνδρες λαμβάνουν σοκολατένια δώρα από το ταίρι τους!

  1. Ισπανία

Στη Βαλένθια της Ισπανίας, η πιο ρομαντική ημέρα του χρόνου είναι η 9η Οκτωβρίου και ονομάζεται “Ημέρα του Αγίου Διονυσίου’.

Κατά τον εορτασμό της, διοργανώνονται πολυάριθμα φεστιβάλ και παρελάσεις, ενώ οι άνδρες προσφέρουν στο ταίρι τους αμυγδαλωτά ως δείγμα αγάπης.

  1. Γερμανία

Η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου στη Γερμανία είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στους κατοίκους, όχι όμως με την εμπορική φρενίτιδα που χαρακτηρίζει άλλες χώρες. Οι εραστές θα ανταλλάξουν όχι μόνο σοκολάτες, λουλούδια και δώρα σε σχήμα καρδιάς, αλλά και κάτι άλλο ειδικά για αυτή την γιορτή: ένα γουρούνι!

Το γουρούνι για τους Γερμανούς αντιπροσωπεύει τύχη και πόθο και χαρίζεται σε μινιατούρες, σε σχήμα σοκολάτας κ.λ.π. Οι Γερμανοί επίσης φτιάχουν μεγάλα μπισκότα με γεύση τζίντζερ σε σχήμα καρδιάς με αποτυπωμένες επάνω τους φράσεις όπως: «Ich Liebe dich« (σ ‘αγαπώ).

  1. Δανία

Για τους Δανούς, η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι σχετικά μία νέα γιορτή. Οι νέοι σε ηλικία ξεκίνησαν να τη γιορτάζουν στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Σε αντίθεση με τους περισσότερους λαούς, που προσφέρουν κυρίως κόκκινα τριαντάφυλλα εκείνη την ημέρα, οι Δανοί χαρίζουν λευκά λουλούδια με την ονομασία “γάλανθος” και τα προσφέρουν τόσο σε φίλους, όσο και στον άνθρωπο που είναι ερωτευμένοι μαζί του.

Μία από τις μεγαλύτερες παραδόσεις της Δανίας για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι η ανταλλαγή καρτών μεταξύ των ερωτευμένων. Κυριαρχεί επίσης το έθιμο να δίνουν οι άντρες συχνά στις γυναίκες ένα γράμμα αστείου περιεχομένου, ονομαζόμενο “gaekkebrev” στην τοπική γλώσσα. Γράφουν κάποιο ποίημα σε ένα περίτεχνα κομμένο χαρτί. Ο συγγραφέας δεν υπογράφει το γράμμα χρησιμοποιώντας το όνομά του, αντ 'αυτού, χρησιμοποιεί τελείες ως κώδικα - μία για κάθε γράμμα του ονόματός του. Σύμφωνα με την παράδοση, εάν η γυναίκα μαντέψει σωστά ποιος της έστειλε την επιστολή αστείου, λαμβάνει ένα πασχαλινό αυγό από τον συγκεκριμένο άνδρα, την ίδια χρονιά.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top