ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεδρία για οπαδική βία: Συμφώνησαν στην ανάγκη για την άμεση υλοποίηση όλων των βελτιωτικών έργων

Συνεδρία για οπαδική βία: Συμφώνησαν στην ανάγκη για την άμεση υλοποίηση όλων των βελτιωτικών έργων

Πραγματοποιήθηκε στις 14 Φεβρουαρίου 2024, υπό την Προεδρία του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Μάριου Χαρτσιώτη, η δεύτερη συνεδρία της επταμελούς Συμβουλευτικής Επιτροπής, η οποία διορίστηκε τον Οκτώβριο του 2023 με όρους εντολής την παρακολούθηση και αξιολόγηση της πορείας υλοποίησης των μέτρων για την πρόληψη και αντιμετώπιση της οπαδικής βίας, και την υποβολή εισηγήσεων για την περαιτέρω ενίσχυση και εμπλουτισμό τους.

Κατά τη συνεδρία, όλα τα μέλη της Επιτροπής συμφώνησαν στην ανάγκη για την άμεση υλοποίηση όλων των βελτιωτικών έργων και τεχνολογικών αναβαθμίσεων  των συστημάτων ασφάλειας σε όλα τα στάδια, σύμφωνα με τις πρόνοιες της κείμενης νομοθεσίας και κατά τρόπο ώστε, η κάρτα οπαδού, η οποία αναγνωρίζεται από όλους ως πολύ χρήσιμο εργαλείο, να καταστεί πλήρως εφαρμόσιμη. Αναγνωρίστηκε ότι το κόστος υλοποίησης των έργων αποτελεί εμπόδιο για τους ιδιοκτήτες/διαχειριστές των σταδίων, σε κάθε όμως περίπτωση, θα πρέπει να εξευρεθούν οι λύσεις στη βάση συγκεκριμένων χρονοδιαγραμμάτων.

Σε ό,τι αφορά τους οργανωμένους και γνήσιους οπαδούς, αναγνωρίστηκε ότι αυτοί έχουν σημαντικό ρόλο να διαδραματίσουν στη διαμόρφωση ενός ασφαλούς και προστατευμένου πλαισίου για τη διεξαγωγή ποδοσφαιρικών αγώνων και αθλητικών εκδηλώσεων, στη βάση καλών πρακτικών που ακολουθούνται στο εξωτερικό. 

Τέλος, τα μέλη της Επιτροπής χαιρέτισαν την απόφαση της ΚΟΠ για κωδικοποίηση των ποινών που προνοούνται στους πειθαρχικούς της Κανονισμούς, καθώς και την ανάγκη για αυστηρή και ομοιόμορφη εφαρμογή τους από τον Αθλητικό Δικαστή καθώς επίσης γενικότερα χαιρέτησαν την αποφασιστικότητα του κράτους για άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση των φαινομένων οπαδικής βίας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Πόσα παιδιά γεννήθηκαν στην ΕΕ το 2022; - Η χώρα με την ψηλότερη γονιμότητα και η θέση της Κύπρου

Συναγερμός στις Αρχές: Έκρηξη σε γκαράζ οικίας σήκωσε στο «πόδι» περιοχή στη Λευκωσία - Ζημιές σε ένα όχημα

Πασαλιμάνι: Βίντεο ντοκουμέντο λίγα λεπτά μετά την κατάρρευση του κτιρίου - Το φορτηγό που σκοτώθηκε ο αστυνομικός

Ακομπλεξάριστη η Δέσποινα Βανδή: Το βίντεο στο TikΤοκ – Έτσι είναι όταν ξυπνάειΤο μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top