ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συγκινεί η Αννίτα Δημητρίου για την μικρή Ολυμπία: «Είναι η φωνή όλων των παιδιών μας που παλεύουν καθημερινά για τη ζωή τους»

Συγκινεί η Αννίτα Δημητρίου για την μικρή Ολυμπία: «Είναι η φωνή όλων των παιδιών μας που παλεύουν καθημερινά για τη ζωή τους»

Δήλωση Προέδρου Βουλής των Αντιπροσώπων και Προέδρου ΔΗΣΥ κ. Αννίτας Δημητρίου σε σχέση με τα αιτήματα των παιδιών της Παιδογκολογικού Τμήματος του Μακάριου Νοσοκομείου.

Η αγαπημένη μας Ολυμπία, που ακούσαμε με συγκλονισμό και τόση προσοχή χθες, στην εκδήλωση της Βουλής των Αντιπροσώπων, για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου, είναι η φωνή όλων των παιδιών μας που παλεύουν καθημερινά για τη ζωή τους.

Κάθε λέξη από όσα ζήτησε είναι ηχηρό χαστούκι στο πρόσωπο ολόκληρης της κοινωνίας και της πολιτείας. Στεκόμαστε με τα παιδιά μας και τους δικούς τους. Να μην νιώθουν ποτέ μόνοι σ' αυτή τη μεγάλη μάχη, για τη ζωή.

Πιανόμαστε χέρι - χέρι, πέρα από κομματικές αποχρώσεις σε αυτό τον αγώνα, για να δημιουργήσουμε αλυσίδα ζωής. Για να υλοποιήσουμε απ' το πρώτο λεπτό, όσα ζήτησαν τα παιδιά. Και είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε.

  • Αποκλειστική δασκάλα για την εκπαίδευσή τους.
  • Ψυχολόγο για στήριξη στον αγώνα τους.
  • Επισκέψεις και επαφή με την πολιτεία, σε τακτική βάση, για να ακούμε τις ανάγκες και τα προβλήματά τους.
  • Βάσεις για ένα σύγχρονο εξειδικευμένο νοσοκομείο.

Σε επικοινωνία που είχα με την Υπουργό Παιδείας κ. Αθηνά Μιχαηλίδου με διαβεβαίωσε ότι διευθετήθηκε ο διορισμός για εκπαιδευτικό πλήρους απασχόλησης στο Παιδογκολογικό και γίνονται προσπάθειες για να εφαρμοστεί άμεσα η απόφαση, πριν απ' τον Σεπτέμβρη. Καλούμε την ίδια στιγμή και τον αρμόδιο Υπουργό κ. Μιχάλη Δαμιανού να προχωρήσει άμεσα σε διευθέτηση του αιτήματος των παιδιών για ψυχολόγο.

Επιπρόσθετα μαζί με όλους τους συναδέλφους και συναδέλφισσες, της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής θα εγγράψουμε σχετικό θέμα στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Μας αφορά όλους και όλες, κάθε σπίτι, κάθε οικογένεια.

Την 1η του Μάρτη, Ολυμπία, θα είμαστε εκεί, στο Μακάριο Νοσοκομείο, με όλα τα παιδιά και τις οικογένειές σας. Για ν’ ακούσουμε και να στηρίξουμε. Δεν παλεύετε μόνοι!

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έρχεται Πάσχα: Πότε πρέπει να παραγγείλουμε το κρέας – Πόσα θα πληρώσουμε τη σούβλα

«Έκρηξη» εργαζομένων στην Κυβέρνηση: Οι τομείς και οι υπάλληλοι που απασχολήθηκαν το πρώτο τρίμηνο του 2024

ΥΠΕΣ για μεταναστευτικό: «Το σχέδιο β’ θα ανακοινωθεί επίσημα όταν και εφόσον χρειαστεί»

Ένας τραυματίας από την κατάρρευση μέρους οροφής κτιρίου στη Λεμεσό - Η κατάσταση υγείας του

Φωτιά σε φορτηγό σχολής οδηγών: Τι κατέδειξαν οι επιστημονικές εξετάσεις για τα αίτια

Συγκλονίζει η Εριέττα Κούρκουλου: «Το μωρό που έχασα, ήταν κοριτσάκι, είχε σύνδρομο Turner»Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Με εισήγηση της Ντόρας Μπακογιάννη ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, για το θέμα της ένταξης του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top