ΔΙΕΘΝΗ

Αυστραλία: Περισσότερα από 6,6 δισεκατομμύρια ευρώ για να εκσυγχρονίσει τα πολεμικά πλοία της

Αυστραλία: Περισσότερα από 6,6 δισεκατομμύρια ευρώ για να εκσυγχρονίσει τα πολεμικά πλοία της

Η αυστραλιανή κυβέρνηση ανακοίνωσε αυτή την Τρίτη ότι θα διαθέσει επιπλέον 11 δισεκατομμύρια αυστραλιανά δολάρια (6.667 εκατομμύρια ευρώ) την επόμενη δεκαετία για να αυξήσει και να εκσυγχρονίσει τον στόλο των πολεμικών πλοίων της.

Το σχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει τον εκσυγχρονισμό στρατιωτικών πλοίων -κάποια κατασκευασμένα από την ισπανική εταιρεία Navantia- εγκρίθηκε εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων στον Ειρηνικό, ειδικά στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, λόγω της αύξησης της στρατιωτικής επιρροής του Πεκίνου.

«Το Βασιλικό Ναυτικό μας Αυστραλίας πρέπει να είναι σε θέση να διασφαλίσει την ασφάλεια των θαλάσσιων γραμμών επικοινωνίας και εμπορικών οδών μας, καθώς είναι θεμελιώδεις για τον τρόπο ζωής και την ευημερία μας», δήλωσε ο Αυστραλός υπουργός Άμυνας Ρίτσαρντ σε δήλωση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο σημερινός στόλος πολεμικών πλοίων θα αυξηθεί από 11 σε 26, με την απόκτηση έξι μεγάλων τηλεκατευθυνόμενων πλοίων (LOVS), τα οποία θα έχουν τη δυνατότητα να επιχειρούν με πλήρωμα.

Με το νέο στοιχείο, η επένδυση για τον εκσυγχρονισμό του Πολεμικού Ναυτικού ανήλθε σε περίπου 54.200 εκατ. δολάρια Αυστραλίας (32.829 εκατ. ευρώ) την επόμενη δεκαετία, γεγονός που θα αυξήσει τις αμυντικές δαπάνες στο 2,4% του Εγχώριου Ακαθάριστου Αυστραλιανού Προϊόντος.

Η Αυστραλία θα αποκτήσει επίσης 11 νέες φρεγάτες γενικής χρήσης που θα παρέχουν δυνατότητες θαλάσσιας και χερσαίας επίθεσης, αεράμυνας και συνοδείας, καθώς και εκσυγχρονισμό των δυνατοτήτων επίθεσης και αεράμυνας των πλοίων κλάσης Hobart, τα οποία σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν από την ισπανική εταιρεία Navantia για το Αυστραλιανό Ναυτικό.

Η Αυστραλιανή κυβέρνηση θα μειώσει επίσης τον στόλο των φρεγατών Hunter από εννέα σε έξι μονάδες, οι οποίες αναμένεται να αρχίσουν να παραδίδονται από την επόμενη δεκαετία και θα κατασκευαστούν, οι μισές στο εξωτερικό και οι υπόλοιπες στα ναυπηγεία της ωκεάνιας χώρας.

Ομοίως, οι έξι εναπομείνασες φρεγάτες κλάσης Anzac και τα δύο παλαιότερα μαχητικά πλοία στη χώρα θα παροπλιστούν όταν φτάσουν την αναμενόμενη ωφέλιμη ζωή τους, ανέφερε η δήλωση που δημοσιεύτηκε στην υπουργική πύλη.

Η ανακοίνωση αυτής της Δευτέρας ακολουθεί μια πρόσφατη ανεξάρτητη έκθεση που συνέστησε τον εκσυγχρονισμό του Πολεμικού Ναυτικού σύμφωνα με τα σχέδια απόκτησης και ανάπτυξης για πυρηνικά υποβρύχια που προβλέπονται στη συμφωνία ασφαλείας AUKUS – που υπογράφηκε το 2021 με τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο, για τον ανταγωνισμό με την Κίνα στην περιοχή Ινδο-Ειρηνικού.

Πηγή: RTVE.es/ertnews

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Ξύπνησαν» νωρίς τα κουνούπια - Οι λόγοι, τα πιο επικίνδυνα είδη και τα μέτρα πρόληψης

Γέμισαν οι βρεφοκομικοί σταθμοί λόγω του σχεδίου επιδότησης διδάκτρων – Ποιες προτάσεις εξετάζει η Κυβέρνηση

«Σαν να μπαίνει» η άνοιξη: 4+1 «μαγικές» τοποθεσίες της Κύπρου, ειδικές για επίσκεψη αυτή την εποχή – Δείτε φωτογραφίες

Στο «πόδι» περιοχή στη Λεμεσό μετά από ισχυρή έκρηξη σε αυτοκίνητο - Καταστράφηκε ολοσχερώς

Στις φλόγες καφετέρια στη Λευκωσία - Ζημιές και σε παρακείμενα διαμερίσματα - Δείτε φωτογραφία

Τελευταία εξέλιξη για τον Δημήτρη Κόκοτα - «Του έκαναν τραχειοστομία»ΠτΔ: Aνάγκη για στήριξη του Λιβάνου για αποτελεσματική διαχείριση του μεταναστευτικού

ΠτΔ: Aνάγκη για στήριξη του Λιβάνου για αποτελεσματική διαχείριση του μεταναστευτικού

Την ανάγκη ενίσχυσης της άμυνας και ασφαλείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσα από κοινές δράσεις και ανάπτυξη κοινών προγραμμάτων και δυνατοτήτων υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, στη διάρκεια δείπνου εργασίας ομάδας ηγετών κρατών μελών της ΕΕ, που παρέθεσαν χθες βράδυ στη Βιέννη ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Charles Michel και ο Καγκελάριος της Αυστρίας κ. Karl Nehammer.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top