ΔΙΕΘΝΗ

Σολτς: «Δεν δεχόμαστε την αλλαγή συνόρων με τη βία»

 Σολτς: «Δεν δεχόμαστε την αλλαγή συνόρων με τη βία»

Με αφορμή τα δύο χρόνια από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο Καγκελάριος Σολτς σε διάγγελμα του καταδίκασε κάθε αλλαγή συνόρων με τη βία.

Συγκεκριμένα, είπε μεταξύ άλλων ότι «με τον επιθετικό της πόλεμο, που είναι αντίθετος στο διεθνές δίκαιο, η Ρωσία δεν επιτέθηκε μόνο στην Ουκρανία, αλλά παράλληλα κατέστρεψε την ειρήνη στην Ευρώπη στην οποία ανήκει και τη βασική αρχή ότι δεν μπορεί κάποιος να αλλάζει τα σύνορα με τη βία».

Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι «εμείς οι Ευρωπαίοι πρέπει να κάνουμε περισσότερα για να μπορέσουμε να αμυνθούμε αποτελεσματικά. Η αμυντική μας πολιτική πρέπει να είναι η αποτροπή. Αυτό το έχουμε εδώ και καιρό ξεχάσει στη Γερμανία. Αλλά τώρα ήρθε η ώρα μιας σοβαρής αποστολής, να αμυνθούμε για την ειρήνη στην Ευρώπη».

Ο ίδιος είπε ότι ένα πρώτο βήμα της Ευρώπης είναι η αντιπυραυλική αμυντική ομπρέλα «ώστε να αμυνθούμε από εναέρια επίθεση». Αυτό σημείωσε «απαιτεί και οικονομικές θυσίες, αλλά είναι ο σωστός δρόμος στον οποίο όλοι μαζί πρέπει να βαδίσουμε».

Είπε δε ότι «θα υποστηρίξουμε την Ουκρανία στην αυτοάμυνα της όσο αυτό απαιτείται. Μαζί με τους εταίρους μας πρέπει να είμαστε τόσο ισχυροί ώστε κανείς να μην τολμήσει να μας επιτεθεί».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top