ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Ryanair προειδοποιεί με αυξήσεις εισιτηρίων - Οι όροι που έθεσε η εταιρεία

Η Ryanair προειδοποιεί με αυξήσεις εισιτηρίων - Οι όροι που έθεσε η εταιρεία

Η αεροπορική εταιρεία Ryanair μπορεί να αναγκαστεί να μειώσει τις πτήσεις και να αυξήσει τους ναύλους κατά τη θερινή περίοδο, επειδή η Boeing δεν μπορεί να παραδώσει έγκαιρα τα αεροσκάφη που υποσχέθηκε.

Ο Μάικλ Ο'Λίρι, ο διευθύνων σύμβουλος της μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρείας της Ευρώπης με βάση τον αριθμό των επιβατών, δήλωσε ότι οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων θα μπορούσαν να αυξηθούν έως και 10% εν μέρει λόγω των καθυστερήσεων στις παραδόσεις αεροσκαφών.

Η Boeing έχει πληγεί από το περιστατικό με την έκρηξη στην άτρακτο ενός 737 Max 9 της Alaska Airlines στις αρχές του έτους. Από τότε έχουν έλθει στο φως και άλλα προβλήματα με ορισμένα 737 και έχει διαταραχθεί το χρονοδιάγραμμα παραγωγής της Boeing.

Όπως επισημαίνει το CNN, η Ryanair ανέμενε ότι η Boeing θα της παρέδιδε 57 αεροσκάφη Max 8-200 μέχρι το τέλος Απριλίου.

Την Παρασκευή, ο διευθύνων σύμβουλος της Ryanair δήλωσε ότι είναι «αρκετά σίγουρος» ότι η αεροπορική εταιρεία θα παραλάβει 30-40 αεροσκάφη, αλλά «πολύ λιγότερο σίγουρος» ότι θα λάβει 45 με 50.

Σε περίπτωση που παραδοθούν μέχρι και 40 αεροσκάφη, η Ryanair μπορεί να χρειαστεί «να ανακοινώσει κάποιες μικρές περικοπές στο πρόγραμμα» μέχρι το τέλος Μαρτίου, φέρεται να είπε ο διευθύνων σύμβουλος. Αυτό θα μπορούσε να αυξήσει τους αεροπορικούς ναύλους κατά 5% έως 10% αυτό το καλοκαίρι.

Η ζήτηση για διεθνή ταξίδια ανέκαμψε πέρυσι, προκαλώντας εκτίναξη των αεροπορικών ναύλων σε όλο τον κόσμο.

Εκπρόσωπος της Boeing, από την πλευρά του, δήλωσε ότι η εταιρεία είναι σε επικοινωνία με τους πελάτες σχετικά με τις αλλαγές στο χρονοδιάγραμμα παράδοσης.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Συνεχίζονται οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή - «Το Ισραήλ αποφάσισε να επιτεθεί στο Ιράν»

Συνεχίζονται οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή - «Το Ισραήλ αποφάσισε να επιτεθεί στο Ιράν»

Στη μύτη των ποδιών του είναι ολόκληρος ο πλανήτης, καθώς το Ισραήλ αποφάσισε οτι θα ανταπαντήσει στο Ιράν, όπως δήλωσε ανώτατος κρατικός αξιωματούχος . Μια εκ νέου επίθεση στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία,θα επιφέρει μεγάλες συνέπειες. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top