ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περιστατικό στο Ριζοκάρπασο: Προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες η Κυβέρνηση - «Διερευνώνται όλα τα στοιχεία»

Περιστατικό στο Ριζοκάρπασο: Προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες η Κυβέρνηση - «Διερευνώνται όλα τα στοιχεία»

Η Κυβέρνηση θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες το συντομότερο σε σχέση με το θέμα του περιστατικού στο Ριζοκάρπασο, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Εκπρόσωπος ερωτηθείς για τις ενέργειες των Τούρκων στο Ριζοκάρπασο και για την αντίδραση της Κυβέρνησης, είπε ότι «οι ενέργειες της Κυβέρνησης ήταν άμεσες από την αρχή, έχουμε ενημερωθεί, διερευνώνται όλα τα στοιχεία και θα προβούμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες το συντομότερο δυνατόν».  

Κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες για νέο περιστατικό με τον κατοχικό στρατό στην Άχνα, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «διερευνώνται οι όποιες πληροφορίες κατά πόσο αυτές ευσταθούν».

Σε ερώτηση αν υπάρχει κάτι νεότερο για το θέμα της Πύλας, ο Εκπρόσωπος απάντησε αρνητικά, προσθέτοντας ότι «εμείς με κάθε ευκαιρία βρισκόμαστε σε επαφή με την ειρηνευτική δύναμη και επαναλαμβάνουμε αυτό που από την αρχή είχαμε πει ότι η πλήρης εφαρμογή όλων των προνοιών της Συναντίλψηης είναι προς όφελος και των δύο κοινοτήτων».

Σε ερώτηση αν η κα Ολγκίν έχει μιλήσει για τη Συναντίληψη κατά τις επαφές της, ο Εκπρόσωπος είπε  ότι «οι επαφές της κας Ολγκίν ήταν περισσότερο για να ενημερωθεί για τις θέσεις των δύο πλευρών. Αναμένουμε την 11η Μαρτίου που θα είναι και η πρώτη συνάντηση με τον Πρόεδρο για να συζητηθούν περαιτέρω τα θέματα. Είναι ένα θέμα που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο ίδιος προσωπικά, έχει μεταφέρει και έχει τοποθετηθεί επανειλημμένως για το όφελος που θα επέλθει από την εφαρμογή της Συναντίληψης».

Κληθείς να πει αν η κα Ολγκίν θα μεταβεί εκτός από το Λονδίνο και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «είναι κάτι που υπήρχε στις σκέψεις της κας Ολγκίν, το πρόγραμμα της οποίας ανακοινώνεται επίσημα από τα Ηνωμένα Έθνη, όμως, στο πλαίσιο των επαφών της υπήρχε αυτή η πρόθεση από πλευράς της». 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Επίθεση Ιράν σε Ισραήλ - Σειρήνες πολέμου ηχούν στη χώρα

Επίθεση Ιράν σε Ισραήλ - Σειρήνες πολέμου ηχούν στη χώρα

Το σύνολο –ή σχεδόν το σύνολό τους- των drones-καμικάζι που εκτόξευσε νωρίτερα το Ιράν καταρρίφθηκε, ανακοίνωσε Ισραηλινός αξιωματούχος στο Στρατιωτικό Ραδιόφωνο του Ισραήλ τα ξημερώματα της Κυριακής.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top