ΕΛΛΑΔΑ

Χάος στην Ελλάδα από μεγάλη απεργία - Καθηλώνονται και αεροπλάνα - Επηρεάζονται πτήσεις από - προς Κύπρο

Χάος στην Ελλάδα από μεγάλη απεργία - Καθηλώνονται και αεροπλάνα - Επηρεάζονται πτήσεις από - προς Κύπρο

Σε απεργιακούς ρυθμούς κινείται αύριο, Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου η Ελλάδα καθώς συμπληρώνεται ένας χρόνος από την εθνική τραγωδία των Τεμπών.

Στην απεργεία συμμετέχουν και οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας με αποτέλεσμα να επηρεάζονται πτήσεις και από προς την Κύπρο. Σύμφωνα με την Hermes Airports θα ακυρωθούν 16 αφίξεις και 17 αναχωρήσεις πτήσεων.

Ποιοι συμμετέχουν στην απεργία

Στην απεργία που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ, με κεντρικό σύνθημα «οι ζωές μας πάνω από τα κέρδη τους – αυξήσεις μισθών, για να ζούμε με αξιοπρέπεια», συμμετέχουν:

Ταξί

Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας

Μετρό, Τραμ, ΗΣΑΠ

Λεωφορεία και Τρόλεϊ

Εκπαιδευτικοί

ΟΣΕ/Προαστιακός

Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ)

Ναυτεργιακά σωματεία.

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Λόγω της 24ωρης απεργίας ο σιδηρόδρομος, θα παραμένει ακινητοποιημένος, όπως επίσης και ο υπεραστικός με τον προαστιακό.

Παράλληλα, στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς της Αττικής (γραμμές 1, 2 και 3 του Μετρό και Τραμ).

Όσον αφορά τα λεωφορεία της Αττικής, θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, αφού οι εργαζόμενοι εξήγγειλαν δύο στάσεις εργασίας στην έναρξη και τη λήξη της βάρδιας, σύμφωνα με απόφαση του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ.

Πλήρης αποκατάσταση της κυκλοφορίας θα πρέπει να αναμένεται από τις 10 το βράδυ, ενώ τα τελευταία δρομολόγια αναμένεται να αναχωρήσουν από τις αφετηρίες γύρω στις 8 μ.μ.

Την ίδια ώρα, χωρίς ταξί θα είναι η Αττική και αύριο.

Καθηλωμένα τα αεροπλάνα – Ανακοινώσεις από Aegean και Olympic Air

Επίσης, καμία πτήση δε θα εκτελείται από και προς ελληνικά αεροδρόμια την Τετάρτη καθώς και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας συμμετέχουν με 24ωρη απεργία στην κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ.

Η AEGEAN και η Olympic Air εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία ενημερώνουν το επιβατικό κοινό ότι σε συνέχεια ανακοίνωσης της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδος (ΕΕΕΚΕ) για τη συμμετοχή τους στην 24ωρη γενική απεργία που εξήγγειλε η ΑΔΕΔΥ, την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου και έως ότου η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, αρμόδια για την έκδοση σχετικής ΝΟΤΑΜ ενημερώσει για την ακύρωση των πτήσεων, όλοι οι επιβάτες που διαθέτουν εισιτήρια σε πτήσεις που επηρεάζονται, μπορούν να προβούν σε αλλαγές χωρίς κόστος επανέκδοσης και διαφορά ναύλου.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούνται οι επιβάτες να επισκεφθούν το site της AEGEAN www.aegeanair.com και της Olympic Air www.olympicair.com ή να επικοινωνήσουν στα παρακάτω τηλέφωνα:

Για την AEGEAN: 801 1120000 (από σταθερό), 210 6261000 (από κινητό)

Για την Olympic Air: 801 801 0101 (από σταθερό), 210 3550500 (από κινητό).

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Δεμένα θα είναι και τα πλοία που αναχωρούν την Τετάρτη από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης τεσσάρων ναυτεργατικών σωματείων.

Η απεργιακή κινητοποίηση των σωματείων της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ) της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) της Πανελλήνιας Ένωσης Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής Εμπορικού Ναυτικού «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και της Πανελλήνιας Επαγγελματικής Ένωσης Μαγείρων Εμπορικού Ναυτικού θα ξεκινήσει στις 00:01 τα ξημερώματα της Τετάρτης 28 Φεβρουαρίου και θα λήξει στις 12:00 τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας.

Τα ναυτεργατικά σωματεία διεκδικούν λύσεις στα εργασιακά και συνταξιοδοτικά θέματα υπογραφή συμβάσεων με ουσιαστικές αυξήσεις και μέτρα για την ακρίβεια.

Παράλληλα ναυτεργάτες θα πραγματοποιήσουν προσυγκέντρωση στο λιμάνι του Πειραιά.

 

Με στάση εργασίας οι δημοσιογράφοι

Την ίδια στιγμή η ΕΣΗΕΑ συμμετέχει με 4ωρη στάση εργασίας, από τις 12:00 έως τις 16:00. Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:

Στη συμπλήρωση ενός χρόνου από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς και τις οικογένειές τους να ζητούν δικαιοσύνη και τιμωρία των υπευθύνων, ενώ η ακρίβεια και η αισχροκέρδεια απομυζούν το εισόδημα εργαζομένων και συνταξιούχων, τα δημόσια νοσοκομεία καταρρέουν και η ζωή των πολιτών χειροτερεύει, οι δημοσιογράφοι της χώρας διεκδικούμε:

Ουσιαστική διερεύνηση της υπόθεσης και τιμωρία των υπευθύνων

Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με πραγματικές μισθολογικές αυξήσεις

Αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας

Τέλος στην αισχροκέρδεια και την ακρίβεια

Οι δημοσιογράφοι συμπαραστεκόμαστε στο δίκαιο αγώνα των αγροτών και στηρίζουμε τον αγώνα των υγειονομικών για αναβαθμισμένα δημόσια νοσοκομεία, και των φοιτητών για Δημόσια τριτοβάθμια εκπαίδευση.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top