ΔΙΕΘΝΗ

Μετά τον σάλο και κατόπιν σύστασης του Προέδρου του Ισραήλ αλλάζουν οι στίχοι του τραγουδιού για τη Eurovision

Μετά τον σάλο και κατόπιν σύστασης του Προέδρου του Ισραήλ αλλάζουν οι στίχοι του τραγουδιού για τη Eurovision

Ο ισραηλινός ραδιοτηλεοπτικός φορέας ΚΑΝ με σημερινή του ανακοίνωση αποφάσισε να εγκρίνει μεταβολές στους στίχους των δύο επικρατέστερων τραγουδιών που επελέγησαν από την κριτική επιτροπή για τη συμμετοχή του Ισραήλ στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision, ύστερα από σχετική παραίνεση του Προέδρου του κράτους, Ισαάκ Χέρτσογκ.

Συγκεκριμένα, η διοργανώτρια EBU είχε προβάλει ενστάσεις για το περιεχόμενο του τραγουδιού με τίτλο “October Rain”, επειδή έκρινε ότι ενέχει πολιτικά μηνύματα, τα οποία σαφώς παραπέμπουν στον πόλεμο που διεξάγεται στη Γάζα και κάλεσε την κρατική τηλεόραση της χώρας να αλλάξει τους στίχους διαφορετικά το Ισραήλ θα έπρεπε να αποκλειστεί από τον φετινό διαγωνισμό. Το τελευταίο δεκαήμερο βρίσκονταν σε εξέλιξη διαβουλεύσεις μεταξύ της EBU και του ΚΑΝ, με τον ισραηλινό κρατικό φορέα να αρνείται να προβεί σε οποιαδήποτε μεταβολή στους στίχους του τραγουδιού.

Όπως αναφέρεται στη σημερινή ανακοίνωση του ΚΑΝ, «παρά τις διαφωνίες που προέκυψαν μεταξύ της ελεγκτικής επιτροπής της διοργανώτριας EBU και της εθνικής κριτικής επιτροπής, με κίνδυνο να απορριφθούν τα δύο επικρατέστερα τραγούδια που επελέγησαν, εν τέλει η κριτική επιτροπή αποφάσισε να αποδεχθεί τη σύσταση που απηύθυνε σε αυτήν ο Πρόεδρος του κράτους, Ισαάκ Χέρτσογκ, προτείνοντας να προβούμε στις δέουσες μεταβολές, που θα καταστήσουν δυνατή τη συμμετοχή του Ισραήλ στον φετινό διαγωνισμό».

Στην ανακοίνωση παρατίθεται η τοποθέτηση του Ισραηλινού Προέδρου, που συστήνει ότι «ειδικά υπό τις παρούσες εξαιρετικές συγκυρίες, όταν όλοι όσοι μας εχθρεύονται επιδιώκουν τον αποκλεισμό της χώρας μας από κάθε διεθνή διοργάνωση, το Ισραήλ οφείλει να διατηρεί την δική του φωνή με θάρρος και υπερηφάνεια, και να συνεχίζει να σηκώνει ψηλά τη σημαία του οπουδήποτε στο εξωτερικό, ειδικά κατά τη διάρκεια της τρέχουσας χρονιάς».

Ύστερα από τη σημερινή εξέλιξη, το ΚΑΝ συνέστησε στους στιχουργούς των δύο επικρατέστερων τραγουδιών “October Rain” και “Dance Forever” να προβούν σε αλλαγές των στίχων, προκειμένου να εγκριθούν από την αρμόδια επιτροπή της EBU.

Ένα από τα δύο επικρατέστερα τραγούδια θα παρουσιαστεί σε ειδική εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης το βράδυ στις 10 Μαρτίου, με ερμηνεύτρια την Έντεν Γκολάν.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top