ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τατάρ: «Πρέπει να αρθεί η απομόνωση των Τουρκοκυπρίων»

Τατάρ: «Πρέπει να αρθεί η απομόνωση των Τουρκοκυπρίων»

Πρέπει να αρθεί η «απομόνωση» κατά των Τ/κ, ανέφερε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ, μιλώντας στη συνάντηση του «2ου Παγκόσμιου Φόρουμ Ανταλλαγής Προορισμών (Destination Exchange Forum) στο Βερολίνο, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Γκιουνές», όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών.

Ο κ. Τατάρ ανάφερε ότι «σε μια εποχή που έχουν διευκολυνθεί πολύ η επικοινωνία και οι μεταφορές είναι αναχρονιστική και πρέπει να τερματιστεί το συντομότερο δυνατόν η 'απομόνωση' που εφαρμόζεται για τον τουρκοκυπριακό 'λαό'», κατά την έκφρασή του.

Αναφερόμενος στη σημασία της διπλωματίας και του διαλόγου, είπε ότι η Ευρώπη και ιδιαίτερα η Γερμανία πρέπει να ακούσουν τη φωνή των Τ/κ και να υιοθετήσουν "μια δίκαιη και ουδέτερη στάση για ένα καλύτερο μέλλον".

Επίσης ο κ. Τατάρ είπε ότι έχουν γίνει πολλές ενέργειες για την ανάπτυξη του τουρισμού και πρόσθεσε ότι το ψευδοκράτος "έχει γίνει ένας σημαντικός τουριστικός προορισμός».

Εξάλλου η διαδικτυακή «Κίπρις Πόστασι» αναφέρεται στο θέμα και γράφει ότι ο Ερσίν Τατάρ είπε ότι το ψευδοκράτος μοιράζεται τις αξίες της Ευρώπης και κάλεσε τους Γερμανούς να επισκεφτούν το νησί για να δουν τον πολιτισμό του και τις φυσικές του ομορφιές.

Η «Γκιουνές» γράφει ακόμα ότι, στα πλαίσια της επίσκεψής του στο Βερολίνο, ο κ. Τατάρ συναντήθηκε με την «αντιπρόσωπο» του ψευδοκράτους στη γερμανική πρωτεύουσα, Μπενίζ Ολούερ Καϊμάκ, η οποία τον ενημέρωσε σε σχέση με τα καθήκοντά της.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Ανάβουν φλας από σήμερα πέντε νέες κάμερες τροχαίας στη Λεμεσό - Δείτε σε ποια σημεία

Μεγάλη Εβδομάδα: Tα πάθη του Κυρίου, μέχρι την Σταύρωση και την Ανάσταση - Οι Ιερές ακολουθίες και τα τροπάρια

Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για Κοινοτάρχες και Κοινοτικούς Συμβούλους

Λίλι Ρόουζ Ντεπ: Ποζάρει στο Τόκιο με τη σύντροφό της - «Εγώ και η δικιά μου» - Δείτε φωτογραφίες



Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Τον λόφο του προεδρικού ανεβαίνουν το απόγευμα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, σε μία συνεδρία πολύ σημαντική τόσο για τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, όσο και για τους υπουργούς.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top