ΥΓΕΙΑ

Ο πιο ξεκούραστος και απλός τρόπος να χαλαρώσετε αμέσως - Δοκιμάστε αυτή τη στάση

Ο πιο ξεκούραστος και απλός τρόπος να χαλαρώσετε αμέσως - Δοκιμάστε αυτή τη στάση

Όταν ο γιος μου ήταν μωρό και μπουσουλούσε ακόμα, μετά το παιχνίδι μας στο δωμάτιό του ξάπλωνα στο πάτωμα για μερικά λεπτά, χωρίς να κάνω απολύτως τίποτα, μόνο κοιτώντας το ταβάνι και παρακολουθώντας την αναπνοή μου, με το παιδί να συνεχίζει να παίζει με ασφάλεια σε απόσταση αναπνοής. Δεν το είχα συνειδητοποιήσει, αλλά από τότε είχα ήδη αρχίσει την πρακτική μου στη σαβάσανα, μια άσκηση που θα ανακάλυπτα αργότερα με όλες τις ευεργετικές ιδιότητές της, στα μαθήματα γιόγκα.

Η «στάση του πτώματος», παρά τη μακάβρια ονομασία της, είναι απολαυστική, καθώς προσφέρει στήριξη σε ολόκληρο το σώμα και μια ευκαιρία για χαλάρωση όλων των μυϊκών ομάδων και, κυρίως, του μυαλού. Ξαπλώνουμε ανάσκελα (ιδανικά, σε ένα στρώμα ή μαλακό χαλί), με απλωμένα χέρια και πόδια χαλαρά στα πλάγια, κλείνουμε τα μάτια και, απλά, παρατηρούμε το σώμα και την αναπνοή μας. Στη διάρκεια αυτής της πρακτικής, ακόμα και αν κρατήσει λίγα λεπτά, μειώνονται οι καρδιακοί ρυθμοί και τα επίπεδα των ορμονών του στρες.

Επιπλέον, μας επιτρέπει να δούμε τον κόσμο κυριολεκτικά από άλλη οπτική – είτε πρόκειται για την οροφή ενός παιδικού δωματίου ή του στούντιο γιόγκα είτε για έναν ουρανό με λίγα λευκά συννεφάκια. Στην περίπτωσή μου, είχα την ευκαιρία να τον δω από το ύψος των ματιών του γιου μου, που απολάμβανε συχνά να κάνει τούμπες στο πάτωμα (αν και όχι να μένει ακίνητος, ούτε για ένα κλάσμα του δευτερολέπτου).

Είναι η μόνη στάση σώματος της γιόγκα. ή ασάνα, που μπορούμε να δοκιμάσουμε με ασφάλεια χωρίς την καθοδήγηση ειδικού. Μπορούμε επίσης να ενσωματώσουμε σε αυτήν τις συμβουλές της εκπαιδεύτριας στη γιόγκα Whitney Berger: «Αν χαλαρώνετε κοιτώντας την οθόνη του κινητού σας κάντε το, αλλά θα σας συνιστούσα καλύτερα να το αφήσετε στην άκρη και να κάνετε ένα διάλειμμα. Σε περίπτωση που έχετε ευαισθησία στη μέση, μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε ένα μαξιλάρι ή μια διπλωμένη κουβέρτα κάτω από τα γόνατα». Κατόπιν, σκανάρετε το σώμα με τη σκέψη σας, αρχίζοντας από τα πόδια, συνεχίζοντας σταδιακά προς το κεφάλι και «χαλαρώνοντας τις περιοχές που αισθάνεστε σφιγμένες» καταλήγει.

ΠΗΓΗ: marieclaire

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top