ΚΟΣΜΟΣ

Oι υπουργοί Άμυνας Ρωσίας και ΗΠΑ συζήτησαν μετά από έναν χρόνο την κρίση στη Συρία

Oι υπουργοί Άμυνας Ρωσίας και ΗΠΑ συζήτησαν μετά από έναν χρόνο την κρίση στη Συρία

Οι υπουργοί Άμυνας της Ρωσίας και των ΗΠΑ Σεργκέι Σόιγκου και Άστον Κάρτερ συμφώνησαν στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν σήμερα, για πρώτη φορά αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του ο Αμερικανός αξιωματούχος, να συνεχίσουν τις συνομιλίες τους για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη Συρία, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο του Πενταγώνου.

Ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας δήλωσε ότι ο κ. Σόιγκου διαβεβαίωσε τον συνομιλητή του πως οι στρατιωτικές ενέργειες της Ρωσίας στη Συρία είναι "αμυντικής φύσης" και ότι γίνονται προκειμένου να εκπληρωθούν οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Μόσχα απέναντι στη συριακή κυβέρνηση.

Η Ουάσινγκτον έχει εκφράσει έντονες ανησυχίες για τη συγκέντρωση ρωσικών στρατευμάτων στη Συρία και την πιθανότητα να κατασκευάζει η Ρωσία μια προκεχωρημένη αεροπορική βάση στην περιοχή αυτή.

Από τη Μόσχα, το υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι η συζήτηση μεταξύ των δύο υπουργών επικεντρώθηκε "στη Μέση Ανατολή γενικότερα και στην κατάσταση στη Συρία και το Ιράκ ειδικότερα".

"Η ανάγκη να συντονίσουμε τις διμερείς προσπάθειες εναντίον της διεθνούς τρομοκρατίας ήταν το επίκεντρο" της συνομιλίας αυτής", δήλωσε ένας εκπρόσωπος, σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Ο κ. Κάρτερ, σύμφωνα με αμερικανικές πηγές, επισήμανε στον Ρώσο ομόλογό του, πόσο σημαντικό είναι να συνεχιστούν οι στρατιωτικές συνομιλίες "παράλληλα με τις διπλωματικές προσπάθειες για την πολιτική μετάβαση στη Συρία", δηλαδή την αποχώρηση του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ από την εξουσία.

"Η μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους και η διασφάλιση μιας πολιτικής μετάβασης είναι δυο στόχοι που θα πρέπει να επιδιωχθούν παράλληλα", υπογράμμισε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top