ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπουργικό: Ενέκρινε νομοσχέδιο για το Γραφείο Επιτρόπου Ισότητας Φύλων

Υπουργικό: Ενέκρινε νομοσχέδιο για το Γραφείο Επιτρόπου Ισότητας Φύλων

Νομοσχέδιο για τη θεσμοθέτηση του/της Επιτρόπου Ισότητας των Φύλων και καθορισμό του ρόλου και των αρμοδιοτήτων του/της ενέκρινε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Όπως αναφέρεται, «ο περί Επιτρόπου Ισότητας των Φύλων και περί Συναφών Θεμάτων Νόμος του 2024» νομοθετεί και τον ρόλο των Λειτουργών Ισότητας σε Υπουργεία και Υφυπουργεία, ορίζοντας τη συνδρομή τους, σε συνεργασία με το Γραφείο Επιτρόπου Ισότητας των Φύλων, στην οριζόντια ενσωμάτωση της διάστασης του φύλου στις δημόσιες πολιτικές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Υπουργικό: Ενέκρινε το νομοσχέδιο για πλαφόν στην τιμή του νερού - Σε ποιους χώρους θα ισχύει

Παράλληλα, σημειώνεται ότι θεσμοθετείται ο Εθνικός Μηχανισμός για τα Δικαιώματα της Γυναίκας, ένα συμβουλευτικό σώμα που υφίσταται και συμβάλλει στη διασφάλιση των δικαιωμάτων των γυναικών τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες, προσδιορίζοντας τον τρόπο λειτουργίας και τη συνεργασία με το Γραφείο Επιτρόπου Ισότητας των Φύλων.

«Το νομοσχέδιο αποσκοπεί στην αναβάθμιση του θεσμού Επιτρόπου Ισότητας των Φύλων, ορίζοντας τον/την Επίτροπο αρμόδιο/α στη διαμόρφωση και συντονισμό της Εθνικής Στρατηγικής για την Ισότητα των φύλων, σε συνεργασία με τους/τις Λειτουργούς Ισότητας των Φύλων στα Υπουργεία και Υφυπουργεία, στην προαγωγή της έμφυλης ισότητας και των δικαιωμάτων των γυναικών, στην υλοποίηση δράσεων και πρακτικών που αποσκοπούν στην ενσωμάτωση της οπτικής του φύλου σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής», αναφέρει η ανακοίνωση.

«Η αναβάθμιση του/της Επιτρόπου Ισότητας των Φύλων υπήρξε προτεραιότητα της διακυβέρνησης και του ιδίου του Προέδρου της Δημοκρατίας. Το νομοσχέδιο που εγκρίθηκε σήμερα από το Υπουργικό Συμβούλιο είναι το επιστέγασμα των προσπαθειών για εμπέδωση της κουλτούρας έμφυλης ισότητας και της αναγκαιότητας για θεσμοθέτηση του/της Επιτρόπου», καταλήγει.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Επίθεση Ιράν: Τα σενάρια για την αντίδραση του Ισραήλ - Υπέρ των αντιποίνων μετά τη συνεδρίαση του πολεμικού συμβουλίου

Επίθεση Ιράν: Τα σενάρια για την αντίδραση του Ισραήλ - Υπέρ των αντιποίνων μετά τη συνεδρίαση του πολεμικού συμβουλίου

Παγκόσμια ανησυχία για την κλιμάκωση της κρίσης στη Μέση Ανατολή. Η μεγάλη ιρανική επίθεση κατά του Ισραήλ αναχαιτίστηκε από τον «σιδερένιο θόλο», με τη συνδρομή αμερικανικών, βρετανικών και γαλλικών μαχητικών, καθώς και την αεράμυνα της Ιορδανίας, όμως τα βλέμματα στρέφονται τώρα στην αντίδραση του Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top