ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κύπρος: Η πύλη ανθρωπιστικής βοήθειας για τη Γάζα - Αποφασίζει το Ισραήλ - Στην Κύπρο η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν

Κύπρος: Η πύλη ανθρωπιστικής βοήθειας για τη Γάζα - Αποφασίζει το Ισραήλ - Στην Κύπρο η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν

Σάρκα και οστά λαμβάνει η εισήγηση και οι προσπάθειες του Προέδρου Χριστοδουλίδη, για να καταστεί η Κύπρος αφετηρία διαδρόμου ανθρωπιστικής βοήθειας προς τον δοκιμαζόμενο λαό της Γάζας.

Η Πρόεδρος της Ευρωπαικής Επιτροπής Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν η οποία φτάνει σήμερα στην Κύπρο μετά το Βουκουρέστι, θα επικεφθεί μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την Παρασκευή, τις υποδομές που εντάσσονται σε κάποιες φάσεις του σχεδιασμού για δημιουργία θαλάσσιου διαδρόμου παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανέφερε πως ως Κυπριακή Δημοκρατία αναγνωρίζοντας τον ρόλο μας και ως κράτος της περιοχής, αλλά και ως κράτος με εξαιρετικές σχέσεις με τα κράτη της περιοχής, ως κράτος μέλος της ΕΕ, έχουμε αναλάβει πρωτοβουλία από την πρώτη στιγμή, παρουσιάζοντας ένα πολύ συγκεκριμένο σχεδιασμό με πολύ διακριτές και προσεκτικά σχεδιασμένες φάσεις και αυτή τη στιγμή και από δηλώσεις στο εξωτερικό, αυτή η πρωτοβουλία τυγχάνει αναγνώρισης.

Ειδικοί από τις ΗΠΑ

Στην Κύπρο βρέθηκαν τις τελευταίες ημέρες ειδικοί από τις ΗΠΑ, ενώ οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν από το Ισραήλ, σήμερα. Όπως μεταδίδουν τα Ισραηλινά ΜΜΕ, το πλοίο που θα μεταφέρει την ανθρωπιστική βοήθεια, θα κατευθυνθεί αρχικά στην Κύπρο, όπου ειδικό ισραηλινό κλιμάκιο ασφαλείας θα ελέγχει το φορτίο που θα κατευθύνεται προς τις ακτές της Γάζας.

Οργιάζει η τουρκική προπαγάνδα

Την ώρα, που καταβάλλονται προσπάθειες για να στηθεί η ανθρωπιστική γέφυρα για τη μεταφορά βοήθειας προς τη Γάζα, ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν εξαπέλυσε επίθεση στο Ισραήλ, κάνοντας αναφορά και στην Κύπρο. Ο Φιντάν ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ένα νησί απέναντι από τη Γάζα έχει γίνει βάση υποστήριξης όπλων και πυρομαχικών για το Ισραήλ».Στην ομιλία του στον Οργανισμό Ισλαμικής Συνεργασίας, ο Τούρκος ΥΠΕΞ ανέφερε ότι πρέπει να προσέχουν από τους «λύκους με προβιά προβάτου». Χαρακτήρισε την κυβέρνηση του Ισραήλ εξτρεμιστική και ρατσιστική, η οποία προσπαθεί για άλλη μια φορά, να εξαπατήσει τον κόσμο.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης ανέφερε πως ο θαλάσσιος διάδρομος στοχεύει αποκλειστικά και μόνο στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στον άμαχο πληθυσμό της Γάζας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top