ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε ρυθμούς καρναβαλιού η Λεμεσός – Δείτε βίντεο από την είσοδο της Βασίλισσας, «το κόσμημα της Μεσογείου», στην πόλη

Σε ρυθμούς καρναβαλιού η Λεμεσός – Δείτε βίντεο από την είσοδο της Βασίλισσας, «το κόσμημα της Μεσογείου», στην πόλη

Ξέφρενο γλέντι από το πρωί στήθηκε στη Λεμεσό με σούβλες και μασκαρεμένους και συνέχισε το βράδυ με την είσοδο της βασίλισσας του καρναβαλιού, Χριστιάνα Χαραλάμπους, στην πόλη.

Σε πανηγυρικό κλίμα χιλιάδες πολίτες υποδέχθηκαν, το βράδυ της Πέμπτης, τη νέα Βασίλισσα του Λεμεσιανού Καρναβαλιού 2024, «Το κόσμημα της Μεσογείου», που ενσαρκώνει η Χριστιάνα Χαραλάμπους.

Η Βασίλισσα του Καρναβαλιού έκανε την είσοδο της στην οδό Ανεξαρτησίας πάνω στο εντυπωσιακό της άρμα, μαζί με τη συνοδεία της, ενώ ακολούθησε η στέψη της από τον Βασιλιά του Καρναβαλιού 2023, Δημήτρη Γιαννακού.

Σε σύντομο χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης, καλωσόρισε όλους στην επίσημη έναρξη του Λεμεσιανού Καρναβαλιού 2024, «του μοναδικού αυτού καρναβαλιού, που χρόνο με τον χρόνο καταξιώνεται σε όλο τον κόσμο, όλο και περισσότερο».

Ευχαρίστησε επίσης τον προηγούμενο Βασιλιά του Καρναβαλιού για την προσφορά του στο θεσμό ενώ απευθυνόμενος προς τη νέα Βασίλισσα, ευχήθηκε όπως «με την προσωπικότητα της, την ακτινοβολία της, την ευαισθησία της και την αγάπη της για το Λεμεσιανό Καρναβάλι, να το κάνει το καλύτερο καρναβάλι που έγινε ποτέ».

Από την πλευρά της η Χριστιάνα Χαραλάμπους εξέφρασε τη συγκίνηση και χαρά της που επιλέχθηκε ομόφωνα να είναι η φετινή Βασίλισσα του Καρναβαλιού.

Ακολούθως η Βασίλισσα και η συνοδεία της παρέλασαν κατά μήκος της οδού Ανεξαρτησίας, ενώ στη σκηνή εμφανίστηκε ο γνωστός Έλληνας τραγουδιστής Πασχάλης, ο οποίος τραγούδησε γνωστές επιτυχίες περασμένων δεκαετιών.

Δείτε βίντεο από το προφίλ limassolcarnival2024 στο instagram

Η Λεμεσός, για 11 μέρες, από τις 7 Μαρτίου μέχρι τις 17 Μαρτίου, φοράει τα γιορτινά της, φοράει τα καρναβαλίστικα της, γίνεται η πρωτεύουσα του καρναβαλιού και καλεί όλο τον κόσμο να έρθει στη Λεμεσό, να νιώσουν για λίγο Λεμεσιανοί, να διασκεδάσουν, να περάσουν όμορφα, να περάσουν μαγευτικές στιγμές, που μόνο το Λεμεσιανό Καρναβάλι ξέρει να προσφέρε.

Το πρόγραμμα για τις επόμενες μέρες

Την Παρασκευή 8 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί, στις 19:00, η βραδιά κανταδόρων, στην πλατεία του μεσαιωνικού κάστρου, ενώ εκδήλωση με καντάδες διοργανώνεται και το Σάββατο, 9 Μαρτίου, στις 18:00, έξω από την Δημοτική Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη.

Το Σάββατο εξάλλου, από τις 10:30, το τρενάκι του Δήμου θα πραγματοποιεί διαδρομές στο κέντρο της πόλης, με αφετηρία την Ελληνική τράπεζα στην οδό Γλάδστωνος, ενώ στις 15:00, τα μέλη του Ποδηλατικού Ομίλου Λεμεσού θα ποδηλατούν με καρναβαλίστικη διάθεση μέσα στην πόλη.

Την τιμητική τους θα έχουν τα παιδιά, την Κυριακή 10 Μαρτίου, καθώς θα πραγματοποιηθεί (11:30) η Παιδική Καρναβαλίστικη Παρέλαση κατά μήκος του παραλιακού δρόμου. Την ίδια μέρα, στις 18:30, θα τραγουδούν οι Κανταδόροι Γιωργαλλέτου έξω από το «Πέραμα», ενώ ο Χαρουπόμιλος Λανίτη στολίζεται καρναβαλίστικα για να υποδεχθεί, την ίδια ώρα, έκθεση γελοιογραφίας και στις 20:30 την Ελληνίδα τραγουδίστρια Μπέσσυ Αργυράκη με πενταμελές σχήμα.

Με καρναβαλίστικη διάθεση και τη Δευτέρα, 11 Μαρτίου, ο χώρος του Χαρουπόμυλου θα φιλοξενήσει το Δώρο Δημοσθένους, τον Νεοκλή Νεοφυτίδη και εξαμελή μπάντα, στην μουσική παράσταση «Let me entertain you».

Η νυχτερινή παρέλαση της «πελλόμασκας», θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 12 Μαρτίου, με εκκίνηση στις 20:00 από την οδό Αγκύρας, ενώ θα ακολουθήσει «ο χορός της Τρίτης», στην πλατεία Μεσαιωνικού Κάστρου, με μουσική, χορό και διαγωνισμό «πελλόμασκας» και «έξυπνης μάσκας».

Την Τετάρτη, 13 Μαρτίου, στις 20:30, η Ανδρική Τετραφωνία Λεμεσού θα τραγουδά στον Χαρουπόμυλο Λανίτη, ενώ την Πέμπτη, 14 Μαρτίου, στις 20:00, θα πραγματοποιηθεί η βραδινή καρναβαλίστικη ποδαράτη, με εκκίνηση την πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου και τερματισμό την πλατεία Μεσαιωνικού κάστρου. Στις 20:30, στην πλατεία του Μεσαιωνικού Κάστρου θα πραγματοποιηθεί ο «χορός της Πέμπτης» με φιλοξενούμενο σχήμα «Ευρυδίκη - Μπλε Duets» και με διαγωνισμό «πελλόμασκας» και «έξυπνης μάσκας».

Παιδικές χορωδίες θα τραγουδούν στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο την Παρασκευή 15 Μαρτίου, στις 19:00, ενώ στις 20:30 θα πραγματοποιηθεί, στην πλατεία ΤΕΠΑΚ, το «The big street party – Carnival edition vol.8», που διοργανώνουν ραδιοφωνικοί σταθμοί σε συνεργασία με το Δήμο Λεμεσού.

Το Σάββατο, 16 Μαρτίου, θα επαναληφθούν οι διαδρομές στο κέντρο της πόλης με το τρενάκι του Δήμου, ενώ στις 15:00 η Λέσχη Παλαιού Αυτοκινήτου θα πραγματοποιήσει καρναβαλίστικη διαδρομή μέσα στην πόλη. Οι εκδηλώσεις μεταφέρονται στην πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου, όπου στις 18:30 θα τραγουδήσουν χορωδίες και στις 19:00 κανταδόροι, ενώ στις 21:00 θα πραγματοποιηθεί καρναβαλίστικο πάρτι στο Χαρουπόμυλο Λανίτη με ζωντανή μουσική και διάθεση ντίσκο από τους Άντρια Αγγελή, Άννα Βιλανίδη, Βύρωνα Γιώρκα, Σωτήρη Κωνσταντή, Ανδρέα Πρωτοπαπά και Άντρια Σουρουλλά.

Αποκορύφωμα των καρναβαλίστικων εκδηλώσεων του Δήμου Λεμεσού θα είναι η μεγάλη Καρναβαλίστικη Παρέλαση, την Κυριακή 17 Μαρτίου, επί της λεωφόρου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’, ενώ οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται με τον αποχαιρετιστήριο χορό στην πλατεία του παλιού λιμανιού, στις 21:00.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top