ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θερμότερος του κανονικού αναμένεται ο Μάρτιος λέει το Τμήμα Μετεωρολογίας

Θερμότερος του κανονικού αναμένεται ο Μάρτιος λέει το Τμήμα Μετεωρολογίας

Σχετικά θερμότερος του κανονικού κατά 1 με 2°C φαίνεται ότι θα είναι ο Μάρτιος, ενώ το ύψος βροχής αναμένεται να είναι απογοητευτικό, σύμφωνα με το μηνιαίο αγρομετεωρολογικό δελτίο για τον Μάρτιο του 2024 που εκδίδει το Τμήμα Μετεωρολογίας, σε προσπάθειά του για την αγρομετεωρολογική υποστήριξη της γεωργίας στον τόπο.

Σε σχέση με το αναμενόμενο ύψος βροχής, το Τμήμα Μετεωρολογίας αναφέρει ότι «αυτό θα είναι απογοητευτικό, αφού αναμένεται να κυμανθεί κάτω από 50% του κανονικού για την εποχή σε όλο το νησί», ενώ παρόμοιες συνθήκες θα επικρατούν και για ολόκληρη τη γύρω περιοχή.

«Γενικά ο Μάρτιος (όπως και ολόκληρη η επόμενη τριμηνιαία περίοδος) χαρακτηρίζεται σε κλιματικό επίπεδο και από επεισόδια σκόνης, τα οποία μερικές φορές είναι έντονα», σημειώνει.

Αναφορικά με τον Φεβρουάριο, όπως αναφέρει το Τμήμα στο αγρομετεωρολογικό δελτίο, αυτός είχε πολύ πιο ψηλές θερμοκρασίες από αυτές που το μοντέλο υποστήριζε ότι θα είχε.

Σύμφωνα με την εποχική πρόγνωση, ο Φεβρουάριος θα ήταν κατά 1οC με 2oC θερμότερος του κανονικού, ενώ τελικά υπήρξε κατά 2οC με 3.5οC θερμότερος του κανονικού, προσθέτει.

Αναφέρει επίσης ότι «καταγράφηκαν και ακραίες μέγιστες θερμοκρασίες σε όλους τους σταθμούς», όπως στον Πρόδρομο, με ψηλότερη ημερήσια μέγιστη θερμοκρασία τους 15.2°C (με την κανονική να είναι 6.7°C) και στην Αθαλάσσα με ψηλότερη ημερήσια μέγιστη θερμοκρασία τους 22.9°C (με την κανονική να είναι 16°C).

Σύμφωνα με το Τμήμα Μετεωρολογίας, παρατηρήθηκαν και πολλές ακραίες χαμηλές θερμοκρασίες (με θετική απόκλιση πέραν των 4°C από τις κανονικές).

Προσθέτει ότι ενδεικτικές είναι οι ελάχιστες θερμοκρασίες στο αεροδρόμιο Πάφου και στην Αθαλάσσα, όπου σημειώθηκε ψηλότερη ημερήσια ελάχιστη θερμοκρασία ίση με 17°C (κανονική 8.1°C) και 13.2°C (κανονική 5.3°C), αντίστοιχα.

Αναφορικά με την αθροιστική βροχή, το Τμήμα αναφέρει ότι ο Φεβρουάριος κατέγραψε απογοητευτική βροχόπτωση, καθώς αυτή κυμάνθηκε μόλις στο 55% της κανονικής του μήνα.

Πηγή: KYΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο τηςΚυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top