ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έδωσε απαντήσεις για όσα γνωρίζει ο Χρίστου - H καταμέτρηση των χρημάτων και όσα έγιναν στην Μητρόπολη

Έδωσε απαντήσεις για όσα γνωρίζει ο Χρίστου - H καταμέτρηση των χρημάτων και όσα έγιναν στην Μητρόπολη

Απαντήσεις κλήθηκε να δώσει ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ Χρίστος Χρίστου, για την ημέρα της 5ης Μαρτίου, που βρέθηκε στη Μητρόπολη Ταμασού ως μέλος της Θρονικής Επιτροπής της Μητρόπολης. Φιλεξενούμενος το πρωί της Τετάρτης στον Alpha, ο κ. Χρίστου εξήγησε τι ακριβώς συνέβη εκείνη την ημέρα, ενώ παράλληλα έριξε τα καρφιά του και στο ΑΚΕΛ.

Αρχικά ο κ. Χρίστου ανέφερε: «Να τονίσω ότι κατάγομαι από την περιοχή Ταμασού. Ως εκ τούτου, δέχθηκα πρόσκληση για να ενταχθώ στην Θρονική Επιτροπή από τον Μητροπολίτη Ταμασού και από την αρχή του χρόνου ανήκω στην εν λόγω επιτροπή. Άρα το πώς βρέθηκα εκεί είναι μέσα από αυτή την διαδικασία και όχι από την ιδιότητα μου ως Πρόεδρος του ΕΛΑΜ».

Στη συνέχεια είπε ότι: «Ευτυχώς πάρα πολλής κόσμος στην περιοχή και όχι μόνο, γνωρίζει και την σχέση που έχω με την Μητρόπολη και αν κατάγομαι όντως από την περιοχή Ταμασού γιατί και αυτό μπορεί να αμφισβητηθεί».

Ερωτηθείς για το ποιος είναι ο ρόλος του και τι ακριβώς κάνει ο κ. Χρίστος απάντησε: «Η συγκεκριμένη επιτροπή αποτελείται από κληρικούς και λαϊκούς και έχει ως θέμα και τις εκδηλώσεις που διοργανώνει η Μητρόπολη και γενικά την δράση την οποία αναπτύσσει η Μητρόπολη».

Κληθείς να απαντήσει τι ακριβώς έγινε την 5η Μαρτίου, ο κ. Χρίστου ανέφερε: «Εγώ έφτασα αργά το απόγευμα στην Μητρόπολη Ταμασού και όχι στην Μονή Αββακούμ. Εγώ συμμετείχα στην διαδικασία ως παρατηρητής και μάρτυρας ως Θρονικός Επίτροπος».

Ακολούθως είπε: «H αρχική μου πρόθεση ήταν να μην μιλήσω, σεβόμενος την διαδικασία, ο λόγος που αποφάσισα ότι πρέπει κάποιος να μιλήσει είναι γιατί το συγκεκριμένο κόμμα, το ΑΚΕΛ και οι βουλευτές του και εκπρόσωποι του, ούτε την διαδικασία σεβάστηκαν, ούτε τα στοιχεία περίμεναν, ούτε την αλήθεια προσπαθούν να αποκαλύψουν. Το μόνο που προσπαθούν είναι να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη και να πλήξουν τον θεσμό της εκκλησίας».

Συμπλήρωσε πως: «Δεν είναι δυνατόν αυτοί που δεν είδαν τα στοιχεία, δεν γνωρίζουν λεπτομέρειες, από την πρώτη στιγμή να βγαίνουν στα ΜΜΕ και να λένε ότι τους καπνίσει την κυριολεξία και αυτοί που ήταν εκεί να μην γνωρίζουν».

«Εγώ εξ όσων γνωρίζω, οι υπό διερεύνηση μοναχοί μετέβησαν μόνοι τους στην Μητρόπολη, ο ένας ήταν εκεί από πολύ νωρίς το μεσημέρι. Με βάση την δική μου έρευνα που έκανα, η Αστυνομία ήταν εκεί από την αρχή για να συνοδεύσει όσα τεκμήρια πάρθηκαν από την μονή στην Μητρόπολη και το χρηματοκιβώτιο», είπε στη συνέχεια 

Τέλος ανέφερε ότι: «Στην διαδικασία ήταν όλοι οι Θρονικοί Επίτροποι, παραλήφθηκαν στην συνέχεια τα τεκμήρια, τα οποία είναι προς εξέταση. Ακολουθεί εκκλησιαστικό δικαστήριο και μάλλον προκύπτουν και ποινικά αδικήματα, τα οποία θα εξετάσει η Αστυνομία. Η εμπλοκή μου είναι καθαρά με αυτό τον ρόλο και η παραφιλολογία , τα ψέματα και οι λασπολογία πρέπει να τελειώσουν».

Καταληκτικά ο κ. Χρίστου ανέφερε ότι: «Προσπαθώ να δώσω κάποιες απαντήσεις στον κόσμο με βάση τα όσα γνωρίζω για να σταματήσει η παραφιλολογία. Η παραφιλολογία πηγάζει από συγκεκριμένους και κύκλους και έχει συγκεκριμένο στόχο και ο στόχος είναι να πληγεί ο θεσμός της εκκλησίας και η πίστη του κάθε απλού πολίτη και χριστιανού προς την ορθοδοξία». 

Δείτε το σχετικό βίντεο:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top