ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λούκε: Να «κουρέψουμε» το χρέος της Ελλάδας και μετά να φύγει από το ευρώ

Λούκε: Να «κουρέψουμε» το χρέος της Ελλάδας και μετά να φύγει από το ευρώ

Σταθερός υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ παραμένει ο πρώην επικεφαλής του γερμανικού κόμματος AfD και νυν ηγέτης του νεότευκτου κόμματος Alfa, Μπερντ Λούκε.

Μιλώντας στην FAZ, ο κ. Λούκε άσκησε έντονη κριτική στην Άνγκελα Μέρκελ για τη θέση που πήρε τελικά στο ελληνικό ζήτημα, λέγοντας πως η τρίτη κατά σειρά βοήθεια προς την Ελλάδα ήταν ένα λάθος, όπως και η πολιτική της έναντι των μεταναστών.

Ειδικά για το τι πρέπει να γίνει με την Ελλάδα, ο κ. Λούκε τόνισε: «Είναι απαραίτητο να γίνει ένα κούρεμα. Δεν χωράει αμφισβήτηση, η Ελλάδα δεν θα καταφέρει ποτέ να επιστρέψει τα χρήματα που έχει λάβει. Γι' αυτό και λέω πως ήταν λάθος να της δοθεί ένα τρίτο πακέτο στήριξης. Ειδικά από τη στιγμή που το δεύτερο πακέτο δεν ολοκληρώθηκε ποτέ επιτυχώς».

Η θέση του κ. Λούκε είναι σταθερή εδώ και πάρα πολύ καιρό και την επαναλαμβάνει και τώρα, υπό το νέο πόστο του: «Αμέσως μετά τις εκλογές και αφού γίνει το ''κούρεμα'' του χρέους, η Ελλάδα πρέπει να αποχωρήσει από το ευρώ. Να συμβεί το λεγόμενο Grexit. Δεν γίνεται να την κρατάμε έναντι οποιουδήποτε τιμήματος μέσα στη ζώνη του ευρώ

Ο κ. Λούκε διαβλέπει πως μετά το πέρας των ελληνικών εκλογών, η εσωτερική κατάσταση στην Ελλάδα θα γίνει ακόμη δυσκολότερη, κάτι που θα επιβραδύνει την εφαρμογή των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων. Προβλέπει ότι ο συνασπισμός που προκύψει, θα ζητήσει από τους δανειστές την επαναδιαπραγμάτευση κάποιων όρων της υπάρχουσας συμφωνίας.

Όσο για το τι, τελικά, θα προταθεί στην Ελλάδα ως προς το θέμα του χρέους, ο κ. Λούκε είπε πως αυτό δεν θα είναι ονομαστική διαγραφή του χρέους, αλλά μείωση των επιτοκίων και επιμήκυνση των αποπληρωμών.

Ακόμη κι έτσι, όμως, εκείνος κρίνει πως: «Αυτή είναι μια κρυφή αναδιάρθρωση του χρέους, επομένως έχουμε να κάνουμε με μια σαφή παραβίαση της συμβατικής βάσης του ευρώ».

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top