LIKE ONLINE

Βιετνάμ: Πήγε στο νοσοκομείο λόγω βραχνής φωνής - Δεν θα πιστέψετε τι βρήκαν το λαιμό του

Βιετνάμ: Πήγε στο νοσοκομείο λόγω βραχνής φωνής - Δεν θα πιστέψετε τι βρήκαν το λαιμό του

Ένας Βιετναμέζος που άρχισε να αισθάνεται ενοχλήσεις στο λαιμό και να μιλάει με βραχνή φωνή ανακάλυψε ότι είχε μια βδέλλα μήκους 6 εκατοστών που ρουφούσε αίμα από το λαιμό του.

Τι συνέβη

Ο 53χρονος Βιετναμέζος που υπέφερε από αυτά τα συμπτώματα σκέφτηκε το ίδιο πράγμα μέχρι που άρχισε να φτύνει αίμα, οπότε και συνειδητοποίησε ότι τα πράγματα ήταν χειρότερα από ό,τι φαίνονταν. Αρχικά, προσπάθησε να εντοπίσει ο ίδιος την αιτία, ανοίγοντας το στόμα του και κοιτάζοντας στον καθρέφτη, αλλά δεν μπορούσε να δει πολλά πράγματα εκτός από αυτό που έμοιαζε με μια καφέ μάζα στο πάνω μέρος του λαιμού του. Ο άνδρας πανικοβλήθηκε και ζήτησε αμέσως επαγγελματική ιατρική βοήθεια- έτσι έμαθε ότι είχε μια βδέλλα προσκολλημένη στο λαιμό του.

Σύμφωνα με το odditycentral.com όταν ο άνδρας έφτασε στο Εθνικό Νοσοκομείο Ενδοκρινολογίας στο Ανόι παραπονούμενος για ενοχλήσεις στο λαιμό και φτύνοντας περιστασιακά αίμα, οι γιατροί πραγματοποίησαν ενδοσκόπηση που αποκάλυψε μια βδέλλα μήκους 6 εκατοστών προσκολλημένη σταθερά στο λαιμό του, ακριβώς κάτω από τη γλωττίδα κοντά στην τραχεία. Τέτοιες ανακαλύψεις δεν είναι ανήκουστο φαινόμενο - ένας άλλος Βιετναμέζος έγινε πρωτοσέλιδο στην επικαιρότητα το 2019 για τον ίδιο λόγο - αλλά θεωρούνται εξαιρετικά σπάνιες.

Πώς εισέρχονται οι βδέλλες στον οργανισμό μας

Οι βδέλλες συνήθως καταφέρνουν να εισέλθουν στο ανθρώπινο σώμα λόγω έλλειψης σωστής υγιεινής. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο 53χρονος ασθενής είπε στους γιατρούς ότι είχε τραυματιστεί στο χέρι του ενώ χειριζόταν μια ποντικοπαγίδα περίπου ένα μήνα πριν. Ως ένθερμος οπαδός της βοτανοθεραπείας Shennong, βγήκε έξω και μάζεψε φαρμακευτικά φυτά, τα έβαλε στο στόμα του και τα μάσησε σε μια πάστα που εφάρμοσε στην πληγή του.

Το χέρι του ήταν μια χαρά, αλλά οι γιατροί πιστεύουν ότι βάζοντας τα άπλυτα φύλλα στο στόμα του, επέτρεψε σε μια μικροσκοπική βδέλλα να μπει στο σώμα του. Συνήθως είναι μικροσκοπικές, αλλά τρέφονται συνεχώς με αίμα και μπορούν να αναπτυχθούν πολύ γρήγορα.

Για να αποφευχθούν τέτοιες καταστάσεις, οι γιατροί συμβουλεύουν τους ανθρώπους να αποφεύγουν τις μολυσμένες πηγές νερού και τα βρώμικα φύλλα όταν βρίσκονται στη φύση.

ΠΗΓΗ: Ethnos.gr

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top