ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Απολογισμός τριημέρου: Αυξημένη η παρουσία της Αστυνομίας - Τα μέτρα και οι ελέγχοι που διενεργήθηκαν

Απολογισμός τριημέρου: Αυξημένη η παρουσία της Αστυνομίας - Τα μέτρα και οι ελέγχοι που διενεργήθηκαν

Η παρουσία της Αστυνομίας καθ’ όλο το τριήμερο ήταν έντονη σε δημόσιους χώρους και στο οδικό δίκτυο, για την ασφάλεια του κοινού και την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Με προτεραιότητα την ασφάλεια και την εξυπηρέτηση των πολιτών, αλλά και την αύξηση του βαθμού ανταπόκρισης στα διάφορα συμβάντα, η Αστυνομία έθεσε σε εφαρμογή ειδικό σχέδιο δράσης κατά το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, από το απόγευμα της Παρασκευής, 15 Μαρτίου, μέχρι και το βράδυ της Δευτέρας, 18 Μαρτίου.

Κατά το εν λόγω χρονικό διάστημα, η παρουσία της Αστυνομίας ήταν έντονη τόσο στους δημόσιους χώρους, όσο και στο οδικό δίκτυο, για την πρόληψη των τροχαίων συγκρούσεων, την απάμβλυνση της τροχαίας κίνησης, καθώς και για την παροχή κάθε δυνατής βοήθειας στους χρήστες του οδικού δικτύου.

Για την πρόληψη του εγκλήματος και ειδικότερα των αδικημάτων κατά περιουσίας, όπως διαρρήξεις, κλοπές, και ληστείες, λήφθηκαν πρόσθετα μέτρα, με πεζές και μηχανοκίνητες περιπολίες, στις πόλεις, αλλά και στην ύπαιθρο.

Μέτρα Τροχαίας

Τα μέτρα που λήφθηκαν από το Τμήμα Τροχαίας και τις Επαρχιακές Αστυνομικές Διευθύνσεις, περιελάμβαναν εντατικοποίηση των μηχανοκίνητων περιπολιών και αυξημένη παρουσία των μελών τους, ιδιαίτερα στους δρόμους που οδηγούν στις παράλιες και στις ορεινές περιοχές, με στόχο την αύξηση της ασφάλειας στο οδικό δίκτυο, χωρίς οδικές τροχαίες συγκρούσεις και τραυματισμούς.

Κατά το τριήμερο δεν σημειώθηκε κάποια σοβαρή οδική σύγκρουση.

Η επιστροφή των εκδρομέων έγινε ομαλά προς τις πόλεις.

Τροχονομικοί Έλεγχοι

Κατά το τριήμερο έγιναν επίσης παγκύπριοι τροχονομικοί έλεγχοι, με ιδιαίτερη έμφαση στις παραβάσεις που αποδεδειγμένα συμβάλλουν στην πρόκληση θανατηφόρων και σοβαρών οδικών τροχαίων συγκρούσεων, όπως η υπερβολική ταχύτητα, το επικίνδυνο προσπέρασμα, η οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος ή ναρκωτικών, η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, και η παράλειψη χρήσης ζώνης ασφαλείας ή προστατευτικού κράνους.

Από την Παρασκευή μέχρι και τη Δευτέρα το βράδυ προέκυψαν πέραν των 1,300 καταγγελιών παγκύπρια για διάφορες παραβάσεις τροχαίας.

- 430 οδηγοί καταγγέλθηκαν για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας

- 76 πρόσωπα καταγγέλθηκαν για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης

- 66 πρόσωπα για μη χρήση ζώνης ασφαλείας και προστατευτικού κράνους, και

- 26 οδηγοί για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση

Οι υπόλοιπες καταγγελίες αφορούσαν διάφορες άλλες παραβάσεις τροχαίας.

Επιχειρησιακή Δράση

Η παρουσία των μελών της Αστυνομίας, ήταν έντονη και στους δημόσιους χώρους διακίνησης, αφού λήφθηκαν πρόσθετα μέτρα για την πρόληψη αδικημάτων κατά περιουσίας, όπως οι κλοπές από πρόσωπα και σταθμευμένα οχήματα, οι διαρρήξεις και κλοπές σε υποστατικά, και οι ληστείες.

Καθ’ όλο το τριήμερο ήταν ιδιαίτερα αυξημένες οι πεζές και μηχανοκίνητες περιπολίες, στις πόλεις, αλλά και στην ύπαιθρο, για την αποτροπή φαινομένων παραβατικότητας και οχληρίας, καθώς και του εγκλήματος γενικότερα.

Παροχή Βοήθειας

Μέλη της Αστυνομίας, ανταποκρίθηκαν και σε διάφορα περιστατικά που προέκυψαν λόγω των καιρικών συνθηκών, παρέχοντας βοήθεια στο πλαίσιο των καθηκόντων τους, σε συνεργασία και με άλλες Υπηρεσίες όπως, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, οι Τοπικές Αρχές, η Πολιτική Άμυνα, και εθελοντές.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Πόσα παιδιά γεννήθηκαν στην ΕΕ το 2022; - Η χώρα με την ψηλότερη γονιμότητα και η θέση της Κύπρου

Συναγερμός στις Αρχές: Έκρηξη σε γκαράζ οικίας σήκωσε στο «πόδι» περιοχή στη Λευκωσία - Ζημιές σε ένα όχημα

Πασαλιμάνι: Βίντεο ντοκουμέντο λίγα λεπτά μετά την κατάρρευση του κτιρίου - Το φορτηγό που σκοτώθηκε ο αστυνομικός

Ακομπλεξάριστη η Δέσποινα Βανδή: Το βίντεο στο TikΤοκ – Έτσι είναι όταν ξυπνάειΤο μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top