ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παρεμβαίνει το Υπουργείο Οικονομικών για να πληρωθούν οι υπάλληλοι του ΡΙΚ

Παρεμβαίνει το Υπουργείο Οικονομικών για να πληρωθούν οι υπάλληλοι του ΡΙΚ

Το Υπουργείο Οικονομικών δεν θα επιτρέψει να μείνουν απλήρωτοι οι υπάλληλοι στο ΡΙΚ, δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός.

Σε δηλώσεις του μετά το Υπουργικό Συμβούλιο, ο κ. Κεραυνός είπε ότι «τα Διοικητικά Συμβούλια και οι Γενικές Διευθύνσεις των ημικρατικών οργανισμών θα πρέπει, πριν αποφασίζουν, να φροντίζουν οι αποφάσεις τους να είναι τεκμηριωμένες νομικά, οικονομικά και ηθικά».

«Για το θέμα του ΡΙΚ, το Υπουργείο Οικονομικών έχει δηλώσει ότι δεν θα επιτρέψουμε να μείνουν απλήρωτοι οι υπάλληλοι. Το Υπουργείο άμεσα θα δράσει για να πάρουν τους μισθούς τους», είπε.

Υπενθυμίζεται ότι οι συνδικαλιστικές οργανώσεις του ΡΙΚ, ΕΥΡΙΚ ΟΗΟ - ΣΕΚ, ΣΥΤΥΡΙΚ ΟΗΟ - ΣΕΚ και ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ -ΡΙΚ είχαν στείλει επιστολή στις 23 Μαρτίου, με την οποία χαρακτήριζαν ανεπίτρεπτο για οργανισμό δημοσίου δικαίου το ενδεχόμενο να μην καταβληθούν οι μισθοί Μαρτίου στο προσωπικό του ιδρύματος λόγω καθυστέρησης στην «υποβολή του προϋπολογισμού του ΡΙΚ στη Βουλή», η οποία «βαραίνει ξεκάθαρα την εργοδοτική πλευρά».

Επιπλέον, το θέμα της καταβολής των μισθών Μαρτίου στο προσωπικό του ΡΙΚ περιπλέκεται περαιτέρω, καθώς οι τραπεζικοί λογαριασμοί του ΡΙΚ έχουν δεσμευτεί με δικαστική απόφαση σε σχέση με την καταβολή αποζημιώσεων που έχουν επιδικαστεί σε υπόθεση αγωγής κατά του Ιδρύματος.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Επίθεση Ιράν: Τα σενάρια για την αντίδραση του Ισραήλ - Υπέρ των αντιποίνων μετά τη συνεδρίαση του πολεμικού συμβουλίου

Επίθεση Ιράν: Τα σενάρια για την αντίδραση του Ισραήλ - Υπέρ των αντιποίνων μετά τη συνεδρίαση του πολεμικού συμβουλίου

Παγκόσμια ανησυχία για την κλιμάκωση της κρίσης στη Μέση Ανατολή. Η μεγάλη ιρανική επίθεση κατά του Ισραήλ αναχαιτίστηκε από τον «σιδερένιο θόλο», με τη συνδρομή αμερικανικών, βρετανικών και γαλλικών μαχητικών, καθώς και την αεράμυνα της Ιορδανίας, όμως τα βλέμματα στρέφονται τώρα στην αντίδραση του Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top