ΥΓΕΙΑ

Πόσο γρήγορα σηκώνεστε από την καρέκλα; Τι αποκαλύπτει αυτό για την υγεία σας

Πόσο γρήγορα σηκώνεστε από την καρέκλα; Τι αποκαλύπτει αυτό για την υγεία σας

Ο ρυθμός που περπατάμε αλλά και η δύναμη της χειραψίας μας αποτελούν σημαντικούς δείκτες μακροζωίας, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Το ελιξίριο της μακροζωίας δεν έχει βρεθεί ακόμη, αλλά αυτό δεν εμποδίζει τους ερευνητές να συνεχίσουν την αδιάκοπη αναζήτησή του. Φαίνεται, όμως, ότι αντί να το αναζητούν σε χημικές ουσίες, δοκιμαστικούς σωλήνες και καινοτόμα μόρια, θα μπορούσαν να εστιάσουν και στις καθημερινές μας συνήθειες.

Η λύση του γρίφου της μακροζωίας μάλλον κρύβεται σε απλά καθημερινά πράγματα, όπως η δύναμη με την οποία σφίγγουμε το χέρι ενός γνωστού, η ταχύτητα με την οποία περπατάμε, αλλά και το πόσο γρήγορα μπορούμε να σηκωθούμε από μια καρέκλα ή να σταθούμε όρθιοι στο ένα πόδι!

Βρετανοί ερευνητές μελέτησαν διεξοδικά όλα τα διαθέσιμα στοιχεία από 28 μελέτες παρατήρησης που διερεύνησαν τη σχέση μεταξύ των παραπάνω μετρήσεων φυσικής ικανότητας και της θνησιμότητας. Το ενδιαφέρον συμπέρασμά τους ήταν ότι οι συμμετέχοντες που κατάφεραν να ανταπεξέλθουν καλά έστω και σε μία από τις παραπάνω σωματικές δοκιμασίες, είχαν μειωμένο κίνδυνο πρόωρου θανάτου σε σύγκριση με όσους δεν τα κατάφεραν.

Ο ρυθμός βαδίσματος αποδεικνύεται καθοριστικός δείκτης μακροζωίας. Χαρακτηριστικό εύρημα είναι ότι όσοι περπατούσαν με αργό ρυθμό είχαν έως και τρεις φορές μεγαλύτερο κίνδυνο πρόωρου θανάτου σε σύγκριση με όσους διατηρούσαν έναν γρηγορότερο ρυθμό περπατήματος.

Οι απλές αυτές κινήσεις αποκαλύπτουν τη σωματική ικανότητα ενός ατόμου να εκτελέσει καθημερινές εργασίες και σε προχωρημένη ηλικία. Ποτέ όμως δεν είναι αργά να ξεκινήσετε από τα απλά, όπως να σηκωθείτε από τον καναπέ και να πάτε για ένα γρήγορο περπάτημα κάνοντας ένα μεγάλο βήμα προς τη μακροζωία!

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έρχεται Πάσχα: Πότε πρέπει να παραγγείλουμε το κρέας – Πόσα θα πληρώσουμε τη σούβλα

«Έκρηξη» εργαζομένων στην Κυβέρνηση: Οι τομείς και οι υπάλληλοι που απασχολήθηκαν το πρώτο τρίμηνο του 2024

ΥΠΕΣ για μεταναστευτικό: «Το σχέδιο β’ θα ανακοινωθεί επίσημα όταν και εφόσον χρειαστεί»

Ένας τραυματίας από την κατάρρευση μέρους οροφής κτιρίου στη Λεμεσό - Η κατάσταση υγείας του

Φωτιά σε φορτηγό σχολής οδηγών: Τι κατέδειξαν οι επιστημονικές εξετάσεις για τα αίτια

Συγκλονίζει η Εριέττα Κούρκουλου: «Το μωρό που έχασα, ήταν κοριτσάκι, είχε σύνδρομο Turner»Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Με εισήγηση της Ντόρας Μπακογιάννη ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, για το θέμα της ένταξης του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top