LIKE ONLINE

Γιατί οι γυναίκες είναι πιο ευτυχισμένες μετά το διαζύγιο; - Οι λόγοι είναι τέσσερις

Γιατί οι γυναίκες είναι πιο ευτυχισμένες μετά το διαζύγιο; - Οι λόγοι είναι τέσσερις

Κατά τη διάρκεια οποιασδήποτε σημαντικής αλλαγής στη ζωή, είναι αναμενόμενη μια διακύμανση της διάθεσης. Εξάλλου, οι άνθρωποι είναι πλάσματα της συνήθειας και η αλλαγή των καθιερωμένων ρουτινών δεν είναι ποτέ εύκολη.

Ωστόσο, μια συγκεκριμένη αλλαγή φαίνεται να ωφελεί περισσότερο τις γυναίκες από ό,τι τους άνδρες, καθώς αναφέρουν μεγαλύτερη αίσθηση συνολικής ικανοποίησης από τη ζωή τους μετά το διαζύγιο.

Μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο Kingston του Λονδίνου εξέτασε 10.000 άτομα ηλικίας 16 έως 60 ετών σε διάστημα είκοσι ετών, ζητώντας τους να αξιολογήσουν τα επίπεδα ευτυχίας τους πριν και μετά από σημαντικά ορόσημα στη ζωή τους.

Οι διαζευγμένες γυναίκες ανέφεραν ότι αισθάνονταν σημαντικά πιο ευτυχισμένες από το κανονικό για έως και πέντε χρόνια μετά το τέλος του γάμου τους.

Οι λόγοι για την ευτυχία των γυναικών μετά το διαζύγιο

Δείτε βίντεο:

@mindfullyready The Unexpected Gifts of Divorce ✨ #divorce #divorcetok ♬ original sound - Coach Leah Marie

Η Leah Marie Mazur είναι σύμβουλος σχέσεων, που ειδικεύεται στο να βοηθά τους ανθρώπους να ανακάμψουν μετά την αναστάτωση που προκαλεί ο τερματισμός ενός γάμου. Σε ένα πρόσφατο video στο TikTok αναφέρθηκε στο γιατί οι γυναίκες τείνουν να είναι πιο χαρούμενες μετά τον χωρισμό και ανέλυσε τους τέσσερις λόγους, για τους οποίους μπορεί αυτό να συμβαίνει.

1. Οι γυναίκες είναι πιθανότερο να αναζητήσουν επαγγελματική βοήθεια

Συμπέρασμα στο οποίο κατέληξε και η έρευνα του πανεπιστημίου του Kingston. Αυτό θα μπορούσε να βασίζεται στα διάφορα στίγματα που περιβάλλουν την ψυχική υγεία. Σε έναν κόσμο όπου οι άνδρες δεν εκφράζουν τα όσα νιώθουν, για να μην δείξουν αδυναμία, μπορεί να διστάζουν να επεξεργαστούν τον όποιο πόνο βιώνουν. Η Mazur τόνισε ότι το να ζητάτε βοήθεια μετά από ένα διαζύγιο είναι μια πράξη αυτοφροντίδας και αγάπης. «Οι άντρες διδάσκονται να μην είναι ευάλωτοι, αλλά το να αγνοούν ή να καταπνίγουν τα συναισθήματά τους δημιουργεί μόνο μεγαλύτερη ζημιά. Το να μην απευθυνθείτε για υποστήριξη παρατείνει τον πόνο σας».

2. Οι γυναίκες έχουν περισσότερη στήριξη

Οι γυναίκες δημιουργούν θετικά δίκτυα υποστήριξης στη ζωή τους μετά το διαζύγιο. Εκτός από τη θεραπευτική υποστήριξη, αυτά τα δίκτυα συναισθηματικής ασφάλειας περιλαμβάνουν την καλλιέργεια σχέσεων με άτομα που έχουν παρόμοιες εμπειρίες. Οι γυναίκες που έχουν πάρει διαζύγιο είναι πιο πιθανό να στηριχτούν στους ανθρώπους που τις αγαπούν, ζητώντας βοήθεια όταν χρειάζεται.

Το διαζύγιο είναι μια τεράστια αλλαγή, και όχι μόνο επειδή επηρεάζει την κατάσταση της σχέσης σας. Το διαζύγιο αλλάζει κάθε πτυχή της καθημερινότητας ενός ατόμου. Οι πρακτικές επιπτώσεις ενός διαζυγίου μπορεί να πληγώσουν τόσο πολύ όσο και οι συναισθηματικές πτυχές του τερματισμού ενός γάμου.

Η ύπαρξη φίλων με τους οποίους μπορείτε να αποσυμπιεστείτε, να ξεσπάσετε ή να στηριχτείτε σε αυτούς είναι όλοι τρόποι για να θεραπευτείτε. Καταβάλλοντας προσπάθεια σε άλλες σχέσεις που τις τρέφουν, οι γυναίκες δημιουργούν έναν προστατευτικό κλοιό, ο οποίος σιγά σιγά τις γιατρεύει και τις βοηθά να προχωρήσουν μπροστά.

3. Οι γυναίκες δεν στρέφονται τόσο εύκολα σε υποκατάστατα

Η Mazur μοιράστηκε ένα άλλο μέρος της μελέτης του Kingston, σύμφωνα με το οποίο οι γυναίκες στρέφονται σε ουσίες, όπως τα ναρκωτικά ή το αλκοόλ, λιγότερο συχνά από ό,τι οι άνδρες.
Μια ερευνητική εργασία του 2017 που δημοσιεύθηκε στο The Journal of American Epidemiology εξέτασε τη σχέση μεταξύ διαζυγίου και κατάχρησης ναρκωτικών. Οι συγγραφείς σημείωσαν ότι τα ποσοστά κατάχρησης ναρκωτικών είναι υψηλότερα μεταξύ των ατόμων που έχουν πάρει διαζύγιο από ό,τι μεταξύ των παντρεμένων.

Αξιολογώντας τους δεσμούς μεταξύ διαζυγίου και κατάχρησης ουσιών, η μελέτη διαπίστωσε ότι το διαζύγιο είναι ισχυρός παράγοντας κινδύνου για τη χρήση ναρκωτικών, με τον κίνδυνο να είναι «σημαντικά χειρότερος» για τους άνδρες από ό,τι για τις γυναίκες.

Η αντιμετώπιση όλων των συναισθηματικών επιπτώσεων ενός διαζυγίου δεν είναι ποτέ ένας εύκολος δρόμος, γι’ αυτό και το να ζητάτε επαγγελματική βοήθεια είναι μια ασφαλής και θεραπευτική μέθοδος.

4. Οι γυναίκες δίνουν προτεραιότητα στις συναισθηματικές τους ανάγκες περισσότερο από τους άνδρες

Έπειτα από ένα διαζύγιο, οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να αναζητήσουν εμπειρίες που εμπλουτίζουν τη ζωή τους από ό,τι οι άνδρες. Η συμμετοχή σε δραστηριότητες που σας γεμίζουν είναι ζωτικής σημασίας για τη διαδικασία επούλωσης.

Παρόλο που το διαζύγιο μπορεί να έχει αρνητικές οικονομικές επιπτώσεις στις γυναίκες, εξακολουθεί να τις κάνει σημαντικά πιο ευτυχισμένες από τους άνδρες.

Μια πιθανή εξήγηση θα μπορούσε να είναι ότι οι γυναίκες που φεύγουν από έναν δυστυχισμένο γάμο αισθάνονται πολύ πιο απελευθερωμένες μετά το διαζύγιο από τους άνδρες. Ενώ πολλοί περίπλοκοι παράγοντες μπορούν να οδηγήσουν σε διαζύγιο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ακόμη και στη σύγχρονη εποχή, οι γάμοι μεταξύ ανδρών και γυναικών δεν είναι ίσοι, ιδίως όταν πρόκειται για τις εργασίες στο σπίτι. Όταν οι γυναίκες γίνονται σύζυγοι, κάνουν επτά επιπλέον ώρες δουλειάς στο σπίτι την εβδομάδα, γεγονός που θα μπορούσε να εξηγήσει το αίσθημα απελευθέρωσης που φέρνει το διαζύγιο.

ΠΗΓΗ: marieclaire

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top