ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Άφιξη μεταναστών: Χειροπέδες σε εννέα ύποπτους - Έχουν τεθεί υπό οκταήμερη κράτηση

Άφιξη μεταναστών: Χειροπέδες σε εννέα ύποπτους - Έχουν τεθεί υπό οκταήμερη κράτηση

Συνολικά 10 σκάφη με 476 παράτυποιυς μετανάστες εντοπίστηκαν τα 3 τελευταία εικοσιτετράωρα να πλέουν προς την Κύπρο.

Η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη εννέα ατόμων ως υπόπτων για την πλοήγηση των σκαφών και γίνονται προσπάθειες εντοπισμού του πλοηγού βάρκας που έφτασε στην Κύπρο την Κυριακή 31 Μαρτίου. Όλοι οι συλληφθέντες έχουν τεθεί υπό οκταήμερη κράτηση, την οποία διέταξε το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου.

Κατά τις πρώτες ώρες σήμερα έφτασαν ακόμη δύο σκάφη με παράτυπους μετανάστες. Στα δυο σκάφη επέβαιναν 68 παράτυποι μετανάστες οι 67 από τη Συρία και ένας από το Μπανγκλαντές.

Η πρώτη βάρκα ανακόπηκε 55 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα και σε αυτήν επέβαιναν 43 άτομα. Πρόκειται για 25 άνδρες 5 γυναίκες 6 παιδια και 7 ασυνόδευτους. Η ώρα 4:00 τα ξημερώματα οι παράτυποι μεταναστες μεταφερθηκαν με ασφάλεια στη Μαρίνα Αγίας Νάπας.

Η δεύτερη βάρκα ανακόπηκε 2 ώρες και 30 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα και σε αυτήν επέβαιναν 25 παράτυποι μετανάστες. Πρόκειται για 16 άντρες 1 γυναίκα 2 παιδιά και 6 ασυνόδευτους. Η ώρα 4:40 τα ξημερώματα οι παράτυποι μετανάστες μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στη Μαρινα Αγιας Ναπας.

Έγινε η καταγραφή των στοιχείων τους και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας Μεταναστών Πουρνάρα στην Κοκκινοτριμιθιά.

Η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη δύο ατόμων από τη Συρία ηλικίας 26 και 52 ετών. Τα δυο άτομα παρουσιάστηκαν σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηριου Αμμοχωστου, το οποίο εξέδωσε διάταγμα κράτησης τους για περίοδο 8 ημερών. Τα δυο σκάφη απέπλευσαν από τον Λίβανο και εντοπίστηκαν στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά του Κάβο Γκρέκο.

Χθες η Αστυνομία προχώρησε σε 3 συλλήψεις στο πλαίσιο διερεύνησης των υποθέσεων που αφορούν τις 3 βάρκες που έφτασαν χθες 1η Απριλίου στην Κύπρο από τον Λίβανο. Πρόκειται για ένα 17χρονο από τη Συρια και δυο άτομα από τον Λίβανο ηλικίας 22 και 36 ετών. Σήμερα τα 3 άτομα παρουσιάστηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου που εξέδωσε διάταγμα κράτησής τους για περίοδο επίσης 8 ημερών.

Υπενθυμίζεται πως χθες 4 άνδρες από τη Συρία 18, 23, 26 και 43 ετών που είχαν συλληφθεί για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας για τις 5 βάρκες που εντοπίστηκαν την Κυριακή 31 Μαρτίου, παρουσιάστηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου το οποίο εξέδωσε διάταγμα κράτησης τους για περίοδο 8 ημερών. Να σημειωθεί ότι η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για εντοπισμό του πλοηγού της μιας βάρκας.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top