ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επέστρεψε Κύπρο από τη Γάζα το πρώτο πλοίο - Καταπλέουν και τα άλλα δύο - Δείτε βίντεο

Επέστρεψε Κύπρο από τη Γάζα το πρώτο πλοίο - Καταπλέουν και τα άλλα δύο - Δείτε βίντεο

Πίσω στην Κύπρο επιστρέφουν τα τρία πλοία, που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στους αμάχους της Λωρίδας της Γάζας, στο πλαίσιο του σχεδίου "Αμάλθεια" μετά τον θάνατο ύστερα από ισραηλινούς βομβαρδισμούς τη Δευτέρα 1η Απριλίου, επτά μελών της μη κυβερνητικής οργάνωσης, World Central Kitchen, που συμμετείχε ενεργά στην προσπάθεια αυτή.

Σύμφωνα με αρμόδιες κυβερνητικές πηγές, τα πλοία Jennifer, Open Arms, Ledra Dynamic και η πλωτή πλατφόρμα MMS ARIS ξεκίνησαν το ταξίδι της επιστροφής στο λιμάνι Λάρνακας, με 240 από τους 332 τόνους τροφίμων, αφού δεν μπόρεσαν να ξεφορτώσουν.

Μέχρι στιγμής κατέπλευσε στο λιμάνι Λάρνακας το Open Arms και αναμένεται ο κατάπλους και των άλλων δύο πλοίων, του Jennifer και του Ledra Dynamic, το οποίο ρυμουλκεί την πλωτή πλατφόρμα MMS ARIS. Τα δυο πλοία βρίσκονται εντός χωρικών υδάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Τα τρία πλοία είχαν αποπλεύσει από το λιμάνι Λάρνακας στις 30 Μαρτίου με προορισμό την εμπόλεμη Γάζα.

Δείτε βίντεο:

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top