Μοσκοβισί: Είναι πιθανό να γίνουν αλλαγές στους όρους για το ελληνικό χρέος

Μοσκοβισί: Είναι πιθανό να γίνουν αλλαγές στους όρους για το ελληνικό χρέος

Αναφερόμενος στις ελληνικές εκλογές υποστήριξε ότι οι ψηφοφόροι επέλεξαν τη συμφωνία με την Ευρώπη και την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων

«Είναι πιθανό να υπάρξουν αλλαγές όσον αφορά τους όρους για ελληνικό χρέος», επεσήμανε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Κομισιόν, Πιέρ Μοσκοβισί σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό France24.

Παράλληλα, αναφερόμενος στις ελληνικές εκλογές υποστήριξε ότι οι ψηφοφόροι επέλεξαν τη συμφωνία με την Ευρώπη και την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων.

Σε ό,τι αφορά τη δήλωσή του για το χρέος, αν και ο Γάλλος Επίτροπος δεν προχώρησε σε περαιτέρω λεπτομέρειες. Ωστόσο, πιθανότατα αναφέρεται σε επιμήκυνση των διαρκειών και σε περίοδο χάριτος, κάτι που εξάλλου έχει επαναλάβει και παλιότερα, αποκλείοντας το «κούρεμα», άποψη που υποστηρίζουν και οι υπόλοιποι αξιωματούχοι στην Ευρωζώνη.

Όσον αφορά στο προσφυγικό ζήτημα ο Μοσκοβισί είπε «όχι στην Ευρώπη με συρματοπλέγματα», «όχι στην Ευρώπη που κλείνει».

Όπως είπε, οι προτάσεις της Κομισιόν για την αντιμετώπιση του ζητήματος είναι στη σωστή κατεύθυνση καθώς προβλέπουν ένα δίκαιο μηχανισμό κατανομής των προσφύγων στα κράτη – μέλη. «Η κρίση των προσφύγων απαιτεί μια ανθρωπιστική και συνολική απάντηση από την ΕΕ», τόνισε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Δεν καβγαδίσαμε ποτέ»: Ο Γιώργος Ιακώβου θυμάται άγνωστες στιγμές με τον Γιώργο Βασιλείου - Video

«Δεν καβγαδίσαμε ποτέ»: Ο Γιώργος Ιακώβου θυμάται άγνωστες στιγμές με τον Γιώργο Βασιλείου - Video

Ο Γιώργος Ιακώβου, στενός συνεργάτης του Γιώργου Βασιλείου κατά την πενταετή προεδρία του (1988–1993) και Υπουργός Εξωτερικών, μίλησε στο Δελτίο Ειδήσεων του Alpha, για τη σχέση και τη συνεργασία τους, θυμούμενος τη γνωριμία τους που ξεκίνησε τυχαία και εξελίχθηκε σε μια σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης.