ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στον Υπ. Υγείας τη Δευτέρα η έκθεση γεγονότων για ενοικίαση αποθήκης Φαρμακευτικών Υπηρεσιών

Στον Υπ. Υγείας τη Δευτέρα η έκθεση γεγονότων για ενοικίαση αποθήκης Φαρμακευτικών Υπηρεσιών

Οδηγίες για την άμεση ετοιμασία έκθεσης γεγονότων ως προς την διαδικασία που ακολουθήθηκε για την ενοικίαση της αποθήκης των Φαρμακευτικών Υπηρεσιών, έδωσε την Παρασκευή ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Δαμιάνος, ο οποίος δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι η έκθεση θα περιλαμβάνει και γεγονότα γύρω από τη λειτουργία της αποθήκης για τη χρονική περίοδο από το στάδιο σύναψης της αρχικής σύμβασης το 2003 μέχρι και σήμερα.

Κληθείς, με αφορμή τις ζημιές στις Φαρμακευτικές Αποθήκες από τη θεομηνία που έπληξε τη Λευκωσία το πρωί της 18ης Μαρτίου, να αναφερθεί στη διαδικασία που ακολουθήθηκε για την ενοικίαση της συγκεκριμένης αποθήκης, ο Υπουργός Υγείας είπε στο ΚΥΠΕ ότι αναμένει να παραλάβει άμεσα την έκθεση γεγονότων, σημειώνοντας ότι ως καταληκτική ημερομηνία, για την υποβολή της έκθεσης, έχει οριστεί η προσεχής Δευτέρα, 8 Απριλίου, 2024.  

Πριν τις 18 Μαρτίου οι διαδικασίες για μεταστέγαση

Ξεκαθάρισε, εξάλλου, ότι οι διαδικασίες για την μεταστέγαση των αποθηκών, οι οποίες χρησιμοποιούνται για πάνω από δύο δεκαετίες, είχαν ξεκινήσει πριν τις 18 Μαρτίου, για να σημειώσει ότι «είχε αναγνωριστεί η ανάγκη μεταφοράς τους σε άλλο χώρο».

Σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας «θα ακολουθηθούν οι νενομισμένες διαδικασίες προσφορών του Δημοσίου, προκειμένου ο νέος χώρος να πληροί όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές, για τη φύλαξη των φαρμάκων».

Σε τελική φάση η διαδικασία καταγραφής ζημιών

Σε ερώτηση που βρίσκεται η διαδικασία καταγραφής των ζημιών, ο κ. Δαμιανός ανέφερε πως οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας κινητοποιήθηκαν από την πρώτη στιγμή, μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα της 18ης Μαρτίου, σημειώνοντας πως κύριο μέλημα ήταν εξαρχής η διασφάλιση της επάρκειας των φαρμάκων.

Όπως είπε, έχει συσταθεί ad hoc Επιτροπή, η οποία ξεκίνησε την καταγραφή των ζημιών, συμπληρώνοντας πως «η διαδικασία βρίσκεται στην τελική της φάση».

Καμιά έλλειψη σε φάρμακα προς το παρόν

Ερωτηθείς αν έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα, για αντικατάσταση των σκευασμάτων που καταστράφηκαν, ο κ. Δαμιανός είπε ότι στόχος του Υπουργείου του «είναι να μην παρουσιαστεί οποιαδήποτε έλλειψη στα φάρμακα και να μην ταλαιπωρηθούν οι ασθενείς».

Διαβεβαίωσε ότι «μέχρι στιγμής δεν έχουν παρατηρηθεί οποιεσδήποτε ελλείψεις σε φάρμακα», εκφράζοντας την πεποίθηση ότι δεν θα προκύψει οποιοδήποτε πρόβλημα.

Καταληκτικά ανέφερε ότι το Υπουργείο Υγείας «διαθέτει τους μηχανισμούς, τόσο σε εγχώριο όσο και σε διεθνές επίπεδο, για τη διασφάλιση της επάρκειας των φαρμάκων».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Υπόθεση Μεταξά: Αποσύρθηκαν οι κατηγορίες κατά τριών αξιωματούχων – Συνεχίζονται να διώκονται ποινικά άλλοι δώδεκα

Φωτιές σε δυο διαφορετικά σχολεία στη Λεμεσό - Σε συναγερμό οι Αρχές

Έρχονται κι άλλα «έξυπνα φώτα» - Πού και πότε αναμένεται να τα δούμε στους δρόμους

«Ατυχής και άστοχη» χαρακτήρισε την δήλωση του Αρχιεπίσκοπου ο Βαβούσκος - «Ό,τι άλλο ακούσετε είναι μούφα»

Επίδομα Τέκνου: Όσα πρέπει να ξέρεις για τους δικαιούχους, τις προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά

Συνελήφθη 27χρονος για υπόθεση παράνομης απασχόληση - Κατηγορήθηκε ο εργοδότης τουΚυπριακό και «Αμάλθεια» στο επίκεντρο συνάντησης ΠτΔ με αντιπροσωπεία Αμερικανών Γερουσιαστών

Κυπριακό και «Αμάλθεια» στο επίκεντρο συνάντησης ΠτΔ με αντιπροσωπεία Αμερικανών Γερουσιαστών

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη για τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με Αμερικανούς Γερουσιαστές

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top