ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΙΣ: Ζητά διορθωτικές κινήσεις για εξορθολογισμό του ΓεΣΥ

ΠΙΣ: Ζητά διορθωτικές κινήσεις για εξορθολογισμό του ΓεΣΥ

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας, η οποία εορτάζεται στις 7 Απριλίου, ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) με ανακοίνωσή του καλεί την πολιτεία "να προχωρήσει τάχιστα στις απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις που θα οδηγήσουν στον εξορθολογισμό του Συστήματος Υγείας ώστε αυτό να καθίσταται βιώσιμο, λειτουργικό, να εξυπηρετεί έγκαιρα και ποιοτικά και να μην ταλαιπωρεί τον ασθενή".

Ο ΠΙΣ καλεί επίσης την Πολιτεία να ολοκληρώσει τους θεσπισμένους σχεδιασμούς για στήριξη των δημοσίων νοσηλευτηρίων ώστε αυτά να καταστούν πραγματικά η ραχοκοκκαλιά του ΓεΣΥ, καθώς και να εφαρμόσει έναν αποτελεσματικό εποπτικό μηχανισμό ελέγχου.

"Για εμάς στον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο η υγεία και οι ασθενείς μας αποτελούν προτεραιότητα 365 μέρες τον χρόνο. Κάθε μέρα είναι ένας αγώνας για την υγεία, ένας αγώνας για τη ζωή των ασθενών μας", επισημαίνεται.

"Είναι γι’ αυτό που η ηγεσία του ΠΙΣ στέλνει το μήνυμα σε όλα τα μέλη του Συλλόγου, είτε εργάζονται στο δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα, συμβεβλημένα ή όχι με το ΓεΣΥ και κάθε ειδικότητας, ότι παραμένει στην πρώτη γραμμή για τη διασφάλιση των κατάλληλων και ασφαλών συνθηκών εργασίας και για την προάσπιση του επιστημονικού κύρους της ιατρικής κοινότητας της Κύπρου", καταλήγει η ανακοίνωση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

365 ημέρες τον χρόνο στην στάνη και το άρμεγμα – Κύπρια άφησε την δουλειά της για να ασχοληθεί με την κτηνοτροφία

«Αβέρτα» υπερωρίες οι Κύπριοι εργαζόμενοι – 1 στους 10 δουλεύουν πάνω από 49 ώρες την εβδομάδα

Δάκρυα χαράς στο J2US: Η επί σκηνής πρόταση γάμου - Δείτε βίντεο

Καιρός: Ξυπνάμε με ήλιο και μετά… τοπικές βροχές – Παρόμοιο σκηνικό και τις επόμενες μέρες

Η ιστορία του «πιο στοιχειωμένου σπιτιού» - Η υπόθεση που παραμένει ανεξιχνίαστη για περισσότερα από 100 χρόνια

Είχαν Άγιο - Τυλίχθηκε στις φλόγες όχημα στον αυτοκινητόδρομο – Πρόλαβαν να εξέλθουν τρία πρόσωπαΑνάλυση – Ευρωεκλογές: Οι δημοσκοπήσεις και ο πανικός των παραδοσιακών κομμάτων για την άνοδο του ΕΛΑΜ - Ο άγνωστος «Χ»

Ανάλυση – Ευρωεκλογές: Οι δημοσκοπήσεις και ο πανικός των παραδοσιακών κομμάτων για την άνοδο του ΕΛΑΜ - Ο άγνωστος «Χ»

Μόλις 14 ημέρες πριν από τις πολλαπλές εκλογές της 9ης Ιουνίου και το πολιτικό σκηνικό πήρε φωτιά με αλληλοκατηγορίες κομμάτων και χτυπήματα κάτω από τη μέση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top