ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΙΣ: Ζητά διορθωτικές κινήσεις για εξορθολογισμό του ΓεΣΥ

ΠΙΣ: Ζητά διορθωτικές κινήσεις για εξορθολογισμό του ΓεΣΥ

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας, η οποία εορτάζεται στις 7 Απριλίου, ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) με ανακοίνωσή του καλεί την πολιτεία "να προχωρήσει τάχιστα στις απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις που θα οδηγήσουν στον εξορθολογισμό του Συστήματος Υγείας ώστε αυτό να καθίσταται βιώσιμο, λειτουργικό, να εξυπηρετεί έγκαιρα και ποιοτικά και να μην ταλαιπωρεί τον ασθενή".

Ο ΠΙΣ καλεί επίσης την Πολιτεία να ολοκληρώσει τους θεσπισμένους σχεδιασμούς για στήριξη των δημοσίων νοσηλευτηρίων ώστε αυτά να καταστούν πραγματικά η ραχοκοκκαλιά του ΓεΣΥ, καθώς και να εφαρμόσει έναν αποτελεσματικό εποπτικό μηχανισμό ελέγχου.

"Για εμάς στον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο η υγεία και οι ασθενείς μας αποτελούν προτεραιότητα 365 μέρες τον χρόνο. Κάθε μέρα είναι ένας αγώνας για την υγεία, ένας αγώνας για τη ζωή των ασθενών μας", επισημαίνεται.

"Είναι γι’ αυτό που η ηγεσία του ΠΙΣ στέλνει το μήνυμα σε όλα τα μέλη του Συλλόγου, είτε εργάζονται στο δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα, συμβεβλημένα ή όχι με το ΓεΣΥ και κάθε ειδικότητας, ότι παραμένει στην πρώτη γραμμή για τη διασφάλιση των κατάλληλων και ασφαλών συνθηκών εργασίας και για την προάσπιση του επιστημονικού κύρους της ιατρικής κοινότητας της Κύπρου", καταλήγει η ανακοίνωση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top