ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΣ στην Guardian: «Η ΕΕ να βοηθήσει την Κύπρο με τις ροές από Λίβανο»

ΥΠΕΣ στην Guardian: «Η ΕΕ να βοηθήσει την Κύπρο με τις ροές από Λίβανο»

Η ΕΕ πρέπει να βοηθήσει την Κύπρο να διαχειριστεί τον αριθμό ρεκόρ των Σύρων μεταναστών που φτάνουν στο νησί από τον Λίβανο, δήλωσε σε συνέντευξη στην εφημερίδα Guardian ο Υπουργός Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Ιωάννου.

«Πρόκειται για κραυγή βοήθειας», ανέφερε ο κ. Ιωάννου, μιλώντας για «πολύ απότομη» αύξηση των συγκεκριμένων ροών. «Είμαστε σε κατάσταση κρίσης, φτάνοντας στα όριά μας», πρόσθεσε.

Όπως συμπλήρωσε, η κυπριακή Κυβέρνηση «πιστεύει σθεναρά πως ο Λίβανος θα πρέπει να λάβει οικονομική βοήθεια από την ΕΕ», καθώς η χώρα φιλοξενεί «2 εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες».

Υποστήριξε ότι θα πρέπει να συζητηθεί ένα πακέτο βοήθειας παρόμοιο με εκείνο που συμφωνήθηκε μεταξύ ΕΕ και Αιγύπτου τον περασμένο μήνα, ύψους 7,4 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ο κ. Ιωάννου ανέφερε επιπλέον πως 13 χρόνια μετά τον πόλεμο στη Συρία θα πρέπει να «επαναξιολογηθεί» η χώρα, και να αναζητηθούν ασφαλείς ζώνες επί του εδάφους της, καθώς και νομικές οδοί εγκατάστασης πολιτών σε αυτές.

Το δημοσίευμα επεσήμανε τις συναφείς επαφές του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, με ΕΕ και Λίβανο.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Μήνυμα αισιοδοξίας για το Κυπριακό έστειλε ο Πρόεδρος από την ακριτική Αθηένου

Μήνυμα αισιοδοξίας για το Κυπριακό έστειλε ο Πρόεδρος από την ακριτική Αθηένου

Μήνυμα αισιοδοξίας, από την ακριτική Αθηένου έστειλε την Κυριακή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, διαβεβαιώνοντας ότι «παρά τις δυσκολίες, τα προβλήματα, τις προκλήσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε καθημερινά λόγω της τουρκικής αδιαλλαξίας, ποτέ μα ποτέ δεν πρόκειται να αποστρατευτούμε από την προσπάθεια για να ελευθερώσουμε την πατρίδα μας και να την επανενώσουμε».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top