ΕΛΛΑΔΑ

Τα νέα λάθη και το παρασκήνιο -εντός Κορυδαλλού- με τον 39χρονο δολοφόνο των Αγίων Αναργύρων

Τα νέα λάθη και το παρασκήνιο -εντός Κορυδαλλού- με τον 39χρονο δολοφόνο των Αγίων Αναργύρων

Σειρά προβληματικών επιλογών και εντός του σωφρονιστικού συστήματος δημιουργεί, σύμφωνα με υπηρεσιακούς παράγοντες, νέες επιπλοκές και παρατείνει τον θόρυβο στην δραματική υπόθεση των Αγίων Αναργύρων.

Κι αυτή την φορά με την μεταχείριση εντός φυλακών του 39χρονου δράστη της δολοφονίας, την 1η Απριλίου, την 29χρονη Κυριακή Γρίβα που νοσηλεύεται πλέον εκτός κινδύνου στο Τζάνειο Νοσοκομείο.

Όμως υπήρξε εισήγηση ψυχιάτρου-εξωτερικής συνεργάτιδας των φυλακών Κορυδαλλού που έκρινε ότι ο 39χρονος είναι «χειριστικός», δεν αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και δεν υφίσταται λόγος να μεταφερθεί στο Ψυχιατρείο του συγκεκριμένου σωφρονιστικού καταστήματος.

Κι αυτό παρότι, σύμφωνα με κρατικά στελέχη, «ο 39χρονος είχε ήδη πραγματοποιήσει μία απόπειρα αυτοτραυματισμού του λίγο μετά την εν ψυχρώ δολοφονία της 29χρονης, είχε ιστορικό νοσηλείας σε ψυχιατρικά νοσοκομεία και προσδιοριζόταν ως χρήστης ναρκωτικών.

«Η διαχείριση του 39χρονου πρέπει να ήταν πιο προσεκτική»
Επιπλέον πρέπει να επισημανθεί ότι στο Ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού παραμένουν τουλάχιστον 200 άτομα , πολλοί από τους οποίους έχουν σταλεί εκεί αρχικά και προληπτικά (σ.σ.: μέχρι έως ότου υπάρξουν ολοκληρωμένες πολυημέρες πραγματογνωμοσύνες) για λόγους λιγότερο σοβαρούς κι επαρκείς, σε σχέση με αυτούς του 39χρονου»

Έτσι λοιπόν επελέγη να παραμείνει σε ειδικό τμήμα της Ε΄ Πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού με διαρκή επιτήρηση του από σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Κι όπως φαίνεται εκεί είχε τα περιθώρια να μεταβεί ανενόχλητος σε κοινόχρηστη τουαλέτα και να προχωρήσει στην απόπειρα αυτοκτονίας με την χρήση των επιδέσμων που είχε στο κεφάλι του. Με τους ίδιους κρατικούς υπαλλήλους να σημειώνουν ότι η διαχείριση του 39χρονου πρέπει να ήταν πιο προσεκτική, πέρα από την κατακραυγή που είχε προκαλέσει το αποτρόπαιο έγκλημα του.

Όμως φαίνεται να υπήρξαν κι άλλες αμφιλεγόμενες επιλογές στην διαχείριση του 39χρονου ο οποίος μετά τη απόπειρα αυτοκτονίας νοσηλεύθηκε μέχρι την Δευτέρα στην ΜΕΘ του νοσοκομείου «Αττικόν». Όμως την Τρίτη το μεσημέρι κι ενώ είχε αποσωληνωθεί λίγες ώρες νωρίτερα, αποφασίσθηκε η μεταφορά του με ταχύρρυθμες διαδικασίες στο Νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού.

«Προβλήματα με τη συνεχή φρούρηση του 39χρονου»
Όμως εκεί δεν έγινε δεκτός με εισήγηση των αρμοδίων ιατρών οι οποίοι έκριναν ότι η εν λόγω μονάδα με εξοπλισμό ενός Κέντρου Υγείας δεν θα μπορούσε να παρέχει ιατρική βοήθεια σε έναν ασθενή που μόλις είχε βγει από την ΜΕΘ. Ακόμη φέρεται να διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν σταλεί γραπτές υποδείξεις για την περαιτέρω νοσηλεία του 39χρονου και ποιες επιπλοκές μπορεί να αντιμετώπιζε.

Με τους ίδιους κρατικούς υπαλλήλους ν αποδίδουν την εσπευσμένη έξοδο του από το κρατικό νοσοκομείο σε προβλήματα που υπήρχαν με την συνεχή φρούρηση του 39χρονου εκεί και με την σχετική διάθεση προσωπικού». Τελικώς ο 39χρονος αποφασίσθηκε να μεταφερθεί στο Τζάνειο Νοσοκομείο όπου υπάρχει υποδομή για την νοσηλεία φρουρούμενων κρατουμένων, ενώ αναμένεται να μεταφερθεί σε περίπου 4-5 ημέρες, στο Νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού.

Εκεί αναμένεται να παραμείνει αρκετές ημέρες κι αναμένεται ακολούθως να μεταφερθεί -αν εξελιχθεί ομαλά η υγεία του- πιθανόν σε ειδικό χώρο του Ψυχιατρείου των φυλακών Κορυδαλλού. Αυτό αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες να συμβεί ακόμη κι αν υπάρξει ξανά «αρνητική» γνωμάτευση ψυχιάτρου. Με επίκληση των υπευθύνων των φυλακών της αδυναμίας τους να εγγυηθούν για την ασφάλεια του κι ότι δεν θα υπάρξει κι άλλο απρόοπτο, αν παραμείνει σε «απλό» κελί εντός του σωφρονιστικού καταστήματος.

ΠΗΓΗ: In.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top