ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολεμική ΔΗΣΥ κατά του ΑΚΕΛ – «Το κόμμα της Αριστεράς προσπαθεί να ενδυναμώσει το ΕΛΑΜ»

Πολεμική ΔΗΣΥ κατά του ΑΚΕΛ – «Το κόμμα της Αριστεράς προσπαθεί να ενδυναμώσει το ΕΛΑΜ»

Σε έντονους ρυθμούς  εισέρχεται σιγά - σιγά η προεκλογική περίοδος, με τα δύο μεγάλα κόμματα ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ να προσπαθούν το καθένα ξεχωριστά να διεκδικήσουν μεγαλύτερα ποσοστά, διεκδικώντας την πρώτη θέση, στις ευρωεκλογές.

Ο ΔΗΣΥ προσπαθεί να καταστήσει σαφές πως με το ΕΛΑΜ τους χωρίζει τεράστιο χάσμα και αυτό γιατί στην Πινδάρου γνωρίζουν πολύ καλά ότι ψηφοφόροι του ΔΗΣΥ κινούνται προς το κόμμα της ακροδεξιάς είτε λόγω δυσαρέσκειας για τα όσα προηγήθηκαν στις προεδρικές εκλογές, είτε για άλλους λόγους.

Ο ΔΗΣΥ από τη μια δέχεται πολεμική από το ΕΛΑΜ το οποίο προσπαθεί να καταστήσει σαφές ότι είναι η μοναδική πατριωτική παράταξη και από την άλλη το ΑΚΕΛ το οποίο μέσα από δηλώσεις στελεχών του προσπαθεί να πείσει τους ψηφοφόρους ότι ΔΗΣΥ και ΕΛΑΜ, βαδίζουν πλάι πλάι.

Χθες, ο ΔΗΣΥ έστρεψε τα πυρά του κατά το ΑΚΕΛ το οποίο κατηγόρησε ότι προσπαθεί να ενδυναμώσει το ΕΛΑΜ.

«Η επιμονή του ΑΚΕΛ στις δημόσιες συζητήσεις να παρουσιάζει τον Δημοκρατικό Συναγερμό ως πολιτική δύναμη πλησίον του ΕΛΑΜ έρχεται σε αντίθεση με τις αναφορές του περί δημοκρατικού τόξου.

Αντιλαμβανόμαστε βεβαίως τον στρατηγικό του στόχο. Να ενισχύσει έμμεσα το ΕΛΑΜ και να αποδυναμώσει τον Δημοκρατικό Συναγερμό, έτσι ώστε να κερδίσει τις επερχόμενες ευρωεκλογές και να καταστεί το ίδιο η κυρίαρχη πολιτική δύναμη του τόπου.

Είμαστε βέβαιοι ότι τα χιλιάδες αγνά στελέχη μας το έχουν αντιληφθεί και δεν θα επιτρέψουν κάτι τέτοιο.

Επαναλαμβάνουμε ότι με το ΕΛΑΜ, όπως και με το ΑΚΕΛ, έχουμε αγεφύρωτες πολιτικές διαφορές σε πολλά θέματα. Πέραν αυτού, σε αρκετές περιπτώσεις επικίνδυνων τροπολογιών ή προτάσεων νόμου είναι το ΑΚΕΛ που ψηφίζει μαζί με το ΕΛΑΜ. Όπως για παράδειγμα οι επικίνδυνες οριζόντιες προτάσεις για τις εκποιήσεις»

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Ελεύθεροι οι 2 από τους 10 – Αναμένεται να ασκήσει έφεση ο ένας

Σφοδρές αναταράξεις σε πτήσεις: Πόσο συχνά συμβαίνουν και τι τις προκαλεί - Βίντεο

Έτοιμο να λειτουργήσει το Υφυπουργείο Μετανάστευσης - Αναμένεται ο διορισμός υφυπουργού από τον ΠτΔ

Τα συμπεράσματα του ΟΚΥπΥ για το παιδί που έχασε την όραση του λόγω λέιζερ - «Μπορεί να καταστούν πολύ βλαβεροί για την υγεία οι φακοί»

Αικατερίνη Χριστοδουλίδη: Η κόρη του Προέδρου αποφοίτησε και ο ίδιος ανέβασε την πιο γλυκιά φωτογραφίαΑναβλήθηκε η εξέταση της ένστασης του Γενικού Ελεγκτή - Πότε ορίστηκε

Αναβλήθηκε η εξέταση της ένστασης του Γενικού Ελεγκτή - Πότε ορίστηκε

Για τις 29 Μαΐου ανέβαλε την Πέμπτη το Συμβούλιο του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου την εξέταση της προδικαστικής ένστασης του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, στην αίτηση του Γενικού Εισαγγελέα, Γιώργου Σαββίδη, με την οποία ζητεί την παύση του για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top